Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Tajska » Warzywa świeże, mrożone, marynowane
Wybierz kategorię
PREZENTY (122)
Sushi (168)
Przyprawy (154)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Maniok korzeń świeży (Fresh Cassava Root) 1kg
Dostępność: 3-5 dni
Maniok jest podstawowym elementem diety ludności zamieszkującej Afrykę, Amerykę Południową i Azję. Stanowi bardzo bogate źródło węglowodanów i jest dwa razy bardziej kaloryczny niż ziemniak. Charakterystyczny dla manioku jest jego lekko orzechowy posmak.

Jeśli chodzi o wagę manioku, jest ona bardzo zróżnicowana - może ważyć od 0,5kg do nawet kilku kilogramów. Z zewanątrz bulwa pokryta jest brązową lub szarobrązową chropowatą skórką, zbliżoną swoim wyglądem do kory drzewa. Miąższ manioku jest biały, słodkawy, bardzo bogaty w skrobię. Maniok należy spożywac tylko i wyłącznie po ugotowaniu, gdyż postać surowa zawiera toksyczne związki cyjanowe - gotowanie całkowicie je eleminuje.

Przygotowanie manioku wymaga umycia bulwy pod zimną wodą, osuszenia, usunięcia końcówek, pokrojenia na ćwiartki i obrania ze skórki (raczej niewykonywalne przy użyciu obieraczki do warzyw). Następnie obrane ćwiartki należy opłukać w wodzie, usunąć "żyłki" wzdłuż bulwy i w razie konieczności usunąć bardzo twardy środek - występuje on tylko w niektórych bulwach. Miąższ manioku ma skłonność do brązowienia, stąd zalecamy umieszczenie go po pokrojeniu w zimnej wodzie.

Z reguły maniok stosowany jest w przypadku potraw smażonych, duszonych czy zup. Ciekawą propozycją są również chipsy z manioku. Przygotowana z manioku pulpa służy do wytworzenia tapioki (białych perełek), natomiast skrobi z manioku z powodzeniem można używać do pieczenia chleba, ciast, ciasteczek i parowanych deserów.

Produkt sprzedawany jest na wagę, stąd podana cena za 1kg. Prosimy o nie dokonywanie płatności do momentu podania przez nas wagi Państwa produktu, a co za tym idzie jego ceny.

Kraj pochodzenia: Azja
Waga: 80-100g/1szt.
Cena
Ilość
22,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Tapioka Perła Drobna | Small Tapioca Pearl 454 g
Tapioka ma neutralny smak i zapach. Perełki z tapioki (granulat tapioki) używane są przede wszystkim do przygotowywania różnego rodzaju azjatyckich deserów.
Sos Chili Sriracha Bardzo Pikantny (Sriracha Chili Sauce Extra Hot) 455ml Flying Goose
Sos chilli sriracha hot.
Galangal Świeży 50g (korzeń) - Zioła Tajskie
Galangal 50g
Tapioka Perła Gruba (Large Pearl Tapioca) 454g
Tapioka ma neutralny smak i zapach. Perełki z tapioki (granulat tapioki) używane są przede wszystkim do przygotowywania różnego rodzaju azjatyckich deserów.
Taro świeże korzeń | Kolokazja jadalna (Fresh Taro Root) 1kg
Taro (kolokazja jadalna) - świetna alternatywa dla ziemniaków, doskonały składnik gulaszy
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
255,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


25726474
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.