Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Kuchnia Tajska
Wybierz kategorię
Sushi (163)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-01-11 | Kurs kuchni tajskiej: cz.I BRAK MIEJSC! zapisy na listę rezerwową
KURS KUCHNI TAJSKIEJ: cz. I

 
Jedna z najbardziej popularnych kuchni świata. Niesamowicie prosta, pikantna i obłędna w smaku. To między innymi dla niej rzesze Polaków wyruszają w podróż do Tajlandii. Przeprowadzimy Was przez podstawowe warzywa, owoce, zioła i sosy, poznacie tajskie metody przyrządzania potraw oraz historię i kulturę Krainy Usmiechu. 
 
Podczas części teoretycznej przekażemy Wam wiedzę, która umożliwi poznanie i zrozumienie tej z pozoru prostej sztuki kulinarnej. Poznacie podstawowe składniki tajskich potraw takie jak galangal, trawa cytrynowa, liście limonki kaffir. W części praktycznej przygotujemy 5 tradycyjnych dań, na bazie których poznacie podstawowe i najważniejsze techniki gotowania po tajsku. 

Kurs poprowadzi Paweł Krysiak - założyciel i właściciel Instytutu Sztuki Kulinarnej oraz delikatesów Masala Smaki Świata. Sushimaster i specjalista od kuchni tajskiej. Towaroznawca, którego konikiem są produkty pochodzenia azjatyckiego. Poza niekwestionowaną ogromną wiedzą na temat między innymi kuchni tajskiej, prywatnie to charyzmatyczna, otwarta i niebojąca się wyzwań osoba. Szkolenia z Pawłem to fantastycznie spędzony czas i oszałamiająca dawka niedostępnej nigdzie wiedzy.


Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
 
                  
   
MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 11 stycznia 2018 r., czwartek, godz. 18.30
CZAS TRWANIA 4-5 h
GRUPA 8-16 osób
W PROGRAMIE
  • Tom Yum Goong - ostro kwaśna zupa z krewetkami
  • Tom Khaa Gai - zupa galangalowa na bazie mleka kokosowego z kurczakiem
  • Pad Thai - klasyczny smażony makaron ryżowy z tofu i kurczakiem
  • Kaeng Phet - wieprzowina w czerwonym curry
  • Kluay Buat Chee - banany w mleku kokosowym

Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem,w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

Zaproszenie Dla::
Cena
Ilość
270,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24999809
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.