Smaki Swiata
Promocja! 2018-10-13 | 5 SPOTKAŃ - KURS CUKIERNICZY II STOPNIA :: 1 275,00 zł ::.
Wybierz kategorię
Sushi (161)
Przyprawy (144)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Szkoła gotowania i kursy kulinarne w Składzie Bananów
Untitled XHTML DocumentUntitled HTML DocumentUntitled HTML Document

SZKOLENIA KULINARNE W SKŁADZIE BANANÓW

kursy gotowania, lekcje gotowania, nauka gotowaniaTajskie Smaki kurs gotowania, szkoła gotowania, incentiv gotowaniekursy gotowania warszawa, kurs kulinarny warszawa, szkoła gotowania warszawa

Terminarz kursów

Nasi trenerzy

                                                                                                                               
Lekcje gotowania z Alfredo i Leonardo - kuchnia włoska Alfredo Boscolo i Leonardo Masi, czyli kultowa Kuchnia Dantego. Autorzy felietonów i przeprisów, niekwestionowani znawcy swojej rodzimej kuchni włącznie z jej wnikliwą historią i towaroznawstwem. Poza ogromem wiedzy i pyszną kuchnią serwują sporą dawkę śmiechu.
Zobacz listę kursów gotowania z Alfredo i Leonardo

Lekcje gotowania z Anną Kalaji - kuchnia hiszpańska Anna Kalaji - Taparica.com, iberystka, tłumacz, kucharz - samouk, autor kulinarny. Na podstawie swoich kuchennych doświadczeń i eksperymentów, samodzielnie komponuje przepisy, a także tłumaczy te zasłyszane podczas swojego kręcenia się po świecie. Uważa, że gotowanie to sztuka, w której łączy wszystkie swoje pasje.

Lekcje gotowania z Bartkiem Gołębiowskim - kuchnia hiszpańska Bartłomiej Gołębiowski -  twórca i właściciel Carmona:BA. Politolog z zawodu, niestrudzony poszukiwacz kulinarnych doznań z zamiłowania. Wyznaje zasadę, że nie ma rzeczy niesmacznych, są tylko źle przygotowane. Wielki fan, promotor hiszpańskiej kultury kulinarnej w Polsce. Ostatnio również instruktor i twórca szkoleń kuchni hiszpańskiej dla dorosłych oraz cyklu warsztatów iberyjskich dla dzieci i młodzieży.

Kursy gotowania z Darią Ładochą Daria Ładocha - Kobieta wulkan. Pasjonatka życia. Matka dwójki dzieci, miłośniczka zdrowego żywienia, specjalistka kuchni tajskiej, autorka książek, podróżniczka i dyplomowany coach zdrowia. Podczas swoich rozlicznych wypraw uczyła się gotować od najlepszych tajskich kucharzy, a z ramienia Instytutu Sztuki Kulinarnej odbyła staż w jednej z renomowanych restauracji w Bangkoku. Jest autorką blogów mamlyga.org i onemorethai.pl, na papierze zaś jej kulinarny świat ukazał się pod postacią trzech książek: „W mojej tajskiej kuchni”, „Gotuj zdrowo dla dzieci” i „Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn”. Prowadząca program „Ugotuj mi mamo!” na kanale Kuchnia+, a przez ostatnie lata współtworzyła kącik kulinarny Dzień Dobry TVN. Od 2017 roku jest jedną z twarzy marki Lidl, pod której szyldem inspiruje Polaków do gotowania nowocześnie, smacznie i zdrowo. Zwyciężczyni drugiej edycji programu Agent Gwiazdy.

Lekcje gotowania z Davidem Gaboriaud - kuchnia francuska David Gaboriaud - kucharz z zamiłowania, prowadzący program Kuchni+ David w Europie. Wychowany w Paryżu, od najmłodszych lat pasjonat dobrej kuchni, której tajniki zawdzięcza rodzicom 'prowadzącym długie wieczorne rozmowy o francuskiej sztuce kulinarnej'. Propagator idei slow food, pomysłodawca 'After Work', doświadczony trener kulinarny.Celem Davida jest promowanie kultury jedzenia, czyli celebrowania i delektowania się posiłkami. Zaraża pozytywną energią, wiedzę przekazuje z pasją, a inspiracje czerpie z kraju, w którym się wychował (Francji) i kraju, w którym mieszka (Polski).

