Smaki Swiata
Katalog » Przepisy » Przepisy Kuchni Japońskiej
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Dashi [Przepis + Zestaw Produktów]
DASHI
To delikatny bulion rybny - podstawa gorącej kuchni japońskiej - baza do zup, sosów i potraw. Tajemnica smaku tkwi w niepowtarzalnym smaku ryby Bonito.

Składniki:

 - 1l wody
 - 2 saszetki bulionu Dashi
 - Glon Konbu (odłam połowę kartki A5)
 - Katsuobushi (opcjonalnie)
 - 40ml sosu sojowego
 - 40ml Mirinu

Przygotowanie:


Podstawowy bulion dashi:

Wlej wodę do garnka, dodaj bulion dashi i liść konbu. Doprowadź do wrzenia. Na wrzącą już wodę wrzuć katsuobushi, gotuj jeszcze 2 minuty. Zdejmij z ognia. Przecedź przez czystą ścierkę.

W wersji rozszerzonej o sos sojowy i mirin: dodaj składniki już po ugotowaniu podstawowego bulionu.


ZESTAW PRODUKTÓW "DASHI" ZAWIERA:

                   
   
Bulion Dashi 50g
Konbu 100g
Katsuobushi  30g
Sos sojowy Kikkoman  1l
Mirin  360ml
Cena
Ilość
68,90 zł
Galeria
Produkty Pokrewne/Powiązane
Glony Konbu / Dashima (Dried Kelp) 100g
Glony konbu - dodatek do bulionu dashi i zup miso.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24963466
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.