Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE
Wybierz kategorię
Sushi (160)
Przyprawy (143)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-10-20 i 21 | 2-dniowy kurs cukierniczy: monoporcje, ciastka bankietowe, desery z wykorzystaniem kuchni molekularnej BRAK MIEJSC!
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
 MONOPORCJE, CIASTKA BANKIETOWE, DESERY Z WYKORZYSTANIEM KUCHNI MOLEKULARNEJ

Zachwycające i zaskakujące nie tylko wyglądem, ale również obłędnym smakiem. Monorpocje, desery na talerzu, ciastka bankietowe. Podczas dwudniowego szkolenia poznacie technikę przygotowania naturalnej polewy lustrzanej oraz jej barwienia. Upieczecie perfekcyjne eklery oraz idealny fondant. Nauczycie się wykorzystywać podstawy kuchni molekularnej w Waszych deserach - przygotujecie m.in. orzechową ziemię, dekoracje z kawioru oraz dowiecie się, jak korzystać z izomaltu.

Każdy uczestnik warsztatów pracuje indywidualnie.

Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz - trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? - kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

Uwaga! Kurs dwudniowy!

 

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 20 października 2018 r., sobota, godz. 15:00 oraz 21 października 2018 r., niedziela, godz. 10:00
CZAS TRWANIA 2 x 3-4h
GRUPA 6 -14 osób
PROGRAM

Zachwycające i zaskakujące nie tylko wyglądem, ale również obłędnym smakiem. Monorpocje, desery na talerzu, ciastka bankietowe. Podczas dwudniowego szkolenia poznacie technikę przygotowania różnych wariantów naturalnej polewy lustrzanej oraz jej barwienia. Upieczecie perfekcyjne eklery oraz idealny fondant. Nauczycie się wykorzystywać podstawy kuchni molekularnej w Waszych deserach - przygotujecie m.in. orzechową ziemię, dekoracje z pianki, jadalną wełnę mineralną, owocowy kawior oraz dowiecie się, jak korzystać z izomaltu.

Zajęcia teoretyczne:

• Omówienie zasad przygotowania ciastek bankietowych, używanych form, niezbędnych narzędzi

• Zasady tworzenia monoporcji: baza – musy, kremy, galaretki, możliwe połączenia – jak stworzyć atrakcyjne kompozycje, różne rodzaje ciast na spody, różne techniki przygotowania polewy lustrzanej.

• Eklery od A do Z – czyli jak przygotować perfekcyjną eklerkę lub ptysia

• Omówienie zasad pracy z teksturami, narzędzi wykorzystywanych w kuchni molekularnej, nowoczesnych trendów i technik przygotowania ozdób, które mogą uatrakcyjnić deser

• Czekolada jako element dekoracji – techniki pracy 

 

Zajęcia praktyczne:

• Mus z mango z czekoladową polewą lustrzaną, ekspozycja na biszkopcie genueńskim, dekoracje z czekolady

• Eklery malinowe – ekspozycja z kawiorem owocowym

• Czekoladowy fondant z musem porzeczkowym – ekspozycja na ziemi orzechowej, ozdobiony czekoladą, nitkami z izomaltu, owocami i jadalnymi kwiatami. 

Cena
Ilość
510,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-11-17 | Kurs cukierniczy: zimowy tort w stylu drip cake <font color="blue">NOWOŚĆ!</font>
300,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28646450
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.