Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Grzyby Azjatyckie
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Grzyby Enoki świeże / Enokitake / Flammulina velutipes (Enoki Mushrooms) 100g
Dostępność: Jest - dostępne w Składzie Bananów
Grzyby Enoki (znane także pod nazwami enokitake lub płomiennica zimowa) wyróżniają się cienką, długą nóżką i małym, okrągłym kapeluszem, rosną w pęczkach. Enokitake są popularnym składnikiem wielu dań kuchni wietnamskiej, japońskiej, chińskiej, koreańskiej i tajskiej. Znajdują zastosowanie zarówno w kuchni gorącej, jak i zimnej. Z powodzeniem można stosować je do sałatek, zup, w potrawach pieczonych czy smażonych. Należy jednak poddawać je bardzo krótkiej obróbce termicznej (nie dłużej niż minutę) tak, aby zachowały swój zasadniczy walor: chrupkość. Zbyt długo gotowane lub smażone stają się twarde.

Jeśli chodzi o walory smakowe, grzyby Enoki cechują się delikatnym, lekko słodkawym smakiem z wyczuwalnym lekkim akcentem orzechowo-owocowym.

Świeże grzyby Enoki zalecamy przechowywać zawinięte w papier w lodówce, maksymalnie 4-5 dni.

Podkreślić należy również właściwości zdrowotne grzybów Enokitake: bogactwo witaminy D, protein oraz antyoksydantów.

Waga: 100g
Cena
Ilość
7,50 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Grzyby Mun (Cloud Ear Fungus) 100g
Grzyby suszone Mun, 100g.
Makaron sojowy  Vermicelli 250g
Makaron Vermicelli 250g
Koreańska Ostra Pasta z Papryki Gożużan | Gochu Jang | Gochujang 500g Sempio
Koreański Gożużan (Gochu Jang) to bardzo ostra pasta produkowana z papryki chilli, fermentowanego ryżu i fermentowanej soi. Jeden z podstawowych produktów wykorzystywanych w kuchni koreańskiej. Stosowany jako składnik marynat do mięsa, przyprawa do zup i sosów lub gotowy dodatek do dań jednogarnkowych.
Prażone Algi Morskie z Sezamem (Seasoned Seaweed Snack) 70g Sempio
Przekąska z prażonych alg morskich. Znakomicie sprawdza się zarówno jako "małe co nieco" (szybka, gotowa do spożycia zakąska), jak i jako dodatek do różnych dań kuchni japońskiej i koreańskiej.
Brązowy Ryż do Sushi Akita Komachi (Brown Rice Japonica Short Grain) 1kg
Japoński brązowy kleisty ryż japoński (Oryza sativa japonica) odmiany Akita Komachi to naturalny, niepolerowany ryż, z którego usunięto najbardziej zewnętrzną, niejadalną łupinę.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24973413
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.