Smaki Swiata
Katalog » Przepisy » 100 PRZEPISÓW NA SUSHI » Dodatki do sushi
Wybierz kategorię
Chirashi (0)
- Ajitsuke (1)
- Furai / Katsu (0)
Uramaki Sushi (0)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Omlet Tamago - przepis + zestaw produktów
  
OMLET TAMAGO

  Japoński omlet różni się od znanych nam omletów francuskich, włoskich czy polskiego "grzybka", podstawowe różnice to konsystencja i wygląd . Znane nam omlety mają kształt mniej lub bardziej okrągły i zwykle są bardzo puszyste. Japoński omlet zaś jest zwartym i ścisłym jajecznym blokiem.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 łyżka stołowa ciepłej wody
  • Łyżeczka cukru
  • Pół saszetki bulionu Dashi 


    Przygotowanie:

    1. Roztrzep jajka jak najdelikatniej - w taki sposób, aby jak najmniej napowietrzyć masę. Omlet Tamagao nie może być puszysty! 

    2. W wodzie rozpuść  cukier i bulion dashi, wlej składniki do masy jajecznej i wymieszaj.

    3. Przecedź cała masę przez sitko, tak aby była jak najgładsza.

    4. Patelnię do Tamago posmaruj nasączonym w oleju ręczniku papierowym, mocno rozgrzej, następnie zmniejsz ogień.

    5. Wylej cienką warstwę ciasta na patelnię. 

       
    6. Grzej przednią część patelni (około 1/3 jej długości) na jak najmniejszym ogniu. 

       
    7. Kiedy ciasto w przedniej części zrobi się galaretowate, złóż je w 1/3 długości.

    8. Przyciśnij łopatką lub pałeczkami, aby obie części się zlepiły. 

    9. Grzej część patelni na której leży złożone ciasto.

    10. Złóż ciasto po raz kolejny, tak aby zrobił się na wąski placek, przysmażony z obu stron.

    11. Ponownie przyciśnij ciasto od góry, aby wszystkie części się zlepiły.

    12. Grzej przez chwilę i przesuń całość na przednią cześć patelni.

    13. Wylej kolejną porcję ciasta, delikatnie podnosząc już usmażony omlet tak, aby cześć płynu wlała się pod niego i stara oraz nowa warstwa zlepiły się razem.

    14. Ponownie złóż omlet, postępując analogicznie jak w krokach 2-8.

    15. Ponawiamy wylewanie warstw aż otrzymamy równy zwarty blok jajeczny, o grubości ścianek patelni. Górna warstwa omleta powinna być równa z górnym rantem patelni.

    16. Delikatnie podsmażamy omleta ze wszystkich stron, silnie go naciskając. Charakterystyczne piszczenie jest dowodem na obecność płynu wewnątrz omleta. Gotowy omlet nie będzie wydawał żadnych dźwięków.

      • Uwaga: Im jaśniejszy omlet i z mniejsza ilością "sęków" tym lepszy. 

      • Nie musisz używać bulionu dashi, jeśli nie chcesz. Zamiast niego można dodać odrobinę wina, lub np. barwnik spożywczy jeśli chcesz zaskoczyć gości niezwykłym kolorowym sushi. 

        ZESTAW PRODUKTÓW "OMLET TAMAGO" ZAWIERA:

              
           
        Dashi 50g

Cena
Ilość
11,30 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Pałeczki Bambusowe Jasne (Bamboo Chopsticks) | Sushi Hashi  (10 Par)
Pałeczki bambusowe, 10 par.
Chu Maki ze Świeżym Łososiem i Rzodkwią Takuwan [Przepis + Zestaw Produktów]
Przepis na sushi maki ze świeżym łososiem i rzodkwią takuwan.
Ryż Nishiki Musenmai 500g (Rozważany) [Idealny do Sushi]
Nishiki Musenmai, jest uznawany za najdoskonalszy z kleistych ryży średnio ziarnistych typu calrose.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24930712
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.