Smaki Swiata
Katalog » Przepisy » Grill, BBQ, Ruszt
Wybierz kategorię
Sushi (164)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Azjatycki "Talerz" z Grilla [Przepis + Zestaw Produktów]
Azjatycki "talerz" z grilla

Zestaw zawiera propozycję zarówno dla smakoszy mięsa, jak i wegetarian. Jagnięce żeberka w sosie Teriyaki, Tofu zawijane w nori w sezamie, pomidorki koktajlowe w bekonie i bukiet szparagów to kompozycja o wyjątkowym azjatyckim smaku i niepowtarzalnym wyglądzie.

Przepis na dwie porcje:

.
Składniki:

Pomidorki Cherry w bekonie:

  • Pomidorki cherry 8szt
  • Bekon 4 plastry
  • Por
  • Shichimi togarashi, 1łyżeczka
  • Patyczki bambusowec (ówcześnie namoczone w wodzie)

    Tofu zawijane w nori:

  • Serek tofujapoński (opcjonalnie możesz użyć świeżego tofu - znaczniej łatwiej się z nim obchodzić, ponieważ się nie rozpada, ale nie jest tak smaczny), 1 bloczek
  • Nori, 4 arkusze
  • Teriyaki sos, 100ml
  • Sezam biały, 4łyżki
  • Patyczki bambusowe

    Bukiet szparagów:

  • Zielone szparagi, 8szt
  • Sól, pieprz.
  • Sczypior

    Grillowane żeberka jagnięce:

  • Żeberka jagnięce, 4szt (pojedyncze, z jedną kostką)
    Marynata:
  • Czosnek, 2 ząbki, przeciśnięte przez praskę
  • Oliwa z oliwek, 4łyżki
  • Teriyaki sos, 250ml
  • Czarny pieprz

    Przygotowanie:

    Pomidorki Cherry w bekonie:

  • bekonu, zwiń. Nabijaj na patyczki bambusowe na przemian z porem. Posyp schichimi togarashi. Grilluj powoli na średnio rozgrzanym grillu, aż bekon się zarumieni.

    Tofu zawijane w nori:

  • Każdy bloczek tofu przekrój na cztery części. Przymierz dłuższy bok serka do nori i dotnij glony na taką szerokość. Rozgrzej mocno grilla. Serek grilluj na tacce z każdej strony (uwaga! bądź bardzo ostrożny podczas obracania tofu, ponieważ japoński serek jest bardzo delikatny), stale podlewając sosem Teriyaki, aż pojawi się chrupiąca skórka. Zdejmij tofu z grilla, a podgrzany sos (który pod wpływem temperatury zgęstnieje) zlej na talerzyk. Na drugi talerzyk wysyp sezam. Zawiń każdy bloczek w nori, nadziej na patyczek. Mniejsze boki zamocz w sosie Teriyaki, a następnie obtocz w sezamie.

    Bukiet szparagów:

  • Szparagi umyj, odetnij twarde końce i obierz twardą skórkę (do połowy długości). Podgotuj we wrzątku ok.5 minut. Osusz. Posól i popieprz. Szczypior zblanszuj i zwiąż nim po 4 szparagi.

    Grillowane żeberka jagnięce:

  • Wszystkie składniki marynaty wymieszaj. Żeberka włóż do miski, zalej marynatą, pozostaw w lodówce na minimum 2 godziny. Rozgrzej mocno grilla i zgrilluj mięso z każdej strony aż wierzch delikatnie się przypali. Następnie przygaś grilla (lub zmniejsz temperaturę, jeśli używasz elektrycznego) i grilluj 45minut, przykryte folią, podlewając stale marynatą.

    Smacznego!

    ZESTAW "AZJATYCKI TALERZ Z GRILLA" ZAWIERA:


               .     
       
    Shichimi togarashi  30g
    Serek tofu 349g
    Nori  10 arkuszy
    Teriyaki sos  500ml
    Sezam biały 100g
Cena
Ilość
35,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24930667
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.