Lekcje gotowania z Dawidem Pozoga - piwo i jedzenie Dawid Pożoga - przygodę z piwem rozpoczął w 2009 znudzony koncernowym lagerem. Certyfikowany sędzia PSPD, pracuje przy organizacji i sędziuje w konkursach Piw Rzemieślniczych i Domowych. Poszukuje różnorodności – propagator krajowej „Piwnej rewolucji” i mniej popularnych gatunków piw. Szuka inspiracji podczas Festiwali piwnych zarówno w Polsce jak i zagranicą. Faszysta degustacyjny, przekonuje że piwo smakuje tylko ze szkła, w odpowiedniej temperaturze i towarzystwie. Uwielbia łączyć piwo z jedzeniem, zwłaszcza słodyczami..

Lekcje gotowania z Doris Lopez i Markiem Witkowskim - kuchnia peruwiańska Doris Lopez i Marek Witkowski - Peruwianka i Polak razem od 34 lat! Ona gotować nauczyła się już w młodości, wieczorami wraz z mamą sprzedawała jedzenie pod domem, a podczas wakacji doskonaliła regionalną kuchnię z gór, gdzie mieszkała jej babcia. On przez lata poznawał kuchnię peruwiańską podczas licznych podróży, a jako chemik i organik kuchnię w ogóle traktuje jak własne laboratorium. Gotowanie z nimi to porywająca podróż wgłąb nieznanych smaków Peru.

lekcje gotowania z Dorotą Jaworską Dorota Jaworska - niekwestionowany autorytet w świecie czekolady, właścicielka firmy Victoria&Fortunata, trener czekoladziarstwa z wieloletnim doświadczeniem

Lekcje gotowania z Gackiem Stefanowiczem - sushi Gaweł Stefanowicz, sushak z Tomo Sushi - kucharz trochę z przypadku, dla którego kuchnia japońska bardzo szybko stała się sensem życia. Tworzeniem sushi zajmuje się od 2005 roku. W przeciwieństwie do Pawła stawia na praktykę - sushi robią ręce i głowa, a w rękach Gacka widać rzemiosło, które wzbudza podziw wśród mistrzów. Cierpliwości dla u czniów pozazdrościć mu może najstarszy Japończyk:)

Lekcje gotowania z Hanną Stolińską - sushi Hanna Stolińska - Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i pracownik Instytutu Żywności i Żywienia. Lider zadania dotyczącego nadwagi i otyłości w Szwajcarsko-Polskim Programie Współpracy. Jest instruktorką szkoleń żywieniowych dla dorosłych i dzieci, pisze artykuły, prowadzi wykłady. Współpracuje m.in. z osobami mającymi problemy z nadwagą i otyłością oraz cierpiącymi na choroby dietozależne. Obecnie pracuje nad swoją pracą doktorską. Jest fanką zdrowego i smacznego gotowania, a szerzenie wiedzy i zwiększanie świadomości zdrowego odżywiania we wszystkich grupach wiekowych społeczeństwa to jej życiowa pasja i misja.

Lekcje gotowania z inessą Kim - kuchnia koreańska Inessa Kim - Etniczna Koreanka urodzona i wychowana w Kazachstanie. Od 2010 roku prowadzi niewielkie Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową. Brała udział w konkursie Dzień Dobry TVN „Gotuj o wszystko”, była uczestniczką drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF (Polsat), gotowałam jako gość w programie TVP-2 „Pytanie na Śniadanie”. Od 2013 roku prowadzi warsztaty kulinarne zarówno dla amatorów, jak i zawodowych kucharzy (Grand Hotel Mercure w Poznaniu, Zakład Aktywności Zawodowej w Siedlcach). W 2014 roku wydała edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego.

Lekcje gotowania z Jalil i Dorotą Hadrami - kuchni marokańska Jalil i Dorota Hadrami - marokański szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem w restauracjach w Marakeszu, a także w Polsce (pracował m.in. w warszawskim Maghreb); jego żona spejalistka i znawczyni kulinariów i kultury Maroka wprowadzą Was w niesamowity świat wspaniałej kuchni marokańskiej

Lekcje gotowania z Isabel Balderas - kuchnia meksykańska Maria Isabel Balderas - szef kuchni Dos Tacos, kucharz z wieloletnim doświadczeniem (pracowała w restauracjach: Puente de Ovando Restaurant (Puebla, Meksyk), Sheraton Hotel (Canun, Meksyk), Mariott Hotel (Canun, Meksyk), Melia Hotel ( San Jose del Cabo), Fishers Hotel ( Pitlochry, Szkocja), Mariott Hotel (Warszawa) ), to też niesamowita osoba, z którą po prostu trzeba się spotkać, posłuchać, no i ugotować prawdziwe meksykańskie jedzenie!


