Smaki Swiata
Promocja! 2018-10-13 | 5 SPOTKAŃ - KURS CUKIERNICZY II STOPNIA :: 1 275,00 zł ::.
Wybierz kategorię
GRILL (40)
Sushi (164)
Przyprawy (149)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Aktualności
Odkryj w sobie smaczny talent! Czas sushi 28.01.2011 godz. 18.00

Karnawał to huczna zabawa w gronie przyjaciół - muzyka, taniec i oczywiście pyszne jedzenie!

Jeśli na samą myśl o sushi Tobie i Twoim bliskim leci ślinka - co nas wcale nie dziwi -

masz teraz ostatnią okazję zdobycia niezbędnej wiedzy do jego przygotowania w wyjątkowej cenie - TYLKO 150 ZŁ!

 

Zaoszczędź aż 49 zł!!!

 

A już w sobotę będziesz mógł zaskoczyć swoich znajomych nowymi zdolnościami zabierając ich w kulinarną podróż do Japonii...

 

 

Serdecznie zapraszamy na ostatnie szkolenie kulinarne Czas sushi w promocyjnej cenie:

28 stycznia (piątek) o godz. 18.00

 

Zapisz się teraz!
 
 wzielska@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
 
 


Wiadomość z dnia: 25-01-2011
Ostatni Kurs Czas Sushi! - 20.01.2011 r. g. 18.30

Zapraszamy na ostatni kurs Czas Sushi w STAREJ CENIE. Do czwartku tylko 150 zł!!!


Nowy rok przywitaliśmy podwyżką VAT, w przypadku szkoleń jest to wzrost z 0% do 23%, w związku z tym i my musimy podnieść ceny...ale zrobimy to dopiero od lutego.

Zapisując się dziś, zaoszczędzisz aż 50 zł!!!


Jeśli uwielbiasz Sushi, chcesz poznać jego tajemnice, nauczyć się sztuczek i trików - to szkolenie jest właśnie dla Ciebie.

TU ZNAJDZIESZ OPIS SZKOLENIA >>>


Zapisz się teraz!

Zapraszamy





Wiadomość z dnia: 19-01-2011
Uwaga! Inwentaryzacja!!

Szanowni Państwo,
w dniach 3 i 4 stycznia Skład Bananów będzie nieczynny z powodu inwentaryzacji. Nie będą też realizowane zamówienia składane w sklepie internetowym.
Skład będzie czynny w dniach 5 i 7 stycznia. W tych dniach realizowana będzie wysyłka bieżących zamówień.
W przypadku zmian będziemy Państwa informować. 

Życzymy wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2011!!

Załoga Masali



Wiadomość z dnia: 01-01-2011
SYLWESTER SKŁAD BANANÓW OTWARTY: 9:00 ? 15:00

31 grudnia Skład Bananów otwarty będzie w godzinach 9:00-15:00.


Życzymy szampańskiej zabawy i szczęśliwego nowego roku. 


.


Wiadomość z dnia: 30-12-2010
Vat na nas spadł! Kursy kulinarne 23% drożej!


Newsletter              
 

Vat na nas spadł!  


   


Wszystko, co dobre, szybko sie kończy? I tak za sprawą urzędniczej burzy mózgów Rok 2011 przywitamy z Vat'em - i to 23%! Ale tak łatwo sie na damy!!! Nowe szkolenia w starej cenie do końca roku 2010!  

 

    Od 1 stycznia 2011 roku, w związku z nowelizacją ustawy o Vat, usługi szkoleniowe i edukacyjne przestają być objęte dotychczasowym zwolnieniem z podatku.

Kupując kurs kulinarny do końca roku 2010, z dowolnym terminem realizacji w przyszlym roku, oszczedzasz 23%!

 Oferta obejmuje wszystkie szkolenia!


Czas Sushi (Warszawa)- nowa cena 185 zł - tylko teraz 150 zł!

Czas Sushi (inne miasta) - nowa cena 225 zł - tylko teraz 180 zł!

Smaki Tajskie - nowa cena 225 zł - tylko teraz 180 zł!

Tajemnice Czekolady - nowa cena 270 zł - tylko teraz 220 zł!

Kuchnia Gruzińska - nowa cena 250 zł - tylko teraz 200 zł!

Gotowanie wg 5 przemian - nowa cena 250 zł - tylko teraz 200 zł!
 




