Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE
Wybierz kategorię
PREZENTY (122)
Sushi (168)
Przyprawy (154)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-02-10 i 11 | 2-dniowy kurs cukierniczy: monoporcje, ciastka bankietowe, desery z wykorzystaniem kuchni molekularnej
 MONOPORCJE, CIASTKA BANKIETOWE, DESERY Z WYKORZYSTANIEM KUCHNI MOLEKULARNEJ

Zachwycające i zaskakujące nie tylko wyglądem, ale również obłędnym smakiem. Monorpocje, desery na talerzu, ciastka bankietowe. Podczas dwudniowego szkolenia poznacie technikę przygotowania naturalnej polewy lustrzanej oraz jej barwienia. Upieczecie perfekcyjne eklery oraz idealny fondant. Nauczycie się wykorzystywać podstawy kuchni molekularnej w Waszych deserach - przygotujecie m.in. orzechową ziemię, dekoracje z kawioru oraz dowiecie się, jak korzystać z izomaltu.

Każdy uczestnik warsztatów pracuje indywidualnie.

Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz - trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? - kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

Uwaga! Kurs dwudniowy!

 

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 10 i 11 luty 2018 r., sobota i niedziela, godz. 15:00
CZAS TRWANIA 2 x 3-4h
GRUPA 6 -14 osób
PROGRAM

Zajęcia teoretyczne:

 

Omówienie technik kuchni molekularnej, tekstur, oraz narzędzi wykorzystywanych w kuchni molekularnej. Omówienie technik przygotowania  ozdób m.in.: pianki i ziemi smakowej, jadalnej wełny mineralnej, kawioru, karmelu z zastosowaniem odpowiednich tekstur.

Omówienie zasad przygotowania ciastek bankietowych, używanych form, niezbędnych narzędzi, receptur na polewy lustrzane z techniką ich barwienia w tym m.in.: przygotowanie musów, tajemnice eklerek, biszkopt joconda, monociastka komponowane na talerzu.

Zajęcia praktyczne:

 

  • eklery z kremem malinowym
  • mus z mango z polewą lustrzaną na biszkopcie genueńskim
  • czekoladowy fondant z kremem z owoców leśnych podany na ziemi orzechowej z dekoracją z jadalnych kwiatów, czekoladą i karmelem
  • praca z czekoladą – dekoracje niezbędne do kompozycji deseru
  • praca z teksturami (efektowne ozdoby deserów) w tym m.in. przygotowanie owocowego kawioru, pianki smakowej, wełny mineralnej, karmelu
Cena
Ilość
510,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
250,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


25690098
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.