Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Włoska » Makarony Włoskie » Lasagne
Wybierz kategorię
Sushi (160)
Przyprawy (143)
PREZENTY (121)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Lasagne di Semola 500g
Producent: Italpasta
Wspaniały makaron włoski przeznaczony do lasagne.
Trwałość: 3 lata.

Makarony Włoskie produkowane są z twardych odmian mąki pszennej, tzw. pszenicy durum. Swoje niezwykłe właściwości smakowe zawdzięczają jednak nie tylko doskonałej mące, sekret włoskich makaronów tkwi w sposobie ich wyrabiania. Po wyrobieniu ciasta, urządzenie o nazwie 'Trafilata al bronzo' drapie powierzchnię makaronu, która staje się chropowata. Dzięki temu sos lepiej się trzyma, ukazując nam pełnię swojego smaku.

Przygotowanie makaronu:

Do ok. litra wrzącej wody wkładamy 100 g makaronu, ponieważ makaron potrzebuje przestrzeni, aby się nie posklejać. Następnie na każdy litr wody wsypujemy 1g soli. Makaron gotować 6-8 minut,od czasu do czasu mieszając. Metodą gotowania włoskiego makaronu jest przyrządzanie go 'al dente', dosłownie - 'na ząb', pomimo miękkości musi on stawiać zębom lekki opór. Makarony kolorowe Casa Rinaldi wyrabiane są z semoliny najwyższej jakości. Zachowano metody obróbki i suszenia makaronu, inspirowane rzemieślniczymi metodami produkcji z różnych regionów Włoch. Niepowtarzalną barwę i aromat zawdzięczają naturalnym składnikom. Uzyskanie ich unikalnych kształtów możliwe jest przy wykorzystaniu domowych metod produkcji makaronu. Na wyrobionym cieście urządzenie o nazwie 'Trafilata al bronzo', rysuje powierzchnię makaronu, która staje się chropowata i sprawia, że sos lepiej jej się trzyma. Sos nie spływa i wydobywa najlepszy smak dania. Dla miłośników pasta al dente

Waga produktu: 500g.

Cena
Produkt archiwalny
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Tymianek Indyjski (Lovage Seed) | Ajwain (Adżwan) 100g TRS
Owoce ajwainu z wyglądu przypominają nasiona lubczyku, zaś ze względu na dużą zawartość tymolu mają zapach podobny do tymianku. Z tych dwóch przyczyn adżwan bywa określany jako: tymianek indyjski lub lubczyk indyjski, choć obie nazwy formalnie należy uznać na niepoprawne.
Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh
Śmietanka kokosowa ChaoKoh.
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-11-17 | Kurs cukierniczy: zimowy tort w stylu drip cake <font color="blue">NOWOŚĆ!</font>
300,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28671433
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.