Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Grzyby Azjatyckie
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Grzyby brązowe Buna Shimeji cienkie świeże (Brown Buna Shimeji Mushrooms) 100g
Dostępność: 3-5 dni

Grzyby Buna Shimeji w Azji cieszą się bardzo dużą popularnością, obok grzybów Enoki i Shitake są w tamtejszej kuchni najczęściej stosowane. Wszystko za sprawą ich naczelnej cechy, jaką jest mocny smak umami, tak bardzo ceniony w kuchni azjatyckiej.

Buna Shimeji wyróżniają się niesamowitą chrupkością, którą zachowują mimo poddawaniu ich obróbce termicznej - smażeniu lub gotowaniu. Są wysoko cenione również za swój wyjątkowy maślano - orzechowy posmak. Aby uzyskać pojedyncze grzybki, należy przed rozpoczęciem gotowania odciąć grzyby od ich nasady. Z powodzeniem można je stosować przygotowujący zupy, sosy, gulasze czy potrawy smażone typu stir-fry z makaronem. W kuchni zimneij Buna Shimeji sprawdzają się znakomicie w sałatkach. Swoje chrakterystyczne walory prezentują także w towarzystwie cytrusów, owoców morza, grillowanego mięsa, białego wina czy świeżych ziół.

Co należy podkreślić, grzybów Buna Shimeji nie powinno się spożywać na surowo, ponieważ są wtedy gorzkie i trudne do strawienia dla naszego organizmu. Czas gotowania zależny jest od przyjętego sposobu ich zastosowania: niekiedy wystarczy je zblanszować, w innym przypadku Buna Shimeji potrzebują około 5 minut do ugotowania na miękko. Grzyby Buna Shimeji zawierają duże ilości błonnika, co sprawia, że znacząco poprawiają metabolizm.

Waga: 100g
Cena
Ilość
12,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Makaron Ryżowy 3mm 400g
Tajski makaron ryżowy o szerokości wstążki 3mm.
Grzyby Mun (Cloud Ear Fungus) 100g
Grzyby suszone Mun, 100g.
Makaron sojowy  Vermicelli 250g
Makaron Vermicelli 250g
Koreańska Ostra Pasta z Papryki Gożużan | Gochu Jang | Gochujang 500g Sempio
Koreański Gożużan (Gochu Jang) to bardzo ostra pasta produkowana z papryki chilli, fermentowanego ryżu i fermentowanej soi. Jeden z podstawowych produktów wykorzystywanych w kuchni koreańskiej. Stosowany jako składnik marynat do mięsa, przyprawa do zup i sosów lub gotowy dodatek do dań jednogarnkowych.
Prażone Algi Morskie z Sezamem (Seasoned Seaweed Snack) 70g Sempio
Przekąska z prażonych alg morskich. Znakomicie sprawdza się zarówno jako "małe co nieco" (szybka, gotowa do spożycia zakąska), jak i jako dodatek do różnych dań kuchni japońskiej i koreańskiej.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24906911
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.