Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE
Wybierz kategorię
GRILL (40)
Sushi (164)
Przyprawy (150)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-08-21 | Kurs cukierniczy: Tort w stylu Drip Cake NOWOŚĆ!
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
 TORTY W STYLU DRIP CAKE 

Torty w stylu drip cake cieszą się obecnie bardzo dużym zainteresowaniem. Polewa ściekająca po torcie w kształcie apetycznych sopli idealnie kontrastuje z nadzieniem tortu.
Podczas szkolenia każdy uczestnik przygotowuje swój własny tort, dekorowany kremem maślanym na różne sposoby, oblany polewą, z lizakami z masy cukrowej oraz szprycowany bezikami z kremu.
 Na szkoleniu każdy z uczestników pozna:
  • charakterystykę ciast biszkoptowych
  • rożne rodzaje kremów i ich zastosowanie
  • jak sprawić by tort chrupał - rodzaje prażynek
  • składanie tortu w rancie
  • poznanie właściwości różnych barwników spożywczych
  • praca z papierem waflowym - charakterystyka produktu
  • praca z masą cukrową - rodzaje i właściwości
  • różne polewy do drip cake

Kurs poprowadzi Ewa Drzewicka- dyplomowany cukiernik, mistrzyni sugarcraftingu, właścicielka pracowni Jula Smakula, wielokrotna uczestniczka Konkursu Tortów Expo Sweet, srebrny medal na Festiwalu czekolady w 2014 roku, złoto i brąz na Cake International w Birmingham 2016, Srebro i brąz na konkursie Cake Festival w katowicach 2016, brąz na konkursie Cake international w Londynie 2017. Doświadczona trenerka, autorka reportaży i tutoriali do gazety "Cukiernictwo i piekarstwo" od 2012 roku, w tym roku również juror na międzynarodowym konkursie tortów na Białorusi. Specjalizuje się w wykonywaniu tortów wielopiętrowych oraz w tworzeniu figurek cukrowych.

 

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 21 sierpnia 2018 r., wtorek, godz. 18:30
CZAS TRWANIA 4-5h
GRUPA 8 -14 osób
PROGRAM

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

  1. przygotowanie ciasta biszkoptowo-tłuszczowego, wypiek
  2. przygotowanie kremu maślanego
  3. przygotowanie prażynki do tortu
  4. przygotowanie kremu śmietanowego
  5. przełożenie tortu
  6. wykonanie dekoracji z papieru waflowego, masy cukrowej oraz czekolady
  7. przygotowanie polewy
Cena
Ilość
300,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-08-09 | Kurs kuchni wietnamskiej
250,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
27865721
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.