Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Cukiernicze
Wybierz kategorię
PREZENTY (120)
Sushi (168)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-03-03 KURS CUKIERNICZY: CIASTA KRUCHE

KURS CUKIERNICZY: CIASTA KRUCHE

Zapraszamy serdecznie na kompleksowy kurs cukierniczy dla amatorów w odmienionej formie!

Komu dedykowane jest szkolenie?

Przede wszystkim tym, którzy chcieliby nauczyć się podstawowej sztuki cukiernictwa, jak i tym, którzy chcieliby poszerzyć swoją wiedzę i doświadczenie.

Jak wygląda część praktyczna szkolenia?

Pracujecie Państwo w 3 osobowych podgrupach i każda z podgrup wykonuje wszystkie pozycje z menu. W szczegółowym programie znajdą Państwo informacje, które z elementów sa wykonywane indywidualnie, a które w grupach.

Jeśli przed rozpoczęciem kursu macie Państwo prośby / oczekiwania w stosunku do programu, bardzo prosimy o kontakt na: info@masala.com.pl

Gdzie i kiedy odbywa się szkolenie?

Wszystkie spotania odbywają się w Składzie Bananów przy ul. Postępu 5 w Warszawie.

Grupa liczy minimum 8, a maksimum 14 osób. 


Pod koniec kursu każdy z uczestników otrzymuje pełne materiały szkoleniowe oraz certyfikat ukończenia szkolenia.

Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz - trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? - kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

 

SZKOLENIE I

CIASTA KRUCHE

MIEJSCE Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 03 marca 2018 r., sobota, 15:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 8-14 osób
W PROGRAMIE O narzędziach cukiernika, czyli „co każdy miłośnik słodkiej kuchni mieć pod ręką powinien”. Przedstawimy Wam te znane i mniej znane, lecz nie mniej przydatne przyrządy. Zaraz po zapoznaniu się z niezbędnikiem cukierniczym rozpoczniemy podróż po galerii słodkich smaków. Na pierwszy ogień kruche ciasto oraz serniki, czyli absolutne „must to know” każdego cukiernika. Nauczycie się jak zrobić idealne kruche ciasto, to słodkie i to słone, czym różni się to na ciasteczka, szarlotkę czy na mazurka.

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

  • Krucha Tarta cytrynowa wykończona bezą włoską
  • Tartaletki na cieście półkruchym z sezonowymi owocami 
  • Maślane różyczki – zabawa z kształtem i formą ciasta kruchego
Zaproszenie dla: :
Cena
Ilość
270,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
70,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


26232328
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.