Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Włoska » Makarony Włoskie » Tagliatelle
Wybierz kategorię
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Makaron Tagliatelle 500g Italpasta
Dostępność: Jest - dostępne w Składzie Bananów
Producent: Italpasta
Wspaniały makaron włoski w kształcie szerokich, płaskich wstążek. Czas gotowania: 6 minut. Trwałość: 3 lata.

Makarony włoskie produkowane są z twardych odmian mąki pszennej, tzw. pszenicy durum. Swoje niezwykłe właściwości smakowe zawdzięczają jednak nie tylko doskonałej mące; sekret włoskich makaronów tkwi w sposobie ich wyrabiania. Po wyrobieniu ciasta urządzenie o nazwie "Trafilata al bronzo" drapie powierzchnię makaronu, która staje się chropowata. Dzięki temu sos lepiej się go trzyma, oddając pełnię swojego smaku.

Przygotowanie makaronu:
Do ok. 1 litra wrzącej wody wkładamy 100 g makaronu, ponieważ makaron potrzebuje przestrzeni, aby się nie posklejać. Następnie na każdy litr wody wsypujemy 10 g soli. Makaron gotować 6 minut, od czasu do czasu mieszając. Podstawową metodą gotowania włoskiego makaronu jest przyrządzanie go al dente ? dosłownie "na ząb" ? pomimo miękkości musi on stawiać zębom lekki opór.

Firma Italpasta powstała w roku 1959 przez połączenie trzech fabryk makaronu Poy F.lli, Casalis i Cuminetti. Od samego początku produkcję makaronów opiera ona przepisach tradycyjnej kuchni regionalnej. Makarony suszone są w wysokiej temperaturze, następnie bezpośrednio umieszczane w opakowaniach, by zachować ich wspaniały aromat. Opakowania poddawane są kontroli technicznej i jakościowej towaru.


Triticum durum ? najstarszy gatunek pszenicy, niezwykle twardy w porównaniu do zwyczajnej pszenicy. Ziarenka są kruszone na kaszkę ? semolinę, która łatwo chłonie wodę. Inne niż w zwyczajnej mące białko roślinne umożliwia wytwarzanie makaronu bez białka kurzego.

Waga: 500  g.

Cena
Ilość
7,50 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Pasta Tom Yum 30g Lobo
Pasta Tom Yum Lobo 30g
Pasta z Tajskiej Bazylii | Holy Basil Seasoning Paste 50g
Pasta z Tajskiej Bazylii Holy (Holy Basil Seasoning Paste) 50g firmy Lobo to gotowy produkt przeznaczony do potraw mięsnych. Idealnie sprawdza się w zestawieniu zarówno z wołowiną lub wieprzowiną, jak i z drobiem.
Liście tajskiej limonki Kaffir (suszone) 25 g Thai Dancer
Suszone liście tajskiej limonki kaffir.
Tahini Pasta Sezamowa 300g Doyal (słoik)
Pasta sezamowa Tahini to pasta przygotowana z uprażonych, a następnie zmielonych ziaren sezamu. Tahini to tradycyjny składnik kuchni Bliskiego Wschodu. Posiada specyficzny sezamowo-maślany smak, który idealnie komponuje się zarówno w wytrawnymi jak i słodkimi potrawami.
Mieszanka Przypraw do Curry z Kurczakiem (Chicken Curry Masala) 100g MDH
Mieszanka przypraw indyjskich do curry z kurczakiem - Chicken Curry Masala.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24934478
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.