Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Cukiernicze
Wybierz kategorię
Sushi (156)
Przyprawy (142)
PREZENTY (121)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-12-01 | Kurs cukierniczy: świąteczne pierniczki - precyzyjne zdobienie lukrem NOWOŚĆ!
 KURS CUIERNICZY: ŚWIĄTECZNE PIERNIKI - PRECYZYJNE ZDOBIENIE LUKREM

Idealnie upieczone pierniki i precyzyjna ich dekoracja to jedna z najpiękniejszych świątecznych ozdób. Pierniczki cieszą oko, ale również podniebienie. Elegancko zapakowane mogą stanowić też doskonały prezent lub ozdobę domu.
Podczas naszego szkolenia nauczycie się piec smaczne, miękkie pierniczki i dowiecie się wszystkiego o precyzyjnej dekoracji lukrem. Na końcu każdy Uczestnik zapakuje swoje dzieła w ozdobną torebkę i zabierze ją do domu.


Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz - trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? - kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

 

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 1 grudnia 2018 r., sobota, godz. 10:00
CZAS TRWANIA 3-4 h
GRUPA 6 -12 osób
PROGRAM Zajęcia teoretyczne:

  •     Techniki wypieku pierniczków – baza pod lukier (jaki rodzaj ciasta będzie najlepszy do takiego wypieku), nietypowe kształty w zależności od okazji
  •     Wszystko o lukrze królewskim – sposoby przygotowania, barwienie
  •     Techniki pracy z lukrem królewskim (m.in. wet on wet, wet on dry itp.), niezbędne narzędzia

Projektowanie pierniczków, wzorów, zdobienia – przykłady i inspiracje

Zajęcia praktyczne:

  •     Przygotowanie – projektowanie ciastek – wykonanie rysunku pomocniczego. Każdy uczestnik przygotuje wybrany przez siebie zestaw projektowanych pierniczków, na podstawie którego je potem wykona
  •     Wypiekanie pierników według dowolnie wybranego wzoru
  •     Przygotowanie lukru królewskiego
  •     Ćwiczenia – praca z lukrem królewskim na planszy z przeróżnymi wzorami – każdy uczestnik pracuje indywidualnie na własnej planszy, by przećwiczyć techniki precyzyjnej pracy z lukrem
  •     Ozdabianie wcześniej przygotowanych ciastek zgodnie z projektem wykonanym indywidualnie przez uczestnika
  •     Pakowanie pierniczków w ozdobne folijki
Cena
Ilość
255,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Rzodkiew Marynowana Takuwan (Oshinko / Daikon) 1kg
17,90 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28887089
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.