Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Włoska » Makarony Włoskie » Farfalle (kokardki)
Wybierz kategorię
Dania gotowe (0)
Kawy Włoskie (0)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Farfalle 500g
Dostępność: 4-5 dni
Producent: Italpasta
Wspaniały makaron włoski w kształcie kokardek. Czas gotowania: 12 minut.
Trwałość: 3 lata.

Makarony włoskie produkowane są z twardych odmian mąki pszennej, tzw. pszenicy durum. Swoje niezwykłe właściwości smakowe zawdzięczają jednak nie tylko doskonałej mące; sekret włoskich makaronów tkwi w sposobie ich wyrabiania. Po wyrobieniu ciasta urządzenie o nazwie "Trafilata al bronzo" drapie powierzchnię makaronu, która staje się chropowata. Dzięki temu sos lepiej się go trzyma, oddając pełnię swojego smaku.

Przygotowanie makaronu:
Do ok. 1 litra wrzącej wody wkładamy 100 g makaronu, ponieważ makaron potrzebuje przestrzeni, aby się nie posklejać. Następnie na każdy litr wody wsypujemy 10 g soli. Makaron gotować 12 minut, od czasu do czasu mieszając. Podstawową metodą gotowania włoskiego makaronu jest przyrządzanie go al dente ? dosłownie "na ząb" ? pomimo miękkości musi on stawiać zębom lekki opór.

Firma Italpasta powstała w roku 1959 przez połączenie trzech fabryk makaronu Poy F.lli, Casalis i Cuminetti. Od samego początku produkcję makaronów opiera ona przepisach tradycyjnej kuchni regionalnej. Makarony suszone są w wysokiej temperaturze, następnie bezpośrednio umieszczane w opakowaniach, by zachować ich wspaniały aromat. Opakowania poddawane są kontroli technicznej i jakościowej towaru.


Triticum durum ? najstarszy gatunek pszenicy, niezwykle twardy w porównaniu do zwyczajnej pszenicy. Ziarenka są kruszone na kaszkę ? semolinę, która łatwo chłonie wodę. Inne niż w zwyczajnej mące białko roślinne umożliwia wytwarzanie makaronu bez białka kurzego.

Waga: 500 g.
Cena
Ilość
5,90 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Glony Nori do Sushi Złote (Roasted Sushi Nori Seaweed Gold) 50 arkuszy [Idealne do Sushi]
50 arkuszy sushi nori najwyższej klasy GOLD.
Japońskie Kanpyo Tykwa Marynowana | Ajizuke Nikanpyo 70g Yamato [Produkt Premium]
Kanpyo - wstążki z miąższu tykwy marynowane w słodkim sosie Ajitsuke.
Mieszanka Przypraw do Dań z Czarnej Soczewicy (Spices Blend for Black Lentil / Urid / Urad Whole) | Dal Makhani Masala 100g MDH
Dal Makhani Masala to indyjska mieszanka przypraw do dań z czarnej soczewicy (fasoli Urid / Urad).
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-08-06 | Kurs kuchni włoskiej
270,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
27842319
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.