Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Tajska » Makarony tajskie
Wybierz kategorię
GRILL (40)
Sushi (164)
Przyprawy (149)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Makaron Ryżowy 5mm 400g
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
Makaron ryżowy 5mm

Makarony w Tajlandii pojawiły się za sprawą chińskich kupców, już w okresie Ajuttaji. Od tamtego czasu Tajowie produkują własne makarony, dokładnie takimi samymi sposobami jak Chińczycy.

Zarówno makarony tajskie, jak i chińskie (mowa tu o ryżowych, rzecz jasna) po pierwszym procesie produkcji są ŚWIEŻE. Te jednak są znacznie trudniej dostępne poza Azją.

W pierwszym etapie produkcji makaronu ryżowego, namacza się ryż na całą noc, następnie mieli się go na gładką mączkę. Tak uzyskaną mączkę rozprasowuje się na materiale rozciągniętym nad parującą wodą. W momencie zagotowania wody, kotły zamyka się przykrywą i w ten oto sposób otrzymujemy świeży makaron ryżowy, który pozostawia się do wystygnięcia.

Pozostaje już tylko proces suszenia i cięcia makaronu na dowolną szerokość.

Makaron o szerokości 3mm, znany chyba najbardziej jako makaron do Pad Thai, wykorzystywany jest zarówno do zup jak i słynnych dań stri-fry.

Przed użyciem makaron należy namoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1/2h.

Cena
Ilość
6,90 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Chipsy krewetkowe
Makaron Sojowy Maniok 500g
Japońskie Kanpyo Tykwa Marynowana | Ajizuke Nikanpyo 70g Yamato [Produkt Premium]
Kanpyo - wstążki z miąższu tykwy marynowane w słodkim sosie Ajitsuke.
Karmelki Mleczne | Hokkaido Matcha Milk Candy 81 g
Japońskie karmelki mleczne o smaku zielonej herbaty Matcha.
Koreańska Papryka Chilli do KimChi w Płatkach (Korean Red Chili Pepper Flakes) | Gochugaru 50g (Rozważany)
Gochugaru to nieodłączny składnik tradycyjnego dania kuchni koreańskiej - KimChi. To właśnie dzięki użyciu chilli (Gochugaru) w procesie kiszenia KimChi zyskuje swój wyjątkowy, pikantny smak.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Papryka Mielona Wędzona Ostra | Lata Picante Pimentón Ahumado 160g La Chinata
25,90 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28158649
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.