Lekcje gotowania z Izabelą Zielską - kuchnia tajska Izabela Zielska - szefowa ISK, manager gastronomii i kucharz. Kuchnią tajską zarazili ją lata temu właściciele restauracji w której pracowała - od tamtego czasu stale dokształca się w tej dziedzinie, czerpiąc wiedzę od Tajów i nie tylko. Odbyła szereg szkoleń kulinarnych w Tajlandii, ale i tak uważa, że będąc tam można jedynie nauczyć się przepisów, aby zaś zrozumieć kuchnię tajską, potrzeba jeszcze pasji, zawziętości, towaroznawstwa, umiejętności kucharskich i przede wszystkim zrozumienia niełatwej filozofii tej znakomitej kuchni. Jak na tajskiego kucharza przystało, nie lubi się z zamiennikami w daniach, nie uznaje polskich interpretacji kuchni tajskiej, a błędów w tłumaczeniach i przepisach po prostu nie cierpi. Na swoim koncie ma szkolenia zarówno dla amatorów, jak i dla profesjonalistów, w tym tajskich kucharzy:)  

Lekcje gotowania z Jakubem Steuermarkiem - kuchnia włoska Jakub Steuermark - Rodowity Warszawiak, pierwsze szlify w kuchni zdobywał pod okiem babci. Rzucił karierę w reklamie, aby rozpocząć profesjonalną przygodę z gastronomią – od tego czasu był m.in. właścicielem baru na Florydzie, szefem kuchni w prestiżowych restauracjach w Anglii i Hiszpanii oraz współtworzył Jamie’s Italian, włoską restaurację Jamiego Olivera. W Anglii także zdobył oficjalne kucharskie wykształcenie. Od 2013 roku mieszka znów na stałe w Polsce i realizuje rozliczne kulinarne działania: rozwija autorski projekt Masło i Szałwia, prowadzi warsztaty kulinarne, gości na antenie Radia Zet Chilli oraz w kuchni Pytania Na Śniadanie w TVP. 

Lekcje gotowania z Kingą Filipowicz - kursy cukiernicze Kinga Filipowcz prowadzi szkolenia cukiernicze od kilku lat. Swoje umiejętności nabywała m.in. u pastry chefa Raymonda McCrossana ze Szkocji. Choć nie pracuje jako cukiernik i długo by ją namawiać do pisania bloga, jest mistrzynią w swoich kursach i prawdziwą pasjonatką cukiernictwa. W domowym zaciszu realizuje tylko najtrudniejsze zamówienia na swoje słodkie dzieła sztuki, a swój czas dzieli jeszcze na pracę i dom. Zasypie Was masą słodkich trików, sposobów, technik i smaków, a małą część jej wiedzy wyniesiecie w ponad 100 stronach materiałów szkoleniowych jej autorstwa!


lekcje gotowania z Kubą Korczakiem Kuba Korczak - szef kuchni, doradca kulinarny, pasjonat i poszukiwacz smaków. Od ponad dekady dzieli się swoim doświadczeniem, prezentując regionalne i nieodkryte polskie smaki. Tworząc autorskie połączenia i serwując zaskakujące smakiem kompozycje, poszerza świadomość konsumencką swoich gości. Ekspert kulinarny stacji TVN 24 i wykładowca trójmiejskiej Akademii Kulinarnej Fumenti. Wieloletni działacz Slow Food Polska. Członek Polskiej Akademii Smaku. Gotował w najciekawszych restauracjach w kraju oraz w Grecji, gdzie spędził część swojego życia. Pomysłodawca innowacyjnego, projektu kulinarnego food for friends oraz rodzinnego festiwalu GOOD FOOD FEST!

