Smaki Swiata
Katalog » Akcesoria kuchenne » Noże » Noże Seki Magoroku Redwood
Wybierz kategorię
Garnki (3)
Woki (4)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Nóż Obierak 10 cm, cedr japoński
Dostępność: 2-3 dni
Producent: Kai

Typowe europejskie dwustronnie ostrzone ostrze. Nóż przeznaczony jest do oczyszczania, obierania i cięcia. Doskonale sprawdza się także jako dekorator.

ostrze

z wysokowęglowej stali chromowo-niklowej o błyszczącym wykończeniu

  • długość: 10 cm
  • twardość stali: 58 ? 1 HRC
  • krawędź tnąca: dwustronnie ostrzona

rączka

z cedru japońskiego z polipropylenowym czarnym zaciskiem

  • długość: 13,4 cm


Noże tak wysokiej klasy wymagają odrobiny troski i odpowiedniego traktowania.

Przestrzegając kilku wskazówek możesz być pewien, że zachowają ekstremalną ostrość i piękny wygląd przez długie lata.

wskazówki

  1. Przed pierwszym użyciem należy opłukać nóż pod gorącą wodą.
  2. Po każdym użyciu opłukać i oczyścić nóż miękką ściereczką. Nie używać agresywnych detergentów. Żeby uniknąć skaleczenia zawsze wycierać nóż kierując rękę od trzonka do czubka ostrza.
  3. Nigdy nie myć noża w zmywarce. Nie tylko zniszczy to drewnianą rączkę ale także znacznie pogorszy ostrość krawędzi tnącej.
  4. Nigdy nie ciąć na szklanych lub granitowych blokach. Zalecaną powierzchnią do cięcia jest drewno lub średnio twarde deski syntetyczne.
  5. Aby odświeżyć perfekcyjny wygląd ostrza zalecamy przetarcie go odrobiną oleju jadalnego.
  6. Podczas przechowywania trzeba mieć pewność, że ostrze nie ma kontaktu z innymi metalowymi przedmiotami. Może to stępić i zniszczyć krawędź tnącą. Najlepiej noże przechowywać w drewnianym bloku lub w szufladzie ze specjalnymi drewnianymi przegródkami.


**************************************************************
Kursy Sushi!!!

Jesteś sushi maniakiem?

Ucz się "kręcić" od najlepszych... ucz się "kręcić" po japońsku!

Trzy stopnie wtajemniczenia - podstawowy, zaawansowany, kazari sushi. - kliknij tutaj
Cena
Ilość
230,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24968742
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.