Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Warzywa i Zioła Azjatyckie
Wybierz kategorię
Sushi (160)
Przyprawy (143)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Chilli Zielone Świeże 10g
Dostępność: Jest – dostępne w Składzie Bananów
Tajskie, zielone papryczki chilli, odmiana Phrik - khee - nuu

W kuchni tajskiej nie sposób obejść się bez tych ostrych w smaku papryczek. Nie ważne, jakiego rodzaju papryczek chilli używamy, zawsze należy z nimi postępować ostrożnie, tak by olejki eteryczne nie dostały się do oczu czy na błony śluzowe, gdyż powodują bardzo silne i długotrwałe pieczenie.

Kapsaicyna (substancja odpowiedzialna za pikantność), skumulowana jest w nasionach, więc jeśli nie zależy nam na piekielnej pikantności, należy odciąć "czapeczkę" od góry strączka, rozciąć go na połowę pod strumieniem zimnej wody i oczyścić z nasion.

Papryczki chilli drobno siekamy lub miażdżymy w moździerzu i dopiero wtedy dodajemy do potraw. Poddane obróbce termicznej (np. podsmażone na początku), będą znacznie ostrzejsze.

Waga 10g


Cena
Ilość
2,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Koreańska Ostra Pasta z Papryki Gożużan | Gochu Jang | Gochujang 500g Sempio
Koreański Gożużan (Gochu Jang) to bardzo ostra pasta produkowana z papryki chilli, fermentowanego ryżu i fermentowanej soi. Jeden z podstawowych produktów wykorzystywanych w kuchni koreańskiej. Stosowany jako składnik marynat do mięsa, przyprawa do zup i sosów lub gotowy dodatek do dań jednogarnkowych.
Sumak 50g Khater / Algota / Abido
Mieszanka Przypraw do Indyjskiego Dania z Czerwonej Fasoli (Spice Blend for Red Kidney Beans) | Rajmah Masala 100g MDH
Rajmah / Rajma Masala to indyjska mieszanka przypraw do indyjskiego dania przygotowanego na bazie czerwonej fasoli, serwowanego najczęściej z białym ryżem basmati.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2018-11-27 | Kurs gotowania z Darią Ładochą: kierunek Tajlandia
350,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28651499
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.