Smaki Swiata
Katalog » Przepisy » Przepisy Kuchni Japońskiej
Wybierz kategorię
GRILL (40)
Sushi (164)
Przyprawy (150)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Tonkatsu - przepis + zestaw produktów
Dostępność: 3-5 dni
TONKATSU
Jedna z odpowiedzi Japonii na "mięsną" kuchnię Zachodu. Znana od XIX w. potrawa z wieprzowiny, urzeka podniebienia Japończyków, trafia w gust Europejczyków. Charakterystyczny warzywno-owocowy smak sosu idealnie podkreśli dodatek pomarańczy.

Przepis na 2 porcje
Składniki:

 - Tonkatsu sos 100ml
 - 200g schabu wieprzowego
 - Szczypta soli i pieprzu
 - Czosnek 2 ząbki
 - Sezam biały
 - Imbir korzeń 2 cm
 - Pomarańcza 1szt
 - Cebula biała 1 szt
 - Masło 1 łyżka
 - Jajko 1szt
 - Mąka pszenna 50g
 - Panierka Panko 100g
 - Olej do smażenia
 - Marynowany kwiat fasoli (do ozdoby)
 - Ryż Shinode 200g

Przygotowanie:

1.Mięso pokrój w grubsze plastry.  Ponacinaj brzegi, żeby kotlet nie zwinął się. Oprósz solą i pieprzem z obu stron.Czosnek przeciśnij przez praskę. Imbir obierz, zetrzyj na tarce.Natrzyj mięso czosnkiem i imbirem.

2.Ryż opłucz kilkakrotnie ( w przeciwieństwie do przygotowania ryżu do sushi, nie musisz aż tak precyzyjnie go "prać"), do momentu, aż woda będzie czyta. Pozostaw 10 - 15 minut do namoczenia.Ugotuj w proporcji 1 część ryżu do 1,1 części wody.

3.Rozkłóć jajko.Przygotuj mąkę i panko, wysypując je na talerze.

4.Panieruj kotlety - obtocz je w mące, następnie w jajku i panko.Usmaż na oleju z obu stron.

5.Cebulę pokrój w piórka, usmaż na maśle z solą i pieprzem. Pomarańczę obierz ze skórki, pokrój w plastry. Ułóż usmażoną cebulę i plastry pomarańczy wzdłuż na talerzu.

6.Usmażone mięso pokrój w średniej grubości plastry. Ułóż je na cebuli i pomarańczy, polej sosem Tonkatsu, posyp sezamem i przystrój marynowanym kwiatem fasoli. Podawaj z miseczką ryżu.

Smacznego!


ZESTAW PRODUKTÓW "TONKATSU" ZAWIERA:
           .       
   
Sos Tonkatsu 0,5l
Sezam biały100g
Panierka Panko 200g
Ryż Shinode 1kg
Cena
Ilość
47,59 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Chipsy krewetkowe
Anyż Gwiazdkowy / Gwiazdkowaty / Gwiaździsty (Star Aniseed) | Chakra Phool 50g TRS
Anyż Gwiazdkowaty (Chakra Phool चक्र फूल) pochodzi z wiecznie zielonego drzewa o żółtych kwiatach. Jako przyprawa znajduje zastosowanie w przygotowywaniu potraw słodko-kwaśnych, mięsnych i warzyw.
Sos Teriyaki 200g AHG
Sos Teriyaki AHG - doskonały sos o bardzo wszechstronnym zastosowaniu
Cerdo en Salsa Verde [Przepis + Zestaw Produktów]
Przepis na prosty, meksykański obiad - wieprzowinę w salsie verde.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Sos Teriyaki 200g AHG
12,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
27842185
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.