Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Tajska » Warzywa świeże, mrożone, marynowane
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Maniok korzeń świeży (Fresh Cassava Root) 1kg
Dostępność: 3-5 dni
Maniok jest podstawowym elementem diety ludności zamieszkującej Afrykę, Amerykę Południową i Azję. Stanowi bardzo bogate źródło węglowodanów i jest dwa razy bardziej kaloryczny niż ziemniak. Charakterystyczny dla manioku jest jego lekko orzechowy posmak.

Jeśli chodzi o wagę manioku, jest ona bardzo zróżnicowana - może ważyć od 0,5kg do nawet kilku kilogramów. Z zewanątrz bulwa pokryta jest brązową lub szarobrązową chropowatą skórką, zbliżoną swoim wyglądem do kory drzewa. Miąższ manioku jest biały, słodkawy, bardzo bogaty w skrobię. Maniok należy spożywac tylko i wyłącznie po ugotowaniu, gdyż postać surowa zawiera toksyczne związki cyjanowe - gotowanie całkowicie je eleminuje.

Przygotowanie manioku wymaga umycia bulwy pod zimną wodą, osuszenia, usunięcia końcówek, pokrojenia na ćwiartki i obrania ze skórki (raczej niewykonywalne przy użyciu obieraczki do warzyw). Następnie obrane ćwiartki należy opłukać w wodzie, usunąć "żyłki" wzdłuż bulwy i w razie konieczności usunąć bardzo twardy środek - występuje on tylko w niektórych bulwach. Miąższ manioku ma skłonność do brązowienia, stąd zalecamy umieszczenie go po pokrojeniu w zimnej wodzie.

Z reguły maniok stosowany jest w przypadku potraw smażonych, duszonych czy zup. Ciekawą propozycją są również chipsy z manioku. Przygotowana z manioku pulpa służy do wytworzenia tapioki (białych perełek), natomiast skrobi z manioku z powodzeniem można używać do pieczenia chleba, ciast, ciasteczek i parowanych deserów.

Produkt sprzedawany jest na wagę, stąd podana cena za 1kg. Prosimy o nie dokonywanie płatności do momentu podania przez nas wagi Państwa produktu, a co za tym idzie jego ceny.

Kraj pochodzenia: Azja
Waga: 80-100g/1szt.
Cena
Ilość
22,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Krewetki tygrysie surowe obrane 31/40 szt/lb 1kg
Ogony krewetek tygrysich ? surowe, obrane. Produkt mrożony - wysyłka w Suchym Lodzie na całą Polskę!
 Tajska Kolendra Świeża 200g - Zioła Tajskie
Świeża tajska kolendra.
Imbir Świeży (korzeń) 100g
Świeże kłącze imbiru ("korzeń" imbiru)
Pasta z żółtej papryki Mirasol 99ml (Mirasol Paste 99ml)
Pasta Mirasol – ostra papryka i słodycz owoców zamknięte w jednym słoiczku? Tak, to prawda!
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24914638
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.