 Szczegóły i zapisy  >>> tutaj              

 

 
     
 
 

 

                                                                                       
Kurs Sushi
   

Sushi I stopień

 
 

 
Tajskie Smaki
   

Tajskie Smaki
15.01.2011


 
 

  Przez wiele lat kuchnia tajska była w Polsce małoznana. Brak odpowiednich produktów, egzotyczne techniki i utensylia kulinarne sprawiały, iz tajskie przysmaki serwowały tylko ekskluzywnerestauracje. Od pewnego czasu jednak i do Polski zaczely napływacodpowiednie składniki, dzieki czemu mozemy rozkoszowac sie egzotycznymismakami. W trakcie szkolenia omówimy wszystkie podstawowe składniki, ich zastosowanie oraz róznice pomiedzy markami. Po wykladzie teoretycznym przejdziemy do czesci praktycznej, w trakcie której, pod okiem instruktora, pracujac w podgrupach przygotujecie Panstwo zupe Tom KA, Tom YAM, dania glówne Pad THAI oraz Curry, aby zakonczyc deserami Kluay Buad Chee i Sa-KHAOO PIEG LamYai.  >>> wiecej      
  
Tajemnice Czekolady
   

  Tajemnice Czekolady
29.01.2011  


 

Jeśli marzysz o swoich autorskich czekoladkach, ale nie wiesz jak je zrobic.

  Jesli chciałbys wiedziec jak sie robi czekoladki, ale nie masz kogo zapytac.

    Jesli masz ochote na dobra zabawe, odreagowanie stresów i uwielbiasz Czekolade.

  Zgłos sie do nas! Podczas czterogodzinnego kursu wprowadzimy Cie wpodstawowe tajniki produkcji  pralin. Nauczymy Cie jak nalezy temperowac czekolade, wylewac formy, poznasz podstawowe zasady komponowania nadzien, uruchomisz swoje zdolnosci artystyczne eksperymentujac z kolorem. Po czterech godzinach dobrej zabawy, które mina w oka mgnieniu, opuscisz nasza pracownie z czekoladkami wlasnej roboty i z podstawowymi umiejetnosciami Adepta  Sztuki Czekoladziarskiej.  >>> wiecej          

 
  
Kuchnia Gruzińska
  

Kuchnia Gruzińska
Zbieramy grupę!

Zapaszamy serdecznie na unikalne szkolenie kulinarne Kuchni Gruzińskiej, na "Tamadę" którego wybrano Aleksandra 'Sasza' Nimdzija.

W trakcie naszego szkolenia nauczymy Was przygotowywać najbardziej znane dania kuchni gruzińskiej:
  • Phali - tradycyjna potrawa z pokrzywy i orzechów włoskich
  • Sacivi - potrawa z ryby lub kurczaka z sosem Baża. (potrawa świąteczna) 
  • Lobio - tradycyjna potrawa z fasoli
  • Mczadi - smażone placki kukurydziane
  • Chaczapuri  - tradycyjne placki gruzińskie z nadzieniem z tartego solonego sera >>> więcej

  
Gotowanie według 5 przemian
  

Gotowanie według 5 przemian
Zbieramy grupę!

Teoria Pięciu Przemian jest w Tradycyjnej Medycynie Chińskiejdrugim obok teorii Yin i Yang systemem opisującym wszystko, co dziejesię zarówno we Wszechświecie, jak i w mikrokosmosie, jaki stanowiczłowiek. Wg filozofii chińskiej człowiek jest częścią natury i podlegajej prawom, a jego organizm jest odbiciem Wszechświata.

Gotowanie wg Pięciu Przemian


to wykorzystanie powyższej koncepcji filozoficznej dla zrównoważeniaenergetycznego potraw. Posiłki przygotowane wg 5 Przemian są:
  • łatwiej strawne
  • smaczniejsze
  • umożliwiają przyswojenie wszystkich składników pokarmowych,
  • a wszystkie narządy są dobrze odżywione >>> więcej

 



 
       
               
 

Zapraszamy serdecznie

 
 
 


Wiadomość z dnia: 29-12-2010
Wszystkiego Smacznego!

Najlepsze życzenia z okazji Świat Bożego narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w 2011 roku! Życzy załoga Masali  


Życzy załoga Masali i Składu Bananów




Wiadomość z dnia: 24-12-2010
Skład Bananów pracuje dłużej!!

Szanowni Państwo,

w związku z gorącym okresem przedświątecznym wydłużamy godziny pracy Składu Bananów:

poniedziałek - piątek od 9.00 do 20.00.
sobota i niedziela 10.00 do 18.00.

Mamy nowe dostawy zestawów ceramicznych, żeliwnych czajniczków oraz oryginalne i smaczne zestawy świąteczne.

