Smaki Swiata
Promocja! KONKURS! :: 0,00 zł ::.
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Aktualności
NOWOŚCI W SKLEPIE - KUCHNIA GRUZIŃSKA

Zapraszamy do nowego działu - kuchnia gruzińska. Znajdziecie tam, Państwo, pyszne przetwory, soki i sosy z kuchni gruzińskiej. Wszystkie przetwory wykonano tradycyjnymi metodami, bez użycia konserwantów. Produkty można zamówić w sklpie internetowym lub zakupić w Składzie bananów na Wołodyjowskiego 47a w Warszawie.
Serdecznie zapraszamy.

JB


Wiadomość z dnia: 10-03-2009, 10:49
WALENTYNKI 2009

Serdecznie zapraszamy do działu prezenty, gdzie znajdziecie nową kategorię "Walentynki".

Stare przysłowie mówi, ze najłatwiej trafić do serca przez żołądek. W ofercie walentynkowej znajda Państwo różne ciekawe słodkości i nie tylko...

Ciekawą propozycją dla tych, co chcą zabłysnąć kulinarnie będa nasze kosze -Włoska kolacyjka i Paryskie śniadanko. Znajdziecie w nich wszystko, co potrzebne do prostego wykonania pysznej, klasycznej,  włoskiej kolacji i znakomitego śniadania rodem z Paryża. Moze będą tacy, którym się przydadzą obie propozycje... Bo kto wie...

Dla tych co szukają trwalszych symboli swego przywiązania do ukochanej osoby proponujemy bardzo ciekawą ceramikę orientalną.

Serdecznie zapraszamy.


JB


Wiadomość z dnia: 02-02-2009, 11:59
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - Kolejne edycje!!!

Szanowni Państwo,
ogłosiliśmy nabór na kolejne dwie edycje naszego szkolenia "Czas sushi".
W związku z wieloma pytaniami o sobotni termin zdecydowaliśmy o otwarciu jeszcze jednej styczniowej grupy - właśnie w sobotę 31 stycznia. Kolejny termin to 19 lutego (czwartek).
Kursy poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.
Szczegóły w dziale Kursy kulinarne.
Serdecznie zapraszamy!!

jb


Wiadomość z dnia: 14-01-2009, 15:50
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - 15 stycznia 2009

Szanowni Państwo,
uprzejmie informujemy, że w odpowiedzi na ogromne zainteresowanie kursem "czas sushi" w styczniu otwieramy jeszcze jedną grupę w terminie 15 stycznia 2009. Start o 18.30. Kurs poprowadzi pan Tomasz Szymankiewicz - szef kuchni restauracji Ginza w hotelu Hilton. Szczegóły //www.masala.com.pl/index.php?p2868,kurs-kulinarny-8222-czas-sushi-8221-warszawa-15-01-2009-r%20

Wiadomość z dnia: 26-12-2008, 21:33
Godziny otwarcia w dniach 27 grudnia 2008 do 4 stycznia 2009!

Szanowni Państwo,
uprzejmie informujemy, że sklep "Skład bananów" przy ul. Wołodyjowskiego 47a w najbliższych dniach otwarty będzie  w nastepujących godzinach:

27.12.08 - zamknięty
28.12.08 - zamknięty
29.12.08 - otwarty od 9.00 do 19.00
30.12.08 - otwarty od 9.00 do 19.00
31.12.08 - otwarty od 9.00 do 14.00
1.01.09 - zamknięte.
2.01.09 - zamknięte.
3.01.09 - zamknięte.
4.01.09 - zamknięte.
Od 5 stycznia 2009 sklep otwarty w normalnych godzinach - w dni powszednie od 9.00 do 19.00, w soboty od 11.00 do 15.00.

jb

Wiadomość z dnia: 26-12-2008, 21:26
Wydłużone godziny otwarcia Składu Bananów!!!!! So-Nd : 11.00-21.00, Pn-Wt: 10.00-21.00

Szanowni Państwo, dla Waszej wygody w ostatnich dniach przed świętami, wydłużamy czas działania sklepu stacjonarnego "Skład Bananów", zapraszamy  w najbliższy weekend w godzinach 11.00 - 21.00, w Poniedziałek i Wtorek  10.00-21.00. W środę sklep będzie czynny od godziny 10.00 do 14.00tej.Serdecznie zapraszamy po piękne i oryginalne prezenty z całego świata. Część możecie Państwo obejrzeć na stronie internetowej w dziale prezenty, znacznie więcej znajdziecie w składzie bananów.

               



Wiadomość z dnia: 19-12-2008, 20:14
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - 12, 13 i 29 grudnia.

