Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Grzyby Azjatyckie
Wybierz kategorię
GRILL (40)
Sushi (163)
Przyprawy (149)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Grzyby brązowe Buna Shimeji grube świeże (Brown Buna Shimeji Mushrooms) 150g
Dostępność: ŚWIEŻA DOSTAWA W KAŻDY WTOREK

Grzyby Buna Shimeji w Azji cieszą się bardzo dużą popularnością, obok grzybów Enoki i Shitake są w tamtejszej kuchni najczęściej stosowane. Wszystko za sprawą ich naczelnej cechy, jaką jest mocny smak umami, tak bardzo ceniony w kuchni azjatyckiej.

Buna Shimeji wyróżniają się niesamowitą chrupkością, którą zachowują mimo poddawaniu ich obróbce termicznej - smażeniu lub gotowaniu. Są wysoko cenione również za swój wyjątkowy maślano - orzechowy posmak. Aby uzyskać pojedyncze grzybki, należy przed rozpoczęciem gotowania odciąć grzyby od ich nasady. Z powodzeniem można je stosować przygotowujący zupy, sosy, gulasze czy potrawy smażone typu stir-fry z makaronem. W kuchni zimneij Buna Shimeji sprawdzają się znakomicie w sałatkach. Swoje chrakterystyczne walory prezentują także w towarzystwie cytrusów, owoców morza, grillowanego mięsa, białego wina czy świeżych ziół.

Co należy podkreślić, grzybów Buna Shimeji nie powinno się spożywać na surowo, ponieważ są wtedy gorzkie i trudne do strawienia dla naszego organizmu. Czas gotowania zależny jest od przyjętego sposobu ich zastosowania: niekiedy wystarczy je zblanszować, w innym przypadku Buna Shimeji potrzebują około 5 minut do ugotowania na miękko. Grzyby Buna Shimeji zawierają duże ilości błonnika, co sprawia, że znacząco poprawiają metabolizm.

Waga: 100g
Cena
Ilość
13,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Sos Ostrygowy (Oyster Sauce) 510g Lee Kum Kee
Nam - man - hoi to gęsty sos o ciemnej barwie, dymnym aromacie i słodko - słonym smaku. Sos ostrygowy stanowi jeden z podstawowych sosów w azjatyckiej kuchni.
Chilli Czerwone Świeże 100g - Zioła Tajskie
Chilli czerwone świeże, 100 g.
Glutaminian Sodu 99% 100g
Sól kwasu glutaminowego. Produkt wyizolowany z wodorostów - kwas glutaminowy połączony z zasadą sodową, podstawowa przyprawa kuchni japońskiej. Charakterystyczny smak umami (jap. wyśmienity, smakowity), czyli tzw. piąty smak.
Mirin Fu 500ml Marukin
Japońskie wino do gotowania - mirin.
Pasta Tom Yum 400g Lobo
Pasta Tom Yum Lobo 400g
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-06-19 | Kurs kuchni indyjskiej: na południu Indii
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
27357831
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.