Serdecznie zapraszamy na zakupy.

JS


Wiadomość z dnia: 15-12-2010
Prezenty! Prezenty Prezenty!

Szanowni Państwo,
serdecznie zapraszamy do działu Prezenty, gdzie moga Państwo nabyć smaczne prezenty dla swoich bliskich. Zarówno tych najmłodszych, jak i tych trochę starszych. Proponujemy kulinarne wyprawy do różnych zakątków świata, kursy kulinarne. Prezenty tańsze i takie trochę droższe. Prosimy pamiętać, ze zawsze jesteśmy chętni zrealizowac Państwa indywidualne pomysły.

JS


Wiadomość z dnia: 15-12-2010
Wysyłka świąteczna!

Szanowni Państwo,
uprzejmie informujemy, że zamówienia wysłane od nas najpóźniej w piątek 17 grudnia 2010 mają szanse być dostarczone (zarówno przez kuriera jak i Pocztę Polską) przed Świętami. Zamówienia złożone po 17 grudnia mogą być dostarczone dopiero po Świętach.
Prosimy brać pod uwagę natłok świątecznych wysyłek i nie zwlekać z zamówieniami!!

JS


Wiadomość z dnia: 15-12-2010
KURS SUSHI W NAJBLIZSZĄ SOBOTĘ W PROMOCJNEJ CENIE!!!!!

Już w najbliższą sobotę zapraszamy miłośników sushi na kolejną edycję naszego kursu kulinarnego pt. "Czas Sushi".

Najbliższy kurs 11 grudnia w promocyjnej cenie - tylko 130 zł - serdecznie zapraszamy.
Nigiri sushi, tamago, 

krewetka, łosoś, sushi
Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach.Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend,stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że "ja po prostu nie lubię surowych ryb" :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.

Program szkolenia:

  • Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
  • Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
  • Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi
  • Praktyczny trening dla uczestników kursu (futo maki, ura maki, nigiri, hoso maki)
  • Degustacja przyrządzonych specjałów
  • Więcej informacji i zapisy znajdziesz  tutaj






    Wiadomość z dnia: 09-12-2010
    Opóźnienia w dostawach

    Uprzejmie informujemy, że z racji panujących warunków pogodowych, występują opóźnienia w dostawach kurierskich.
    Firmy kurierskie maja duże opóźnienia w dostawach. Nie odbierają również paczek z naszej siedziby.
    Serdecznie za to przepraszamy.
    JS


    Wiadomość z dnia: 03-12-2010
    Coś dla naszych milusińskich!

    Zapraszamy serdecznie do działu Prezenty, gdzie przygotowaliśmy mały kącik dla dzieci. Można tam kupić różne pyszności dla Waszych milusińskich.

    Wszystkie produkty są dostępne w Składzie Bananów.
    Zatem jeśli nie macie pomysłu co dać pod choinkę to może malezyjskie żelki owocowe albo niemieckie słodycze to jest właśnie to czego szukacie.

    JS


    Wiadomość z dnia: 02-12-2010
    Mamy sposób na jesienną depresję!

    Mroczno, deszczowo, ponuro, a w Składzie Bananów świeci słońce!

    CZEKOLADA! Najlepszy lek na depresję!


    Własnoręcznie przyrządzona działa jeszcze skuteczniej - poznaj sposób jej produkcji.

    Zapraszamy na szkolenie "Tajemnice Czekolady".

    20 listopada - godzina 15.30 - Skład Bananów - Wołodyjowskiego 47A

    Zapisz się Tutaj



    Wiadomość z dnia: 17-11-2010
    KURS SUSHI - PROMOCJA!!!!!

    Już w najbliższą sobotę zapraszamy miłośników sushi na kolejną edycję naszego kursu kulinarnego pt. "Czas Sushi".

    Najbliższy kurs 18 listopada w promocyjnej cenie - tylko 130 zł - serdecznie zapraszamy.
    Nigiri sushi, tamago, 

krewetka, łosoś, sushi
    Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach.Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend,stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że "ja po prostu nie lubię surowych ryb" :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.

    Program szkolenia:

  • Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
  • Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
  • Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi
  • Praktyczny trening dla uczestników kursu (futo maki, ura maki, nigiri, hoso maki)
  • Degustacja przyrządzonych specjałów
  • Więcej informacji i zapisy znajdziesz  tutaj






    Wiadomość z dnia: 15-11-2010
    "Czas Sushi" - kolejna edycja Kusu Sushi już w najbliższą sobotę 06.11.2010!

