Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Alkohole
Wybierz kategorię
Sushi (166)
Przyprawy (149)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2017-08-19 | Wino i jedzenie
WINO I JEDZENIE
 
 

Nowy, absolutnie fantastyczny i nietuzinkowy kurs dobierania win do potraw.

Tom Ekler, niekwestionowany specjalista w świecie gastronomii, zaprezentuje praktyczną sztukę łączenia wina z jedzeniem.

Czym kierować się przy doborze trunku do menu? Jak dokonywać zakupów? Jak wybierać wino w restauracji? I wreszcie jak zaskoczyć swoich gości, podkręcając doskonałość jedzenia winem i na odwrót...

Na przykładzie wyselekcjonowanych gatunków win i dobranych do nich potraw, pokażemy co brać pod uwagę, aby smaki wzajemnie się balansowały i nie przytłaczały, a stanowiły doskonałą całość.

Podczas szkolenia przejdziecie przez panel teoretyczny, degustację 6 rodzajów win oraz w kulinarnej części praktycznej samodzielnie otworzycie ostrygi, przygotujecie krewetki i współprzyrządzicie rostbef i deser.

Prowadzący - doświadczony manager, gastronom, specjalista w świecie win (certyfikat znajomości wina WSET poziom 3) z blisko 17 letnim doświadczeniem w renomowanych restauracjach. Pracował między innymi w:

- L’Ortolan Restaurant 1 Gwiazdka Michelin, 4 rozety AA
- Charingwotrh Manor Hotel 4**** De Luxe
- Brassica Restaurant (by Cass Titcombe) Beaminster, Dorset, UK
- Charingwotrh Manor Hotel 4**** De Luxe Chipping Campden, Gloucestershire, UK
- Gravetye Manor Relais & Châteaux 4 rozety AA, 1 gwiazdka Michelin West Sussex, UK

Wykształcenie:

Dyplom BA (z najwyższym wyróżnieniem) Międzynarodowa Sztuka Kulinarna; University of West London

Dyplom FDA Gastronomia i Obróbka Żywności; Thames Valley University, Londyn

Dyplom (z wyróżnieniem) z Wiedzy o Winie i Napojach Spirytusowych – poziom zaawansoway; Wines and Spirits Education Trust (WSET), Londyn

UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!
          

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 19 sierpnia 2017 r., sobota, godz. 16:30
CZAS TRWANIA 3-4h
GRUPA 8-16 osób
W PROGRAMIE W programie:

-    Tapenada i ailoli na croutonach + oliwki, orzeszki, warzywne antipasti
Fino sherry

-    Ostrygi i sos mignonette (w programie otwieranie ostryg)
Wytrawne Prosecco

-    Krewetki z patelni w chilli, czosnku, imbirze i kolendrze
Gewurztraminer z francuskiej Alzacji

-    Lekko krwisty rostbef z pieca w tymianku i oliwie truflowej z sosem z zielonego pieprzu i sałatą z vinaigrette
Spaetburgunder, Pfalz, Niemcy

-    Lody domowe z balsamico i blanszowanymi orzechami włoskimi podane z karmelizowanymi winogronami
Słodki Mucadet

-    Deska serów europejskich z dodatkami
Ruby Port, Duoro, Portugalia

   


Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem,w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

 

Zaproszenie dla: :
Cena
Ilość
320,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


22892801
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.