Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Kuchnia Hiszpańska
Wybierz kategorię
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2017-08-24 | Letni kurs kuchni hiszpańskiej

LETNI KURS KUCHNI HISZPAŃSKIEJ

Andaluzja, Katalonia, Kraj Basków, Walencja... chociaż całość tworzy Królestwo Hiszpanii, każdy region rządzi się swoimi prawami, również tymi kulinarnymi. Różnice geograficzne, dostęp do do morza, tereny górzyste, wpływy arabskie to tylko niektóre z czynników, które kształtują tę niesamowitą kuchnię. Jedno na pewno jest wspólne dla wszystkich - mnóstwo świetnej jakości oliwy i szacunek do rodzimych produktów.

Podczas naszych kursów kuchni hiszpańskiej poznacie dania poszczególnych regionów, zarówno te najbardziej znane i tradycyjne jak paella, jak i bardziej nietypowe, charakterystyczne tylko dla wybranych obszarów. Znane na całym świecie hiszpańskie oliwki, obłędna suszona szynka serrano, aromatyczne sery, świeże warzywa i owoce - to tylko początek naszej hiszpańskiej podróży. Kultura jedzenia, unikalny styl tapas, niepowtarzalne potrawy i smaki.

W sezonie letnim nie może zabraknąć absolutnie hitowych hiszpańskich propozycji. Orzeźwiający chłodnik rodem z Andaluzji, pomarszczone ziemniaczki z Wysp Kanaryjskich, genialne owoce morza, a do tego truskawki i soczyste pomidory. Przenieś się z nami do słonecznej Hiszpanii!

Kurs poprowadzi Maria Najgrodzka - doświadczony kucharz i trener. Obecnie gotuje w warszawskim tapas barze Mojo Picon. Uwielbia i rozumie hiszpańską kulturę, świetnie przekazuje swoją wiedzę i jeszcze lepiej gotuje!

 
Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 24 sierpnia 2017 r., czwartek, godz. 18.30
CZAS TRWANIA 4 h
GRUPA 8-16 osób
W PROGRAMIE
  • Tatar z pomidorów, truskawek i szynki serrano
  • Kanaryjskie ziemniaczki papas arugadas z sosami mojo rojo i mojo verde
  • Chłodnik gazpacho z czereśni z pianką z koziego sera
  • Owoce morza w sosie pomarańczowym
  • Wegańskie lody o smaku gofio, czyli prażonej mączki

 Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

Zaproszenie Dla::
Cena
Ilość
200,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


23625449
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.