    Już w najbliższą sobotę zapraszamy miłośników sushi na kolejną edycję naszego kursu kulinarnego pt. "Czas Sushi".
    Nigiri sushi, tamago, 

krewetka, łosoś, sushi
    Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach.Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend,stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że "ja po prostu nie lubię surowych ryb" :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.

    Program szkolenia:

  • Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
  • Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
  • Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi
  • Praktyczny trening dla uczestników kursu (futo maki, ura maki, nigiri, hoso maki)
  • Degustacja przyrządzonych specjałów
  • Więcej informacji i zapisy znajdziesz  tutaj






    Wiadomość z dnia: 02-11-2010
    INWENTARYZACJI PRZEDŁUŻONA ? 28.10.10 ? ZAMKNIĘTE!!!!

    Szanowni państwo z powodów technicznych musimy przedłużyć inwentaryzację o jeden dzień, tj, 28 października 2010 r. (czwartek) W tym czasie nie będzie działał sklep internetowy oraz Skład Bananów. Serdecznie Przepraszamy za wszelkie niedogodności.



    Wiadomość z dnia: 27-10-2010
    Uwaga! Inwentaryzacja!

    W dniach 25 października (poniedziałek) do 27 października (środa) Skład bananów będzie nieczynny z powodu inwentaryzacji.

    Zapraszamy serdecznie od czwartku 28 października już do naszej starej siedziby na Wołodyjowskiego 47A.

    Zamówienia złożone w sklepie internetowym w dniach 23 października (sobota) do 27 października (środa) będą realizowane od dnia 28 października.

    Serdecznie przepraszamy za powstałe w ten sposób niedogodności.

    JS



    Wiadomość z dnia: 22-10-2010
    Ceny spadają w mroźni!

    Zapraszamy do działu z produktami mrożonymi
    Zupełnie nowe, zdecydowanie obniżone ceny na ryby do sushi, ciasta czy mrożone liście bananowca!

    Produkty mrożone sprzedajemy wyłącznie na terenie Warszawy. Zamówienia realizujemy dedykowanym transportem (koszt 20 PLN).

    Zamówione produkty można również odebrać osobiście w Składzie Bananów na ul. Wołodyjowskiego.


    Serdecznie zapraszamy

    JS

    Wiadomość z dnia: 19-10-2010
    "Czas Sushi" - kolejna edycja Kusu Sushi już w najbliższą sobotę 23.10.2010!

    Już w najbliższą sobotę zapraszamy miłośników sushi na kolejną edycję naszego kursu kulinarnego pt. "Czas Sushi".
    Nigiri sushi, tamago, 

krewetka, łosoś, sushi
    Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach.Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend,stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że "ja po prostu nie lubię surowych ryb" :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.

    Program szkolenia:

  • Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
  • Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
  • Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi
  • Praktyczny trening dla uczestników kursu (futo maki, ura maki, nigiri, hoso maki)
  • Degustacja przyrządzonych specjałów
  • Więcej informacji i zapisy znajdziesz  tutaj





    Wiadomość z dnia: 18-10-2010
    Już w najbliższą sobotę o godzinie 15.30 poznasz Tajemnice Czekolady!

    Jeśli marzysz o swoich autorskich czekoladkach, ale nie wiesz jak je zrobić.

    Jeśli chciałbyś wiedzieć jak się robi czekoladki , ale nie masz kogo zapytać.

    Jeśli masz ochotę na dobrą zabawę, odreagowanie stresów i uwielbiasz Czekoladę.

    Zapraszamy na kurs "Tajemnice Czekolady" Po czterech godzinach dobrej zabawy, które miną w oka mgnieniu, opuścisz naszą pracownię z czekoladkami własnej roboty i z podstawowymi umiejętnościami Adepta Sztuki Czekoladziarskiej.

    Już w najbliższą sobotę o godzinie 15.30 poznasz Tajemnice Czekolady!

    Zapisy i szczegóły tutaj


    Wiadomość z dnia: 29-09-2010
    Strona: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 / 12
    Wyszukiwarka


    Zaawansowane wyszukiwanie
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty
    Towar dnia
    2018-09-08 | 8 SPOTKAŃ - KOMPLEKSOWY KURS CUKIERNICZY DLA AMATORÓW
    2 000,00 zł
    Subskrypcja
    Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
    Wpisz swój adres e-mail!



    Szybka pomoc
    Szkoła gotowania
    Nasze incjatywy

    kursy kulinarne, nauka gotowania


    delikatesy z całego świata


    zawody w gotowaniu, cooking clash


    Najczęściej kupowane
    Producent
    28158611
    © Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.