Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Gruzińska » Soki i Kompoty Gruzińskie
Wybierz kategorię
Sushi (163)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Sok z Owoców Granatu i Acai 1l (bez cukru)
Dostępność: Jest - dostępne w Składzie Bananów

Sok posiada jedynie własny cukier owocowy wytwarzany w procesach biochemicznych.

Producent posiada certyfikat BIO na pozostałe swoje produkty wydany przez niemiecką instytucję certyfikującą.

Sok uzyskany przez połaczenie 50% soku z owoców granatu i 50% soku z acai.

Acai to jagoda z Ameryki Południowej, która w postaci zamrożonego soku została sprowadzona i rozlana wraz z sokiem z owoców granatu w Gruzji. Acai to jagoda zawierająca dużą ilość kwasów Omega 6 oraz cechująca sie niezwykłą kompozycją minerałów, witamin i kwasów organicznych, Jagoda ta dzięki swoim właściowściomodmładzjącym robi zawrotną karierę w Amerycę Północnej i Europie Zachodniej

Sok uzyskany metoda zimnego wyciskania. Sok naturalny 100 % nie rozlewany z koncentratu. Produkt naturalny bez zawartosci konserwantów i innych sztucznych dodatków - pasteryzowany.

Krzewy granatu sa bardzo popularne na Kaukazie. Od dawna sa tam symbolem bogactwa, obfitosci i urodzajnosci.

Badania naukowe prowadzone na calym swiecie potwierdzaja to co jest juz znane od dawna. Juz w starozytnosc granat stal sie przedmiotem rozpraw, poematów a nade wszystkim znalazl zastosowanie w medycynie. Dzisiaj fakty potwierdzone naukowe pozwalaja na zastosowanie granatu (nie tylko owoców ale i np. kory) do celów leczniczych. 

 Granat uprawiano juz 5 tysiecy lat p.n.e. W starozytnej Grecji i Egipcie rosline te czczono jako swieta, a starozytna medycyna Chin uznawala sok z granatu za "skoncentrowane zycie" i symbol dlugowiecznosci. Z powodu duzej ilosci nasion granat stal sie symbolem plodnosci i sily.

Sok z owoców granatu jest jedym z najsilniej dzialajacych antyoksydantów. Sok z granatu zawiera trzy razy wiecej przeciwutleniaczy niz ta sama ilosc zielonej herbaty czy czerwonego wina. Wykazano jego niezwykla skutecznosc w oczyszczaniu scianek naczyn krwionosnych z kaszaków. Zawiera wiecej polifenoli niz jakikolwiek inny napój. Polifenole w owocach granatu posiadaja udowodnione naukowo wlasciwosci, zapobiegajace i wspomagajace leczenie: - chorób serca, - nadcisnienie krwi - obniza cisnienie krwi - miazdzycy, - udar mózgu, - cukrzycy, - wszelkiego rodzaju infekcje bakteryjne i pasozytnicze, - przeciwdziala procesom starzenia i powstawaniu nowotworów Ogólnie spozywanie soku z owoców granatu poprawia kondycje zdrowotna czlowieka. Owoc granatu zawiera duzo witaminy C, niacyny, potasu, blonnika, kwasy organiczne oraz bialko.

Granat wyraznie poprawia przeplyw krwi w miesniu sercowym u pacjentów z choroba wiencowa i redukuje zlogi oraz zwapnienia w tetnicy szyjnej. Ponadto sok z owoców granatu zmniejsza cisnienie krwi, likwiduje zaburzenia erekcji, zapobiega procesom starzenia i spowalnia postep demencji wywolanej choroba Alzheimera. Kolejne badania potwierdzily wyrazne dzialanie wstrzymujace rozwój zmian nowotworowych prostaty, pluc, jelit, skóry i piersi. Sok pity systematycznie dziala korzystnie przy astmie, problemach z trawieniem, wspomaga leczenie anginy, szkorbut. Swieze owoce zalecane sa przy przeziebieniach, zwlaszcza przy goraczce. Granat ma takze zastosowanie przy wyrobie kosmetyków.

Krzewy granatu sa bardzo popularne na Kaukazie. Od dawna sa tam symbolem bogactwa, obfitosci i urodzajnosci.