Szanowni Państwo, zwolniło się jedno miejsce na kurs Czas sushi na 12 grudnia 2008. Osobę chętną prosimy o zgłoszenie się do nas drogą mailowa na info@masala.com.pl lub telefonicznie pod numer 22 394 95 82.
Na edycję XVII czyli 13 grudnia mamy komplet.
Serdecznie zapraszamy na edycję XVIII 29 grudnia. Zapisy tutaj.


Wiadomość z dnia: 27-11-2008, 16:41
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XVI EDYCJA - 12.12.2008 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na siedemnastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem "Czas Sushi"

W odpowiedzi na duże zainteresowanie otwieramy jeszcze jedną edycje kursu kulinarnego Czas Sushi. Szczegóły poniżej.

Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach. Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend, stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że ? ja po prostu nie lubię surowych ryb? :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.

 

 Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwy 

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088

Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy -  Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 12 grudnia od godziny 18.30.

Zapisz się teraz

 

Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj

Serdecznie zapraszamy



Wiadomość z dnia: 30-10-2008, 16:42
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XVI EDYCJA - 27.11.2008 R. Brak miejsc!

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na szesnastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem "Czas Sushi"

W odpowiedzi na duże zainteresowanie otwieramy jeszcze jedną edycje kursu kulinarnego Czas Sushi. Szczegóły poniżej.

Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach. Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend, stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że ? ja po prostu nie lubię surowych ryb? :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.

 

 Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwy 

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088

Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy -  Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 27 listopada od godziny 18.30.

Zapisz się teraz

 

Więcej informacji znajdziecie Państwo  

Serdecznie zapraszamy



Wiadomość z dnia: 24-10-2008, 15:06
KONSERWATORIUM ZAAWANSOWANYCH TECHNIK TWORZENIA SUSHI - GOHAN DESUYO! - Warszawa 06.11.2008

maki sushi,
hosomaki, rzodkiew daikon,

Robienie sushi nie jest 'Do', czyli drogą. Nie jest tak sformalizowane i poddane takiemu rygorowi jak KenDo, ChaDo czy JuDo. Można je zmieniać, ulepszać, modyfikować, bawić się nim i cieszyć. Nie można jednak zapomnieć, że sushi jest sztuką. Wymaga namysłu, szacunku, zrozumienia estetycznej konieczności, którą ze sobą niesie, poznania jego istoty i poznania siebie. Tnąc ogórka, który będzie składnikiem sushi, trzeba wiedzieć w jakim kontekście go pokażemy. Musimy myśleć nad powodem, dla którego chcemy go użyć w takiej, a nie innej formie. Celowość i estetyka to dwa filary doskonałego sushi.  Dlatego każdy nasz ruch musi mieć sens, a składniki użyte do stworzenia sushi powinny być piękne i idealnie skomponowane. Zdecydowanie sushi nie jest 'Do', może być jednak obiektem nieustającej i zachwycającej kontemplacji.
Trenerzy z grupy Masala - Smaki Świata od kilku lat organizują kursy przygotowywania sushi. W tym czasie przeszkolili ponad 1500 osób - hobbystów, miłośników kuchni, pracowników firm, właścicieli barów i restauracji, a przede wszystkim kucharzy. Nadszedł więc czas, abyście zmierzyli się Państwo z nowym wyzwaniem i zdobyli kolejny poziom wtajemniczenia. Zapraszamy serdecznie na KONSERWATORIUM ZAAWANSOWANYCH TECHNIK TWORZENIA SUSHI - GOHAN DESUYO! (co po japońsku znaczy Czas na Ryż.) 


Nasze konserwatorium jest spotkaniem o wysokim poziomie zaawansowania, przeznaczonym wyłącznie dla osób, które o sushi wiedzą już dużo lub bardzo dużo, a podstawowe formy są w stanie wykonać perfekcyjnie. Dlatego do uczestnictwa zapraszamy wyłącznie osoby, które wcześniej uczestniczyły w kursie 'Czas Sushi' lub posiadają bogate doświadczenie w tworzeniu sushi.


Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy -  Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 6 listopada od godziny 18.30.


ZAPISZ SIĘ TERAZ


Serdecznie zapraszamy


Wiadomość z dnia: 12-10-2008, 22:14
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XV EDYCJA - 13.11.2008 R. Brak miejsc!

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na piętnastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem "Czas Sushi"

Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach. Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend, stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że ? ja po prostu nie lubię surowych ryb? :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.


 Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości, umiejętności ich odpowiedniego doboru oraz znajomości rygorystycznych zasad przygotowania. W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, w niewielkiej 10-15 osobowej grupie, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian. 

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088

Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy -  Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 13 listopada od godziny 18.30.


