Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Cukiernicze
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2017-11-25 | 8 SPOTKAŃ - KOMPLEKSOWY KURS CUKIERNICZY DLA AMATORÓW - NOWY PROGRAM NOWOŚĆ!

SZKOLENIE CUKIERNICZE DLA AMATORÓW

Zapraszamy serdecznie na kompleksowy kurs cukierniczy dla amatorów w odmienionej formie!

Komu dedykowane jest szkolenie?

Przede wszystkim tym, którzy chcieliby nauczyć się podstawowej sztuki cukiernictwa, jak i tym, którzy chcieliby poszerzyć swoją wiedzę i doświadczenie.

Jak wygląda część praktyczna szkolenia?

Pracujecie Państwo w 3 osobowych podgrupach i każda z podgrup wykonuje wszystkie pozycje z menu. W szczegółowym programie znajdą Państwo informacje, które z elementów sa wykonywane indywidualnie, a które w grupach.

Jeśli przed rozpoczęciem kursu macie Państwo prośby / oczekiwania w stosunku do programu, bardzo prosimy o kontakt na: info@masala.com.pl

Gdzie i kiedy odbywa się szkolenie?

Wszystkie spotania odbywają się w Składzie Bananów przy ul. Postępu 5 w Warszawie.

Grupa liczy minimum 8, a maksimum 14 osób. 


Pod koniec kursu każdy z uczestników otrzymuje pełne materiały szkoleniowe oraz certyfikat ukończenia szkolenia.

Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz - trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? - kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

 

Serdecznie zapraszamy!

SZKOLENIE I

SERNIKI

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 25 listopada, sobota, 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 8-14 osób
W PROGRAMIE

Klasyczne, tradycyjne na maśle oraz te lekkie, nowoczesne, na zimno. Serniki to jedne z ulubionych deserów. Podczas naszego szkolenia nauczycie jak się przygotować idealny i prosty jak stół sernik. Dodatkowo przygotujemy całkowicie wegański deser na bazie kaszy jaglanej, który do złudzenia przypomina właśnie sernik!

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

  • Tradycyjny sernik pieczony z syropem malinowym (sernik jest pieczony w kąpieli wodnej, a mus pozwala na uzyskanie efektownej ozdoby na jego powierzchni)
  • Pieczony wegański tofurnik z kaszą jaglaną i mlekiem kokosowym
  • Sernik z różą i kardamonem - na zimno
SZKOLENIE II

CIASTA KRUCHE

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 26 listopada 2017 r., niedziela, 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 8-14 osób
W PROGRAMIE O narzędziach cukiernika, czyli „co każdy miłośnik słodkiej kuchni mieć pod ręką powinien”. Przedstawimy Wam te znane i mniej znane, lecz nie mniej przydatne przyrządy. Zaraz po zapoznaniu się z niezbędnikiem cukierniczym rozpoczniemy podróż po galerii słodkich smaków. Na pierwszy ogień kruche ciasto oraz serniki, czyli absolutne „must to know” każdego cukiernika. Nauczycie się jak zrobić idealne kruche ciasto, to słodkie i to słone, czym różni się to na ciasteczka, szarlotkę czy na mazurka.

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

  • Krucha tarta cytrynowa wykończona bezą włoską
  • Tartaletki na cieście półkruchym z sezonowymi owocami (jabłka) - praca indywidualna - praca indywidualna
  • Maślane różyczki – zabawa z kształtem i formą ciasta kruchego - praca indywidualna
SZKOLENIE III

WSZYSTKO O TORTACH

 

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 2 grudnia 2017 r., sobota, 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 8-14 osób
W PROGRAMIE „Nie taki tort straszny jak go malują”, czyli jak przygotować ciasto ucierane i biszkoptowe, jak wykorzystywać barwniki spożywcze, masę marcepanową czy lukry plastyczne i sprawić by Wasze wypieki zachwycały nie tylko smakiem, lecz także niebanalnym wyglądem. Pieczenie tortu od A do Z.

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

Każdy uczestnik przygotuje swój własny mały torcik. Upiecze biszkopt, przyrządzi krem i ozdobi wedle własnych upodobań.
W tej edycji skupimy się na zdobieniach zimowych i tych nawiązujących do Świąt, aby pokazać różnorodnośćdekoracji nawet zimą.
SZKOLENIE IV

CIASTO DROŻDŻOWE

 

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 3 grudnia 2017 r., niedziela, 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 8-14  osób
W PROGRAMIE Boże Narodzenie, Wielkanoc, Karnawał, Tłusty Czwartek, jak i wiele innych świąt w roku to doskonała okazja do kosztowania słodkich pyszności bez najmniejszych wyrzutów sumienia. To głównie wtedy na naszych stołach pojawiają się baby, makowce, strudle i ciasteczka, często te ze sklepowej półki. Nie od dziś wiadomo, że jednak nic nie dorówna słodkościom przygotowanym w domowym zaciszu. A jeśli myślicie, że pieczenie baby czy smażenie pączków to specjalność zarezerwowana dla babci, przekonamy Was, że się mylicie! Podczas naszych warsztatów z Kingą poznacie podstawowy przepis na ciasto drożdżowe, chleb, makowiec oraz pączki. 