Granat uprawiano juz 5 tysiecy lat p.n.e. W starozytnej Grecji i Egipcie rosline te czczono jako swieta, a starozytna medycyna Chin uznawala sok z granatu za "skoncentrowane zycie" i symbol dlugowiecznosci. Z powodu dużej ilości nasion granat stał się symbolem płodności i siły.

Badania naukowe prowadzone na calym świecie potwierdzaja to co jest już znane od dawna. Już w starożytność granat stal sie przedmiotem rozpraw, poematów a nade wszystkim znalazl zastosowanie w medycynie. Dzisiaj fakty potwierdzone naukowe pozwalaja na zastosowanie granatu (nie tylko owoców ale i np. kory) do celów leczniczych. 

Sok z owoców granatu jest jedym z najsilniej działających antyoksydantów.

Sok z granatu zawiera trzy razy wiecej przeciwutleniaczy niz ta sama ilosc zielonej herbaty czy czerwonego wina.

Wykazano jego niezwykla skutecznosc w oczyszczaniu ścianek naczyn krwionośnych z kaszaków. Zawiera wiecej polifenoli niz jakikolwiek inny napój. Polifenole w owocach granatu posiadaja udowodnione naukowo wlaściwości, zapobiegające i wspomagające leczenie:

- chorób serca,

- nadcisnienie krwi

- obniża cisnienie krwi

- miażdżycy,

- udar mózgu,

- cukrzycy,

- wszelkiego rodzaju infekcje bakteryjne i pasozytnicze,

- przeciwdziala procesom starzenia i powstawaniu nowotworów.

 Ogólnie spożywanie soku z owoców granatu poprawia kondycje zdrowotna czlowieka. Owoc granatu zawiera duzo witaminy C, niacyny, potasu, blonnika, kwasy organiczne oraz potas.

Granat wyraźnie poprawia przepływ krwi w mieśniu sercowym u pacjentów z choroba wieńcową i redukuje złogi oraz zwapnienia w tetnicy szyjnej. Ponadto sok z owoców granatu zmniejsza ciśnienie krwi, likwiduje zaburzenia erekcji, zapobiega procesom starzenia i spowalnia postęp demencji wywolanej choroba Alzheimera. Kolejne badania potwierdzily wyraźne działanie wstrzymujące rozwój zmian nowotworowych prostaty, pluc, jelit, skóry i piersi.

Sok pity systematycznie dziala korzystnie przy astmie, problemach z trawieniem, wspomaga leczenie anginy, szkorbut. Swieże owoce zalecane sa przy przeziebieniach, zwłaszcza przy gorączce. Granat ma także zastosowanie przy wyrobie kosmetyków.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

Weglowodany 15 g

Bialka 0,3 g

Skladniki mineralne: Na - 6 mg, K 123 mg,

Wartosc energetyczna 100 g - 62 kcal.

Termin przydatności do spożycia - data na butelce. Minimalny okres trwałości - dwa lata od daty produkcji.

PRODUKT NATURALNY BEZ DODATKU SZTUCZNYCH BARWNIKÓW, KONSERWANTÓW, DODATKÓW SMAKOWYCH

Opakowanie zbiorcze 12 butelek 1L

Cena
Ilość
18,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Pasta Curry Zielona 50g Lobo
Pasty Curry zielona, jedna z najpopularniejszych past tajskich.
AROMA Sos Adżika (czerwona) | Adjika 370g
Adżika (adjika) to najpopularniejszy sos na Kaukazie. Receptur przyrządzania tego sosu jest bardzo dużo, dlatego możemy sos ten spotkać w róznych kolorach, smakach i konsystencjach.
AROMA Sos Adżika (zielona) | Adjika 370g
Adżika (adjika) to najpopularniejszy sos na Kaukazie. Receptur przyrządzania tego sosu jest bardzo dużo, dlatego możemy sos ten spotkać w róznych kolorach, smakach i konsystencjach.
Adżika Domowa Pikantny Sos Gruziński | Adjika 400g
Sos paprykowo-korzenny, przygotowywany z czerwonej papryki według tradycyjnej receptury stosowanej w zachodniej Gruzji.
Adżika Przyprawa 40g
Sucha przyprawa adżika pozwoli na własnoręczne przygotowanie gruzińskiego sosuo tej samej nazwie. Cechuje ją wyraźny ostry smak i charakterystyczny aromat. Można ją także zastosować jako dodatek do mięs, sosów, zup oraz wykorzystać jako składnik marynat.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
14,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


24999786
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.