Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Cukiernicze
Wybierz kategorię
Sushi (156)
Przyprawy (142)
PREZENTY (121)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2018-12-15 | Kurs cukierniczy: Zimowy tort w stylu naked cake NOWOŚĆ!

KURS CUKIERNICZY: ZIMOWY TORT W STYLU NAKED CAKE

Naked Cake to niezwykle modny rodzaj tortu, który charakteryzuje się brakiem zewnętrznej warstwy lukru, co uwidacznia jego naturalną fakturę i nadzienie. Ze względu na swoją lekkość, torty te są mniej kaloryczne, a niewielka ilość dodatków sprawia, że zakocha się w nich każdy zwolennik minimalizmu! :)
Podczas kursu każdy Uczestnik przygotuje swoją własną wersję zimowo-świątecznego tortu w rustykalnym stylu, upiecze do niego własny biszkopt, przygotuje nasączenie oraz krem, a następnie ozdobi go używając do tego zjawiskowych dekoracji takich jak: korzenne przyprawy, delikatne wiórki kokosowe, płatki migdałów, aksamitna biała czekolada, mak czy świeża żurawina. Tego typu tort będzie wspaniałą dekoracją zimowego stołu, ale również doskonałym zwieńczeniem świątecznej kolacji. Poza pięknym wyglądem, uwagę skupimy również na wnętrzu - bo ostatecznie smak jest najważniejszy!
W opcji dodatkowej: możliwość dokupienia niezwykle atrakcyjnego drewnianego plastra do ekspozycji tortu w cenie 40 zł. Bardzo prosimy o informację przy zapisie czy są Państwo zainteresowani.


Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz - trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? - kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

 

SZKOLENIE 


ZIMOWY TORT W STYLU NAKED CAKE

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 15 grudnia 2018 r., sobota, godz. 10.00
CZAS TRWANIA 5 h
GRUPA 8-12 osób
 PROGRAM

Zajęcia teoretyczne:

• Techniki wypieku biszkoptu – receptura krok po kroku, przygotowanie biszkoptu do nakładania kremów, możliwe nasączenia oraz składanie tortu
• Omówienie receptur kremów, które można wykorzystać do tortu w stylu naked, barwienia, urozmaicenie tortu technika ombre, cieniowanie, jak skutecznie pracować z kremem – techniki dekoracji, zasady przechowywania, omówienie problemów wynikających podczas pracy z kremem
• Zasady dekorowania tortu, w tym planowanie kolorystyki, kompozycji, przygotowanie owoców i zimowo-świątecznych ozdób

Zajęcia praktyczne:

• Wypiek biszkoptu
• Przygotowanie nasączenia
• Przygotowanie kremu do tortu
• Planowanie kompozycji dekoracji tortu
• Składanie tortu i dekorowanie

Zaproszenie dla: :
Cena
Ilość
300,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-12-15 | Kurs cukierniczy: Zimowy tort w stylu naked cake <font color="blue">NOWOŚĆ!</font>
300,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28887095
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.