Lekcje gotowania z Marią Najgrodzką - kursy gotowania kuchni hiszpańskiej Maria Najgrodzka - Trenerka kuchni hiszpańskiej oraz tapas, półfinalistka konkursu miesięcznika Kuchnia „Kucharz Odkrycie Roku 2012”, autorka przepisów kulinarnych, były szef kuchni takich restauracji jak Carmona Tapas Bar, Znajomi Znajomych czy Mojo Picon. Kursy z Marią to porządna dawka wiedzy, praktyki i humoru. Kuchnia hiszpańska nie ma przed nią tajemnic i widać to na talerzu..

lekcje gotowania z Marcinem Molikiem Marcin Molik – gotowanie ma we krwi. Kulinarnie wyżywał się m.in. w: Rondo Royal, Skandal Bistro, Norma, Rumburak, Atelier Amaro staż, By the Way, Sheraton, Nei Fiori, Baraboo, Bistro Sfera, Holiday Inn, uczy z Jakubiakiem, obecnie szefuje w warszawskim Rumburaku.

kursy barmańskie z Marcinem Szuścikiem Marcin Szuścik - Barman z wieloletnim doświadczeniem. Absolwent International Bartenders and Sommeliers School w Warszawie. Uczestnik Grand Final Warszawa, Światowego Cyklu Konkursów World Flair Association.

kursy kulinarne piwo i jedzenie z Michałem Kliszczem Michał Kliszcz - Miłośnik dobrego piwa i dobrego smaku, jedzer i gastro-turysta. Piwo traktuje holistycznie zwracając uwagę na miejsce gdzie zostało uwarzone, historię stylu oraz ludzi za nim stojących. Certyfikowany sędzia piwny PSPD, organizator konkursów piw domowych, w wolnych chwilach medytuje nad garami warząc domowe piwo.

lekcje gotowania z Nataszą Su-Chuan Chang Natasza Su-Chuan Chang - tłumacz, kucharz amator rodem z Tajwanu – miejsca łączącego wszystko to co w kuchni chińskiej najlepsze. Propagator zdrowej kuchni. Su-chuan mówi, że niezależnie od błędnych ocen kuchni chińskiej, najważniejsze jest to, że Chińczycy szanują jedzenie. Wierzą, że jedzenie ma wpływ na nasze zdrowie i stąd wywodzi się filozofia jedzenia wg harmonii Yin i Yang.

Kursy sushi z Pawłem Krysiakiem Paweł Krysiak - szefu. Uczył się od najlepszych - zarówno Japończyków, jak i Polaków. Swój pierwszy kurs poprowadził w 2008 roku i chwilę potem zrodził się pomysł na ISK, kontynuację kulinarnej pasji, której początkiem była Masala Smaki Świata. Nazywa siebie ''towaroznawcą'', nie kucharzem, niestrudzenie realizuje swoją życiową misję edukowania. Nie ulega modzie ani gustom Polaków, wyznaje ideę ''kuchennego rzemiosła'', nie ma dla niego pytań bez odpowiedzi, a kuchnia, jedzenie i gotowanie to całe jego życie.

lekcje gotowania kuchni bałkańskiej z Petarem Simić Petar Simić - szef kuchni restauracji Bałkański Kocioł. Z pochodzenia Serb, tam też zdobywał swoją wiedzę i doświadczenie pod okiem mitsrzów kulinarnych. Na jego szkoleniach nie będziecie się nudzić - zasypie Was wiedzą na temat gotowania, ale też w znakomitej atmosferze zachęci do zabawy, myślenia, poszerzania choryzontów. Wciąż zaskakuje kulinarnymi historiami, wręcz grzech go nie poznać!

Lekcje gotowania z Piotrem Henschke - kuchnia indyjska - kuchnia ayurwedyjska
Piotr Henschke - Szef kuchni wielu warszawskich, wegetariańskich restauracji, restaurator, autor książki „Kuchnia Wegetariańska w Malinowym Chruśniaku”, współautor pierwszego na polskim rynku multimedialnego podręcznika gotowania – „Kuchnia Wegetariańska”, „Cztery Pory Roku”. Przez wiele lat podróżując po różnych zakątkach Azji, głębił tajniki kuchni ajurvedyjskiej (staroindyjskiej) oraz chińskiej,w których właściwe odżywanie jest metodą na długowieczność, zdrowie i piękno. W Instytucie prowadzi zajęcia z wegetariańskiej kuchni indyjskiej oraz kuchni wegańskiej. Piotr dzieli się nabytą wiedzą i swoimi nietuzinkowymi pomysłami, które zachwycą niejednego mięsożercę.
kursy kuchni indyjskiej z Tapim Sharma Tapinder Sharma - Założyciel i właściciel sieci indyjskich restauracji Ganesh. Do Polski Tapinder Sharma przyjechał blisko 20 lat temu. W tamtych czasach trudno było znaleźć w restauracjach smaczne i porządnie doprawione dania dla kogoś, kto wychował się na indyjskim curry i do tego jest wegetarianinem. Wtedy też z osobistych potrzeb narodził się pomysł na autorskie miejsce, w którym serwowane będą oryginalne przysmaki rodem z ojczyzny Tapiego. Dziś specjalności indyjskiej kuchni spod szyldu Ganesh skosztować można w Krakowie, Łodzi i Warszawie. Sam Tapi zaś jest pełną charyzmy i humoru osobą, a jego kursy to smakowita mieszanka gotowania, anegdot prosto z Półwyspu Indyjskiego oraz całej masy śmiechu!