Więcej informacji znajdziecie Państwo  

Serdecznie zapraszamy




Wiadomość z dnia: 12-10-2008, 21:41
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XIII EDYCJA - 25.09.2008 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na trzynastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem ?Czas Sushi?

Dnia 25 września odbędzie się trzynaste szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. 

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088



Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo do 14 września, zapłacicie tylko 130 zł!!!!





Wiadomość z dnia: 01-09-2008, 18:33
JUŻ OTWARTY SKLEP STACJONARNY - "SKŁAD BANANÓW" - ZAPRASZAMY!!!!!

Szanowni Państwo, z radością pragniemy zawiadomić  o uruchomieniu sklepu stacjonarnego, w którym można nabyć najpopularniejsze produkty z naszej oferty. Wspólnie z galerią OrientArt uruchomiliśmy "Skład Bananów" . To trochę sklep, trochę galeria, trochę sala gdzie odbywają się nasze szkolenia kulinarne, a trochę salon ekspozycyjny. Przede wszystkim  jednak jest to miejsce gdzie można wpaść, pogadać, poszukać inspiracji, czasami obejrzeć produkty a innym razem wystawę fotografii, wypić szklankę herbaty czy matero yerby. Spytać się o kuchenne tajemnice lub znaleźć ciekawy prezent. Po prostu wpaść do nas i miło spędzi czas.

Serdecznie zapraszamy na ulicę Wołodyjowskiego 47A
od poniedziałku do piątku w godzinach 9-19 oraz w soboty 11-15.




Wyświetl większąmapę


Nigiri sushi, tamago, krewetka, łosoś, sushigaram masala, przyprawy, kuchnia indyjska























garam masala,



Wiadomość z dnia: 12-08-2008, 18:56
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XIII EDYCJA - 21.08.2008 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na trzynastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 21 sierpnia odbędzie się trzynaste szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088



Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo do 25 lipca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!





Wiadomość z dnia: 11-07-2008, 14:38
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XII EDYCJA - 21.06.2008 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na dwunastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 21 czerwca odbędzie się jedenaste szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088



Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo do 9 czerwca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!





Wiadomość z dnia: 26-05-2008, 16:14
PRZERWA URLOPOWA 26.04-5.05 – WSZYSTKIE ZAMÓWIENIA ZŁOŻONE W TYM CZASIE ZOSTANĄ WYSŁANE 6 MAJA.

Szanowni Państwo, bardzo przepraszamy za niedogodności, ale udajemy się najpierwszy od lat urlop i w terminie 26.04-5.05 nie będziemy wysyłali paczek. Wszystkie zamówienia złożone w tym czasie zrealizujemy 6 maja. Dziękujemy za wyrozumiałość i życzymy miłego długiego weekendu.

 

Pozdrawiamy

Zespół Masala – Smaki Świata



Wiadomość z dnia: 25-04-2008, 20:36
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - XI EDYCJA - 17.05.2008 R.

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na jedensatą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 17 maja odbędzie się jedenaste szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088



Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo przed 5 maja, zapłacicie tylko 130 zł!!!!





Wiadomość z dnia: 21-04-2008, 13:25
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - X EDYCJA - 29.03.2008 R. - Atrakcje Jubileuszowe

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na dziesiątą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 29 marca odbędzie się dziesiąte szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo tutaj

Jubileusz należy uczcić godnie, właśnie dlatego nasz X kurs zostanie wzbogacony o wykład na temat japońskich alkoholi połączony z ich degustacją. Będziecie mieli Państwo okazję spróbować 4 gatunków japońskiego piwa, wina śliwkowego umeshu oraz oczywiście sake.

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088



Więcej informacji znajdziecie Państwo Tutaj.

 

Serdecznie zapraszamy

 

UWAGA PROMOCJA!!!!

 

Jeśli zgłosicie się Państwo przed 15 marca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!





Wiadomość z dnia: 06-03-2008, 12:04
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - BRAK MIEJSC!!!!!

Szanowni Państwo informujemy, iż zakończyliśmy zapisy na edycje Kursu "Czas Sushi" odbywająca sie w terminie 23.II.08r. 
O terminie  i miejscu kolejnej edycji poinformujemy niebawem.
Bardzo dziękujemy za zainteresowanie naszym szkoleniem.


Wiadomość z dnia: 01-02-2008, 16:22
Opóżnienia w dostawie paczek

Szanowni Państwo w związku z dużymi opóźnieniami Poczty Polskiej w dostarczaniu paczek nie jesteśmy w stanie zagwarantować terminu dostawy przy tej formie przesyłki, sugerujemy wybieranie formy przesyłki kurierem.



Wiadomość z dnia: 17-12-2007, 11:52
Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 / 11
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24930736
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.