Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Tematyczne, świąteczne, sezonowe
Wybierz kategorię
Sushi (156)
Przyprawy (142)
PREZENTY (121)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-11-17 | Wino i steki BRAK MIEJSC! ZAPISY NA LISTĘ REZERWOWĄ!
WINO I STEKI
 
 

Zapraszamy na wyjątkowe szkolenie, podczas którego dowiecie się jak dobierać wino do przysmaków wszystkich miłośników mięsa, czyli steków.

Pod okiem Toma Eklera, doświadczonego (i jakże uroczego) gastronoma i mistrza sztuki sommelierskiej dowiecie się jaka część wołu jest najlepsza na steka, na czym polega sezonowanie mięsa oraz jak wydobyć z niego unikalny smak, dobierając właściwe wino. Wiadomo - czerwone, ale JAKIE czerwone? Podczas kursu wybierzemy się w zmysłową podróż przez tradycje przyrządzania steka od dalekiej Azji, przez Europę po Argentynę oraz style wina od lekkiego toskańskiego Chianti po dojrzewający we francuskich dębowych beczkach Cabernet Sauvignon z Clare Valley w południowej Australii.

Jakie są trzy podstawowe zasady przygotowania doskonałego steka? Podawać go wysmażonego, krwistego, czy może jak mówią Francuzi au point? Dlaczego wino dopełnia smak? Co to są garbniki i dlaczego powinniśmy to wiedzieć? Jakie style wina idealnie komponują się z czerwonym mięsem? Czy wino do steka będzie pasować do deseru (i dlaczego tak)?

Na te i inne pytania uzyskacie odpowiedzi podczas naszego kursu!

Szkolenie poprowadzi Tom Ekler, który ukończył z najwyższym wyróżnieniem University of West London (Międzynarodowa Sztuka Kulinarna) oraz Thames Valley University (Gastronomia i Obróbka Żywności) z 17-letnim doświadczeniem w pracy w najbardziej renomowanych restauracjach w Polsce i Anglii. Wiedzę zdobywał też w renomowanej londyńskiej szkole WSET, gdzie uzyskał zaawansowane kwalifikacje z wiedzy o winie i napojach spirytusowych.

 

Serdecznie zapraszamy!


Prowadzący - doświadczony manager, gastronom, specjalista w świecie win (certyfikat znajomości wina WSET poziom 3) z blisko 17 letnim doświadczeniem w renomowanych restauracjach. Pracował między innymi w:


- L’Ortolan Restaurant 1 Gwiazdka Michelin, 4 rozety AA
- Charingwotrh Manor Hotel 4**** De Luxe
- Brassica Restaurant (by Cass Titcombe) Beaminster, Dorset, UK
- Charingwotrh Manor Hotel 4**** De Luxe Chipping Campden, Gloucestershire, UK
- Gravetye Manor Relais & Châteaux 4 rozety AA, 1 gwiazdka Michelin West Sussex, UK

Wykształcenie:

Dyplom BA (z najwyższym wyróżnieniem) Międzynarodowa Sztuka Kulinarna; University of West London

Dyplom FDA Gastronomia i Obróbka Żywności; Thames Valley University, Londyn

Dyplom (z wyróżnieniem) z Wiedzy o Winie i Napojach Spirytusowych – poziom zaawansoway; Wines and Spirits Education Trust (WSET), Londyn

       
Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 17 listopada 2018 r., sobota, godz. 15:00
CZAS TRWANIA 4-5h
GRUPA 8-16 osób
W PROGRAMIE W programie:

- Yukhoe - koreański stek z surowego onglet de boeuf z orientalnymi przyprawami, podany z ciepłą karmelizowaną gruszką
- Carne asada z sezonowanego steka bavette podany na toście z ciabatty z sałatą lodową, avocado i limonką
- Stek z sezonowanego rostbefu Limousine podany z tymiankowym sosem bernaise, karmelizomaną szalotką i musem z wędzonej papryki
- Mus z gorzkiej czekolady z nutką chilli i soli morskiej

Wina

- CHIANTI COLLI SENESI DOCG 2015
- ELSA BIANCHI MALBEC 2016 
- WAKEFIELD ESTATE CABERNET SAUVIGNON 2015 





Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem,w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

 

Zaproszenie dla: :
Cena
Ilość
320,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-11-27 | Kurs gotowania z Darią Ładochą: kierunek Tajlandia
350,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28887011
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.