Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Japońska » Glony i Algi
Wybierz kategorię
Sushi (155)
Przyprawy (134)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Glony Konbu / Dashima (Dried Kelp) 100g
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
Konbu (Morszczyn pęcherzykowaty) to jeden z najpopularniejszych glonów wykorzystywanych w kuchni japońskiej, zaraz po glonach Nori.

Razem z katsuo-bushi (plasterkami tuńczyka bonito), służy przygotowaniu bulionu dashi. Z samych liści konbu przyrządza się wegetariańską wersję dashi. Poza podstawowym zastosowaniem, konbu można je także skrobać, w celu otrzymania cienkich wstążek (oboro konbu) oraz zrzynek (soboro / tororo konbu). Oboro konbu wykorzystuje się do wiązania potraw, jak np. sushi. Tororo konbu służy do przyrządzania klarownych zup.

Konbu stanowi także bardzo ważny element kultury japońskiej - nieodzowny na stole podczas uroczystych przyjęć - yorokonbu oznacza "radować się".

Glony konbu charakteryzują się bardzo wysoką zawartością jodu i mają właściwości lecznicze. Morszczyn stosowany jest w niedoczynności tarczycy, przyspiesza przemianę materii, zapobiega arteriosklerozie.

Waga: 100 g.
Cena
Ilość
16,90 zł
Galeria
Produkty Pokrewne/Powiązane
Dashi [Przepis + Zestaw Produktów]
Przepis na japoński bulion rybny - Dashi.
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Makaron Tagliatelle z Czerwonym Winem Barolo 500g Casa Rinaldi
Doskonały makaron firmy Casa Rinaldi, w kształcie wstążki, z piemonckim winem Barolo. Podawać w sosie śmietanowo-parmezanowym.
Galangal Świeży 50g (korzeń) - Zioła Tajskie
Galangal 50g
Tahini Pasta Sezamowa 300g Doyal (słoik)
Pasta sezamowa Tahini to pasta przygotowana z uprażonych, a następnie zmielonych ziaren sezamu. Tahini to tradycyjny składnik kuchni Bliskiego Wschodu. Posiada specyficzny sezamowo-maślany smak, który idealnie komponuje się zarówno w wytrawnymi jak i słodkimi potrawami.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Rzodkiew Marynowana Takuwan (Oshinko / Daikon) 1kg
17,90 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
29161197
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.