Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Ciasta Azjatyckie, Mąki Makarony
Wybierz kategorię
Imbir (3)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Makaron Ryżowy Vermiccelli 454g
Dostępność: 2-3 dni
Makaron ryżowy typu Vermicelli.

Makarony w Tajlandii pojawiły się za sprawą chińskich kupców, już w okresie Ajuttaji. Od tamtego czasu Tajowie produkują własne makarony, dokładnie takimi samymi sposobami jak Chińczycy.

Zarówno makarony tajskie, jak i chińskie (mowa tu o ryżowych, rzecz jasna) po pierwszym procesie produkcji są ŚWIEŻE. Te jednak są znacznie trudniej dostępne poza Azją.

W pierwszym etapie produkcji makaronu ryżowego, namacza się ryż na całą noc, następnie mieli się go na gładką mączkę. Tak uzyskaną mączkę rozprasowuje się na materiale rozciągniętym nad parującą wodą. W momencie zagotowania wody, kotły zamyka się przykrywą i w ten oto sposób otrzymujemy świeży makaron ryżowy, który pozostawia się do wystygnięcia.

Pozostaje już tylko proces suszenia i cięcia makaronu na dowolną szerokość.

Makaron vermicelli charakteryzuje się bardzo cienkimi nitkami (jak makaron sojowy vermicelii), ale po obróbce termicznej uzyskuje biały kolor i jest znacznie bardziej treściwy. Idealny do dań smażonych, ale też podawany samodzielnie z sosami.

Przed użyciem makaron należy namoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1/2h.
Cena
Ilość
10,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Słodki Sos Chilli do Kurczaka (Sweet Chilli Sauce for Chicken) 650ml Cock Brand
Gotowy słodki sos chilli do drobiu.
Naturalny atrament z Kałamarnicy | Nero di Seppia 180g
Naturalny atrament z Kałamarnicy.
Curry Madras Ostre w Proszku | Hot Madras Curry Powder 100g TRS
Madras curry 100g
Japońska Słodka Fasolka Adzuki (Cow Peas Red) | Yude Azuki 500g TRS
Japońska Słodka Fasolka Adzuki zwana jest także czerwoną soją. W kuchni japońskiej stanowi jeden z podstawowych składników słodkich deserów.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-11-27 | Kurs gotowania z Darią Ładochą: kierunek Tajlandia
350,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28683695
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.