Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Włoska » Makarony Włoskie » Jajeczne
Wybierz kategorię
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Makaron Jajeczny Fettuccine 250g
Dostępność: 2-3 dni
Producent: Casa Rinaldi
Do produkcji makaronu jajecznego Casa Rinaldi wykorzystuje się wyłącznie jaja pierwszej jakości.

Proces produkcji, który łączy antyczne tradycje produkcji z współczesnymi normami higieniczno-sanitarnymi, rozwija się w pięciu fazach:

- Zagniatanie: Ciasto jest starannie mieszane i wyrabiane w taki sposób aby pozostało miękkie, jednolite i o odpowiedniej konsystencji.
- Wałkowanie: Ciasto jest ugniatane w maszynie. Ten proceder jest niezwykle istotny gdyż ciasto nie znosi różnic w ugniataniu, mocy ucisku. Dzięki kontrolowanym warunkom ciasto utrzymuje niezmienione właściwości organoleptyczne.
- Kształtowanie: Ciasto jest kalibrowane do odpowiedniej grubości oraz cięte specjalnie opracowaną krajalnicą. Następnie jest zaginane i deponowane na krosnach.
- Suszenie: Jest to faza produkcji fundamentalna dla utrzymania trwałości produktu bez zmieniania jego jakości. Dlatego stosuje się wolne suszenie, zależne od formatu makaronu. W trakcie tej fazy produkt wysycha i się stabilizuje, zawieszony w suszarni.
- Pakowanie: po zważeniu pakuje się produkt w paletkach

Proces sprawia, że otrzymuje się makaron o podwyższonym standardzie jakości i autentyczności. W efekcie końcowym jest on żółty i porowaty. Jest to właściwość, która potwierdza wysoką jakość mąki i pozwala trzymać sos jak mało które makarony. Produkt jest lekkostrawny, ma dobrą odporność na rozgotowywanie się i posiada właściwości makaronu zrobionego w domu. Polecamy wraz z sosami do makaronu Casa Rinaldi.

Waga: 250g
Cena
Ilość
33,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Region Linguine Rigate Della Liguria 500g
Wspaniały makaron włoski pochodzący z regionu Liguria, w kształcie sznureczka o przekroju kwadratowym.
Makaron Regionalny Spaghetti alla Chitarra dell\'Abruzzo 500g Casa Rinaldi
Wspaniały makaron włoski pochodzący z regionu Abruzzo. Pierwowzór spaghetti, nieco szerszy, o przekroju kwadratowym.
Sos Pesto Genovese 130g Casa Rinaldi
Włoski sos Pesto ze świeżej bazylii, orzeszków pini, orzechów nerkowca, sera gran padano i pecorino, czosnku, oliwy z oliwek.
Krem Balsamiczny Czarny o Smaku Fig (pet) 150ml
Figowy krem balsamiczny.
Sos Pesto Rosso z Suszonymi Pomidorami 190g CDN
Sos Pesto Rosso z suszonymi pomidorami.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24996225
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.