Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Włoska » Octy i Kremy Balsamiczne
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Czarny Krem Balsamiczny 250ml
Dostępność: Jest - dostępne w Składzie Bananów
Producent: Casa Rinaldi
Gęsty czarny krem balsamiczny. W smaku jest taki sam jak ocet balsamiczny, jednak jest od niego dużo bardziej gęsty. Krem (koncentrat) powstaje z octu przez odparowanie. Doskonale nadaje się do przyprawiania i zdobienia potraw mięsnych, rybnych, warzywnych oraz lodów i truskawek.

Prawdziwy sekret dobrego octu balsamicznego ukryty jest w starym przepisie, który wymaga długiego procesu produkcji. Okres dojrzewania octu balsamicznego trwa minimum 12 lat, lecz octy 20-letnie i starsze też nie są rzadkie. Jeżeli okres dojrzewania trwa dłużej niż 25 lat, ocet jest określany jako extra vecchio.
Ocet balsamiczny jest ciemnego, świetlano brązowego koloru, o przenikliwym i silnym aromacie, przyjemnej i harmonijnej kwasowości i słodko-kwaśnym smaku. Jest gęsty, aczkolwiek płynny.

Historia octu balsamicznego sięga czasów Juliusza Cezara. Prawdziwą popularność zyskał w wieku XIV za sprawą książęcego rodu d?Este, który rządził księstwem Modeny i Reggio Emilia. Alfonso I d?Este, książę Modeny wykorzystywał swoją własną siedzibę do produkcji octu. Wtedy to rozpowszechnił się zwyczaj ofiarowywania octu balsamicznego ważnym osobistościom. Określenie ?balsamiczny? pojawiło się po raz pierwszy w 1747 roku, w rejestrze winobrań i sprzedaży win. Legenda głosi, iż ocet balsamiczny wykorzystywany był na różne dolegliwości, m.in. bóle żołądka, stosowano go również jako środek dezynfekujący lub na jego bazie wytwarzano leki stosowane podczas epidemii dżumy w XVII w. W obecnych czasach ocet balsamiczny z Modeny stosowany jest jako dodatek do dań z ryb, mięsa, warzyw i sałatek.

Waga: 250 ml.
Cena
Ilość
22,90 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Ser Krowi Gorgonzola Klin 100g
Włoska Gorgonzola - ser koloru słomkowo-białego, produkowany z mleka krowiego, w smaku jest pikantny, z nutą goryczy, poprzerastany jasnymi zielono-niebieskimi żyłkami pleśni.
Produkt dostarczany wyłącznie w usłudze Freeze express!!! w opakowaniu izotermicznym.
Prażone Chipsy Kokosowe (Roasted Coconut Chips) 30g ChaoKoh
Prażone chipsy kokosowe 30 g
Oliwki Czarne Hiszpańskie (bez pestki) w solance 935g
Wspaniałe hiszpańskie oliwki czarne.
Chilli Czerwone Świeże 10g - Zioła Tajskie
Chilli czerwone świeże, 10 g.
Kasztany Wodne Krojone (Water Chestnuts Slices) 227g Diamond
Kasztany wodne to jadalne bulwy ponikła słodkiego, zwane także orzechami wodnymi.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
10,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24963459
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.