Smaki Swiata
Katalog » Herbaty i Kawy Świata » Herbaty Świata » Herbaty Białe » Sypkie
Wybierz kategorię
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Herbata Biała `Flower Laichee Ball` 50 g
Dostępność: 3-5 dni
Chiński rarytas o liściach uformowanych w małą kuleczkę, gdzie wewnątrz ukryty jest tropikalny kwiat Laichee. Do produkcji tej herbaty używa się jedynie najmłodszych pędów krzewu herbacianego, które po zaparzeniu dają delikatny, prawie bezbarwny napar. Cały proces parzenia jest niezwykle efektowny, listki herbaty powolutku otwierają się niczym żywa roślina ukazując schowany purpurowy kwiatek Laichee.

Biała herbata powstaje przez suszenie młodych pędów, zebranych wczesną wiosną, zanim roślina budzi się ze snu zimowego. Dodatkowo krzewy chronione są przed słońcem, zapobiega to rozwinięciu się cząsteczek chlorofilu.

Najważniejsze właściwości białej herbaty:
  • Posiada najsilniejsze ze wszystkich herbat właściwości antymutogenne, dzięki czemu zapobiega zachorowaniu na raka.
  • Obniża poziom złego cholesterolu
  • Poprawia krążenie krwi
  • Jest pomocna przy powstrzymywaniu procesów starzenia się organizmu.


Sposób parzenia białej herbaty:
Do filiżanki wsypać jedną łyżeczkę herbaty, następnie zalać wodą o temperaturze 85°C. Herbatę należy parzyć 5-10 minut, można ją parzyć nawet trzykrotnie.

Waga: 50g lub wielokrotność.
Cena
Ilość
230,40 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Makaron Sojowy Maniok 500g
Jasna Pasta Miso (White Miso Paste) | Miso Shiro 500g Okaasan Hanamaruki [Japonia]
Miso Okahsan Hanamaruki, 500 g.
Brązowa Gorczyca (Mustard Seeds Brown) 100g TRS
Brązowa gorczyca często nazywana jest również czarną gorczycą. Jest głównym składnikiem musztard, marynat, wędlin, maseł ziołowych, a także surówek. W kuchni indyjskiej mieloną wykorzystuje się do przygotowania chytneyów oraz sosów. W smaku jest pikana oraz ostra.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Sos Teriyaki 200g AHG
12,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
27611793
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.