Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Octy i Oleje Azjatyckie
Wybierz kategorię
PREZENTY (120)
Sushi (168)
Przyprawy (153)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Czarny Ocet Ryżowy | Chinkiang 550ml
Dostępność:

Oryginalny czarny ocet ryżowy Zhènjiāng xiāngcǜ (镇江香醋) CHINKIANG pochodzący z miasta Zhenjiang w prowincji Jiangsu w Chinach  .

Czarny ocet ryżowy uchodzi za najsmaczniejszy i jeden z najwyżej cenionych chińskich octów. Jego smak porównywany jest najczęściej do najwyższej jakości octów balsamicznych.

Podstawą produkcji czarnego octu ryżowego jest fermetowany ryż kleisty, który już po fermentacji podlega długiemu procesowi starzenia. To właśnie ten proces nadaje mu niemalże czarny kolor oraz niezwykle bogaty, lekko słodkawy i "dymny" posmak.

Ocet CHINKIANG stanowi nie tylko znakomity dodatek do azjatyckich sosów i marynat, ale także może zostać zastosowany jako ciekawy zamiennik dla octu balsamicznego.

W kuchni chińskiej czarny ocet ryżowy używany jest głównie jako dodatek do sosów, marynat, zuł oraz dań duszonych. 

Skład: woda, ryż kleisty, otręby pszenne, cukier, sól, sorbinian potasu

Kraj pochodzenia: Chiny
Pojemność: 550ml

Cena
Ilość
8,90 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Genmaicha iri Matcha | Japońska Herbata Bancha z Prażonymi Ziarnami Ryżu Wzbogacona Matchą 70g Maruka
Mieszanka długo liściastej herbaty Bancha z dodatkiem prażonego ryżu i pudru herbacianego.
Pasta do Singapurskiej Zupy Kokosowej Laksa (Spice Paste for Singapore Laksa - Coconut Curry Noodles) 60g AHG
Gotowa pasta do przyrządzenia laksy - tradycyjnej zupy z Azji Południowo-Wschodniej (Singapur, Malezja). Klasycznie zupę Laksa przygotowuje się na bazie czerwonej pasty curry oraz mleka kokosowego i podaje z makaronem ryżowym.
Pasta Panang Curry 400g Mae Ploy
Pasta panang curry.
 Zestaw Tajski \'Podstawowy\' [Przepisy + Zestaw Produktów]
Zestaw Kuchnia Tajska 'Podstawowy' dedykowany jest zarówno miłośnikom tego wyjątkowego regionu kulinarnego, jak i osobom zaczynającym swoją przygodę ze smakami kuchni tajskiej. Komplet prezentowy zawiera książeczkę z przepisami kuchni tajskiej oraz najwyższej jakości produkty umożliwiające przygotowanie oryginalnych tajskich dań.
Utsho Suneli Przyprawa 40g
Utsho Suneli (kozieradka błękitna) to podstawowa przyprawa kuchni gruzińskiej. Dodawana do zup i wszelkiego rodzaju sosów. Utsho Suneli stanowi podstawowy składnik khmeli suneli.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


26187786
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.