Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Japońska » Glony i Algi
Wybierz kategorię
PREZENTY (122)
Sushi (168)
Przyprawy (154)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 50g
Dostępność: Jest - dostępne w Składzie Bananów
Rozdrobnione na kawałki algi brunatne (głównie Undaria pinnatifida). Glony uzyskiwane z hodowli oceanicznych są myte, potem podgrzewane do temp. 80 st. C na ok. 1 min., następnie szybko schładzane wodą. W rezultacie uzyskują żywy zielony kolor. Odsączone z nadmiaru wody, są cięte mechanicznie na drobne kawałki i suszone w suszarkach rotacyjno-przepływowych. Wakame są bogate w białka, sód, żelazo, potas, wapń (posiadają go 15 razy więcej niż mleko) i wiaminy B1, B2, B3, B6, B12. Wśród Japonek stosujących dietę bogatą w algi brunatne odnotowano niższy wskaźnik zachorowań na raka piersi. Wakame w smaku przypominają ostrygi. Stosowane są do sporządzania sałatek, szczególnie jednak nadają się do zup i bulionów, ale również jako dekoracyjny dodatek do potraw. Najpopularniejszym daniem w japońskich restauracjach jest wakame soba - makaron gryczany z glonami wakame. Glony przez użyciem należy namoczyć w zimnej wodzie (zwiększają objętość ok. 10-krotnie).

Skład: glony Wakame.

Waga: 50 g.
Cena
Ilość
6,50 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Fasola Mung Łuskana | Mung Dal 500g TRS
Doskonałej jakości fasola mung znanej na całym świecie firmy TRS.
Sos Sojowy Ciemny Marudaizu Bezglutenowy | Komugi Wo Tsukawanai Marudaizu Shouyu (小麦を使わない丸大豆しょうゆ) 500ml Shoda [Produkt Premium]
Sos Sojowy Ciemny Marudaizu Shouyu to wyjątkowy sos sojowy oznaczony certyfikatem. Sosy sojowe Marudaizu są produkowane jedenie w fabrykach japońskich, z soi hodowanej wyłącznie w Japonii. Znakiem szczególnym tego sosu jest złota nakrętka.
Zielony Orzech Włoski w Słodkiej Zalewie 370g MFC | Kaklis Muraba (კაკლის მურაბა)
Gruzińska konfitura z orzecha włoskiego, przygotowywana według tradycyjnej receptury, z dodatkiem aromatycznych, rozgrzewających przypraw: kardamonu, cynamonu i goździków.
Japońska Słodka Fasolka Adzuki | Yude Azuki 1kg Imuraya [puszka]
Japońska Słodka Fasolka Adzuki zwana jest także czerwoną soją. W kuchni japońskiej stanowi jeden z podstawowych składników słodkich deserów.
Jasna Pasta Miso (White Miso Paste) | Miso Shinsu Shiro 400g  Hanamaruki [Japonia]
Miso Shinsu Hanamaruki, 400 g.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
49,90 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


25749418
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.