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

  • Makowiec
  • Pączki 
  • Chleb drożdżowy z suszonymi pomidorami
SZKOLENIE V

SEKRETY UDANYCH DESERÓW

 

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 9 grudnia 2017 r., sobota, 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 8-14 osób
W PROGRAMIE

Podczas 4-godzinnego spotkania z Kingą, poznacie sekrety udanych deserów, a w tym: kremów, musów, pianek, mleczek oraz narodowych arcydzieł czyli włoskiej delicji zwanej panna cotta czy francuskiego creme brulee. Dowiecie się jak wyczarować swój własny karmel, stworzyć niebanalne ozdoby z czekolady oraz kunsztowne pralinki. Nauczycie się także jak przyrządzić ciasta bez pieczenia, niczym nie ustępujące tradycyjnym wypiekom. Słowem, wszystkie najskrytsze sekrety cukiernicze, które zawsze chcieliście poznać, a o które baliście się zapytać!


ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

  • Tiramisu tradycyjne i wersji zimowej - korzennej
  • Creme brulee
  • Panna cotta
  • Wegańskie praliny z kaszy jaglanej
  • Eggnog syllabub – deser z XVIII wieku
  • Ozdoby z karmelu i czekolady
SZKOLENIE VI

BEZY I MAKARONIKI

 

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 10 grudnia 2017 r., niedziela, 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 8-14 osób
W PROGRAMIE Czyli perełka Kingi…Podczas naszego szkolenia cukierniczego, będziecie mieli okazję poznać tajniki udanej bezy oraz dowiedzieć się czym różni się ta francuska od włoskiej. Nauczycie się jak wykonać kolorowe makaroniki, tak uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Pod okiem mistrzyni cukiernictwa przygotujecie tort bezowy i zobaczycie jak udekorować go profesjonalnymi dodatkami. Dajcie się skusić na 4 godziny dobrej zabawy i profesjonalnej nauki ukoronowanej smakiem iście królewskiej słodyczy!

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

  • Tort Pawlowa o smaku cappucino z kremem kajmakowym
  • Mini beziki – zabawa formą - praca indywidualna
  • Makaroniki z kremem cytrynowym i malinowym - praca indywidualna
SZKOLENIE VII

SŁODKIE ŚNIADANIA

 

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 16 grudnia 2017 r., sobota, 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 8-14 osób
W PROGRAMIE VII część naszego szkolenia to swoista odpowiedź na pytanie: „A co na śniadanie?”. Tym razem pokażemy Wam, że nie tylko ser i bułka mogą wejść w skład śniadaniowego menu. Zapoznamy Was z pełnymi witamin mieszankami zbóż, czyli musli, granolą i płatkami śniadaniowymi oraz podpowiemy jak je wykorzystać. Nauczymy Was własnoręcznie przyrządzać musy owocowe oraz budynie. Przekonamy, że gofry, naleśniki czy domowe bułeczki to także proste i smaczne alternatywy dla kanapek. Niech pora śniadania stanie się dla Was polem do kulinarnych eksperymentów!

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

  • drożdżówki, scones – tradycyjne bułeczki angielskie
  • naleśniki i gofry
  • śniadaniowe ciasteczka biscotti
  • suflet wytrawny
  • zdrowe koktajle owocowe i warzywne
  • placuszki w odsłonie słodkiej i wytrawnej 
SZKOLENIE VIII

CUPCAKE – MUFFINY – BABECZKI – PIERNIKI

 

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 17 grudnia 2017 r., niedziela, 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 8-14 osób
W PROGRAMIE Podczas ostatniej części warsztatów cukierniczych zaprezentujemy Wam różne typy babeczek, zaczynając oczywiście od muffinów, tych słodkich jak i tych wytrawnych. Wytłumaczymy czym różnią się od cupcakes i co to takiego cakepopsy. Powiemy kilka słów na temat pierników dużych i małych oraz kolorowych keksach pełnych karmelizowanych owoców. Nauczymy Was jak dekorować swoje wypieki przy pomocy ozdób cukierniczych oraz kilku rodzajów lukru. Wszystko to oczywiście w teorii oraz praktyce, po której znajdzie się także czas na wspólne smakowanie wszystkich tych uroczych słodkości.

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

  • Waniliowe cupcake z kremem na bezie szwajcarskiej
  • Świąteczne pierniczki zdobione lukrem królewskim - praca indywidualna
  • Babeczki wegańskie z jabłkami lub babeczki wytrawne

 
Zaproszenie dla: :
Cena
Ilość
2 000,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24924532
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.