Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Mleko Kokosowe
Wybierz kategorię
GRILL (40)
Sushi (163)
Przyprawy (150)
PREZENTY (122)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Mleko Kokosowe | Ka Ti 500ml Aroy-D
Producent: Aroy-D
Mleko Kokosowe Ka Ti (กะทิ) marki Aroy-D to w 100% naturalne mleko kokosowe, w którego skład wchodzi jedynie ekstrakt kokosowy (powyżej 60%) i woda.

Mleko kokosowe uzyskuje się poprzez przetarcie (drugie tłoczenie) świeżego miąższu (bielma), najczęściej z wodą. O jakości mleka kokosowego decyduje zawartość tłuszczu.

Mleko kokosowe jest powszechnie używane w krajach azjatyckich, najczęściej jednak występuję w potrawach kuchni tajskiej - zupach (najbardziej popularna zupa Tom Khaa), daniach curry, sosach, marynatach.

Palma kokosowa zajmuje w kuchni tajskiej wyjątkowo szczególne miejsce. Z soków z pnia palm wytwarza się alkohole (arak), woda wypełniająca orzechy jest świetnym, orzeźwiającym napojem, masło kokosowe jest powszechnie stosowane do smażenia, śmietanka kokosowa to ekskluzywny składnik deserów, o wiórkach kokosowych chyba nie trzeba wspominać :)

Skład: ekstrakt kokosowy (min. 60%), woda

Kraj Pochodzenia: Wietnam
Pojemność: 500ml
Cena
Ilość
8,40 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
 Tajska Kolendra Świeża 200g - Zioła Tajskie
Świeża tajska kolendra, pęczek bez korzenia.
Zestaw dla 1 Osoby Miseczka do Ryżu i Łyżeczka (Biało-Niebieski) 2 Części
Tradycyjna miseczka do ryżu wraz z łyżeczką w klasycznej biało-niebieskiej kolorystyce.
Kapusta Chińska | Pak Choi | Bok Choy 1szt - Zioła Tajskie
Kapusta chińska właściwa tzw. Pak Choi lub Bok Choy
Kiełki Soi / Kiełki Fasoli Mung (Bean Sprouts) 330g Diamond
Powszechnie stosowane w kuchni chińskiej, tajskiej, wietnamskiej, japońskiej, indyjskiej, koreańskiej, indonezyjskiej, są bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka oraz witamin A, B, C i E. Małe fasolki mung są jadalne, tak surowe, jak i gotowane czy smażone. Po wykiełkowaniu nazywamy je "kiełkami sojowymi".
Grzyby brązowe Buna Shimeji grube świeże (Brown Buna Shimeji Mushrooms) 150g
Grzyby brązowe Buna Shimeji grube świeże - najpopularniejsze grzyby w kuchni azjatyckiej, obok Enoki i Shitake
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Papryka Mielona Wędzona Ostra | Lata Picante Pimentón Ahumado 160g La Chinata
25,90 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Przechowalnia
Brak produktów w przechowalni
Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


26972389
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.