Kursy sushi z Pawłem Krysiakiem Tom Ekler - Prowadzący z ponad 20-letnim doświadczeniem w branży gościnności, w tym w najbardziej renomowanych restauracjach w Polsce, Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. Specjalista od win Starego i Nowego Świata oraz wyrafinowanej, klasycznej kuchni europejskiej bazującej na la cuisine nouvelle oraz kuchni śródziemnomorskiej. Jego bogata ekspertyza kulinarna obejmuje szerokie spektrum zagadnień od obróbki mięs, po żywność organiczną i dietę wegańską.

Lekcje gotowania z Tomaszem Jakubiakiem - kuchnia polska - kuchnia lokalna
Tomasz Jakubiak - Kucharz i dziennikarz kulinarny. O jedzeniu – swojej największej miłości i pasji – może mówić godzinami. Jest gospodarzem programu „Jakubiak lokalnie”, w którym zachęca do eksplorowania polskich tradycji kulinarnych oraz korzystania z sezonowych, regionalnych produktów. Wcześniej gościł w „Dzień Dobry TVN” oraz „Pytaniu na śniadanie”, a także prowadził audycje na antenie Antyradia i Programu 4 Polskiego Radia. Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, jest jurorem konkursów kulinarnych i zdeklarowanym promotorem rodzimej kuchni.
lekcje gotowania kuchni wegetariańskiej z Tomaszem Królikowskim Tomasz Królikowski - Z kulinariami związany jest nieprzerwanie od ponad 20 lat. Swoją przygodę z gotowaniem zaczął od pracy w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Polsce – Villa Toscania w Wielkopolsce, szkoląc się wcześniej pod czujnym okiem włoskich kucharzy w Mediolanie. Po pięciu latach wyjechał na wyspy brytyjskie, gdzie pracował m.in. w Londyńskim City oraz w West End – Royal Society, Royal College of Surgeons, Mansion House oraz dla British Library – pełniąc funkcję szefa kuchni. Jest niezwykle ambitny i – jak sam mówi – jest kucharzem, który zawsze szuka czegoś wyjątkowego. Po powrocie do Polski w 2013 objął stanowisko Chefa w Bistro Słony serwując kuchnię tradycyjną w nowoczesnym, europej- skim wydaniu. Na początku 2016 koordynował pracę przy otwarciu nowej rodzinnej restauracji Kuchnia Otwarta w Royal Wilanów. Pisze dla magazynu Kukbuk i współpracuje z 2 Programem TVP.

Lekcje gotowania z Wiktorią Górecką - kuchnia wietnamska - pyza made in poland
Wiktoria Górecka - Znana jako Pyza Made in Poland. Psycholog kulturowy, psychodietetyk, wykładowca Food Studies. Wietnamczycy mówią, że jeśli ktokolwiek zna się na ich rodzimej kuchni, to właśnie ona. Ogrom wiedzy na temat kuchni wietnamskiej wyniosła z licznych podróży skupiających się na kuchni i kulturze tego wspaniałego kraju. Pod jej czujnym okiem poznacie kuchnię oryginalną i tradycyjną, poznacie prawdziwe tajemnice dań wietnamskich, tajniki, produkty… tak smacznej przygody nie można przegapić!.

Kursy Kulinarne - spotkania integracyjne (oferta dla firm)

Spotkajmy się przy jedzeniu!

Zorganizuj wspólnie z nami integracyjne gotowanie dla pracowników swojej firmy:

Wyślij maila na info@masala.com.pl i …

1. Podaj szacowaną ilość uczestników szkolenia.

2. Zaznacz preferowaną kuchnię lub napisz, że zdajesz się na nas.

3. Poinformuj nas, czy znasz już planowany termin.

4. Opisz dodatkowe uwagi, życzenia itp.

Przygotujemy dla Ciebie indywidualną ofertę z menu, programem oraz kalkulacją!

Regulamin

Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Liście Kukurydzy do Tamale
42,90 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28454705
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.