Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Włoska » Octy i Kremy Balsamiczne
Wybierz kategorię
PREZENTY (101)
Sushi (165)
Przyprawy (154)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Ocet Balsamiczny z Modeny Czarny "Nera" 1l Casa Rinaldi
Dostępność: Jest - dostępne w Składzie Bananów
Producent: Casa Rinaldi
Wspaniała przyprawa ''Balsamico'' z czarnego octu winnego i moszczu winogronowego.

Prawdziwy sekret dobrego octu balsamicznego ukryty jest w starym przepisie, który wymaga długiego procesu produkcji. Okres dojrzewania octu balsamicznego trwa minimum 12 lat, lecz octy 20-letnie i starsze też nie są rzadkie. Jeżeli okres dojrzewania trwa dłużej niż 25 lat, ocet jest określany jako extra vecchio.
Ocet balsamiczny jest ciemnego, świetlano brązowego koloru, o przenikliwym i silnym aromacie, przyjemnej i harmonijnej kwasowości i słodko-kwaśnym smaku. Jest gęsty, aczkolwiek płynny.

Historia octu balsamicznego sięga czasów Juliusza Cezara. Prawdziwą popularność zyskał w wieku XIV za sprawą książęcego rodu d?Este, który rządził księstwem Modeny i Reggio Emilia. Alfonso I d?Este, książę Modeny wykorzystywał swoją własną siedzibę do produkcji octu. Wtedy to rozpowszechnił się zwyczaj ofiarowywania octu balsamicznego ważnym osobistościom. Określenie ?balsamiczny? pojawiło się po raz pierwszy w 1747 roku, w rejestrze winobrań i sprzedaży win. Legenda głosi, iż ocet balsamiczny wykorzystywany był na różne dolegliwości, m.in. bóle żołądka, stosowano go również jako środek dezynfekujący lub na jego bazie wytwarzano leki stosowane podczas epidemii dżumy w XVII w. W obecnych czasach ocet balsamiczny z Modeny stosowany jest jako dodatek do dań z ryb, mięsa, warzyw i sałatek. Stosuje się go w niewielkich ilościach, mniej więcej jedną łyżeczkę na osobę, tak aby jedynie podkreślić smak doprawianych potraw.

Waga: 1000 ml.

Cena
Ilość
26,90 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Jalapeno Chili Krojone Rajas 105g Clemente Jacques
Zamarynowane talarki Chilli Jalapeno wraz z gniazdami nasiennymi.
Parmigiano Reggiano DOP klinek 200g
Ser Parmigiano Reggiano.
Produkt dostarczany wyłącznie w usłudze Freeze express!!! w opakowaniu izotermicznym.
Salsa Taquera 210g Clemente Jacques
Pikantna salsa zawdzięczająca swój smak ostrym, suszonym chiles de arbol. Przyprawiana czosnkiem i cebulą.
Ryż Okrągłoziarnisty Odmiany Arborio | Riso Arborio 1kg Casa Rinaldi [Idealny do Risotto]
Doskonałej klasy włoski ryż do risotto, o okrągłych, dużych i pękatych ziarenkach.
Kiszone buraki
Kiszone buraki z ekologicznego gospodarstwa
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
32,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


25278376
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.