Smaki Swiata
Katalog » Przepisy » Przepisy Kuchni Japońskiej
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Tonkatsu - przepis + zestaw produktów
TONKATSU
Jedna z odpowiedzi Japonii na "mięsną" kuchnię Zachodu. Znana od XIX w. potrawa z wieprzowiny, urzeka podniebienia Japończyków, trafia w gust Europejczyków. Charakterystyczny warzywno-owocowy smak sosu idealnie podkreśli dodatek pomarańczy.

Przepis na 2 porcje
Składniki:

 - Tonkatsu sos 100ml
 - 200g schabu wieprzowego
 - Szczypta soli i pieprzu
 - Czosnek 2 ząbki
 - Sezam biały
 - Imbir korzeń 2 cm
 - Pomarańcza 1szt
 - Cebula biała 1 szt
 - Masło 1 łyżka
 - Jajko 1szt
 - Mąka pszenna 50g
 - Panierka Panko 100g
 - Olej do smażenia
 - Marynowany kwiat fasoli (do ozdoby)
 - Ryż Shinode 200g

Przygotowanie:

1.Mięso pokrój w grubsze plastry.  Ponacinaj brzegi, żeby kotlet nie zwinął się. Oprósz solą i pieprzem z obu stron.Czosnek przeciśnij przez praskę. Imbir obierz, zetrzyj na tarce.Natrzyj mięso czosnkiem i imbirem.

2.Ryż opłucz kilkakrotnie ( w przeciwieństwie do przygotowania ryżu do sushi, nie musisz aż tak precyzyjnie go "prać"), do momentu, aż woda będzie czyta. Pozostaw 10 - 15 minut do namoczenia.Ugotuj w proporcji 1 część ryżu do 1,1 części wody.

3.Rozkłóć jajko.Przygotuj mąkę i panko, wysypując je na talerze.

4.Panieruj kotlety - obtocz je w mące, następnie w jajku i panko.Usmaż na oleju z obu stron.

5.Cebulę pokrój w piórka, usmaż na maśle z solą i pieprzem. Pomarańczę obierz ze skórki, pokrój w plastry. Ułóż usmażoną cebulę i plastry pomarańczy wzdłuż na talerzu.

6.Usmażone mięso pokrój w średniej grubości plastry. Ułóż je na cebuli i pomarańczy, polej sosem Tonkatsu, posyp sezamem i przystrój marynowanym kwiatem fasoli. Podawaj z miseczką ryżu.

Smacznego!


ZESTAW PRODUKTÓW "TONKATSU" ZAWIERA:
           .       
   
Sos Tonkatsu 0,5l
Sezam biały100g
Panierka Panko 200g
Ryż Shinode 1kg
Cena
Ilość
47,59 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Chipsy krewetkowe
Sos Teriyaki 200g AHG
Sos Teriyaki AHG - doskonały sos o bardzo wszechstronnym zastosowaniu
Cerdo en Salsa Verde [Przepis + Zestaw Produktów]
Przepis na prosty, meksykański obiad - wieprzowinę w salsie verde.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24939451
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.