Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Grzyby Azjatyckie
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Grzyby Mun (Cloud Ear Fungus) 100g
Dostępność: Jest - dostępne w Składzie Bananów
Grzyby suszone Mun (Black Fungus, Wood Ear, Mu Er, łac. Auricularia Polytricha)

Chyba najpopularniejszy w Azji grzyb wykorzystywany w kuchni. Ma kształt pofałdowanej miseczki i charakteryzuje się delikatnym, grzybowym smakiem. Doskonale chłonie smak innych składników potrawy, nie wybijając się swoim aromatem ponad główną nutę potrawy. Po ugotowaniu nabiera specyficznej, chrupkiej konsystencji.
Sposób użycia: moczyć w wodzie ok. 20 minut (namoczony grzyb powiększa się co najmniej pięć razy), a następnie dodać do potrawy w czasie gotowania lub smażenia.
Grzyby Mun dodawane są do zup i sosów. Przede wszystkim z powodu swojej charakterystycznej, chrupkiej konsystencji. Mają też doskonałe właściwości lecznicze, od wieków wykorzystywane w chińskiej medycynie ludowej. Chińczycy uważają, że ich systematyczne spożywane poprawia ogólną kondycję człowieka, łagodzi kaszel i ułatwia oddychanie w chorobach płuc. Jednak najważniejszą właściwością grzybka jest jego wpływ na zmniejszanie krzepliwość krwi i poprawę krążenia, co potwierdzają współczesne badania. Prawdopodobnie ta cecha powoduje zaskakująco mały poziom zachorowań na chorobę wieńcową w Chinach.

Waga: 100 g.
Cena
Ilość
5,60 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Łosoś Świeży Filet ze Skórą Saku 200-300 (250g)
Świeży łosoś na wagę. Dostawa wyłącznie Ekspresem Lokalnym na terenie Warszawy i okolic, lub wysyłka w Suchym Lodzie na całą Polskę!
Mąka z Ryżu Kleistego (Glutinious Rice Flour) 400g Windmill / Cock Brand
Mąką z ryżu kleistego (Sticky Rice Flour) wykorzystywana głównie podczas przygotowania azjatyckich deserów, 400g.
Grzyby Enoki świeże / Enokitake / Flammulina velutipes (Enoki Mushrooms) 100g
Grzyby Enoki świeże 100g - delikatne, chrupkie grzyby z posmakiem owocowo-orzechowym stosowane w kuchni zimniej i gorącej
Grzyby brązowe Buna Shimeji cienkie świeże (Brown Buna Shimeji Mushrooms) 100g
Grzyby brązowe Buna Shimeji cienkie świeże - najpopularniejsze grzyby w kuchni azjatyckiej, obok Enoki i Shitake
Jasna Pasta Miso (White Miso Paste) | Miso Shinsu Shiro 400g  Hanamaruki [Japonia]
Miso Shinsu Hanamaruki, 400 g.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24913830
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.