Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Azjatycka » Mleko Kokosowe
Wybierz kategorię
Sushi (160)
Przyprawy (143)
PREZENTY (121)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Mleko Kokosowe | Ka Ti 500ml Aroy-D
Dostępność: 2-3 dni
Producent: Aroy-D
Mleko Kokosowe Ka Ti (กะทิ) marki Aroy-D to w 100% naturalne mleko kokosowe, w którego skład wchodzi jedynie ekstrakt kokosowy (powyżej 60%) i woda.

Mleko kokosowe uzyskuje się poprzez przetarcie (drugie tłoczenie) świeżego miąższu (bielma), najczęściej z wodą. O jakości mleka kokosowego decyduje zawartość tłuszczu.

Mleko kokosowe jest powszechnie używane w krajach azjatyckich, najczęściej jednak występuję w potrawach kuchni tajskiej - zupach (najbardziej popularna zupa Tom Khaa), daniach curry, sosach, marynatach.

Palma kokosowa zajmuje w kuchni tajskiej wyjątkowo szczególne miejsce. Z soków z pnia palm wytwarza się alkohole (arak), woda wypełniająca orzechy jest świetnym, orzeźwiającym napojem, masło kokosowe jest powszechnie stosowane do smażenia, śmietanka kokosowa to ekskluzywny składnik deserów, o wiórkach kokosowych chyba nie trzeba wspominać :)

Skład: ekstrakt kokosowy (min. 60%), woda

Kraj Pochodzenia: Wietnam
Pojemność: 500ml
Cena
Ilość
8,70 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Makaron Sojowy Maniok 500g
Udon Makaron Świeży (Fresh Udon Noodles) 200g
Makaron japoński Udon świeży, 200 g.
Ryż Jaśminowy Brązowy (Thai Jasmine Brown Rice Grade A) 1kg Siam Pure Rice
Znakomitej jakości brązowy, tajski ryż jaśminowy. Niezbędny w kuchni każdego miłośnika kultury kulinarnej Tajlandii.
Koreańska Ostra Pasta z Papryki Gożużan | Gochu Jang | Gochujang 500g Sempio
Koreański Gożużan (Gochu Jang) to bardzo ostra pasta produkowana z papryki chilli, fermentowanego ryżu i fermentowanej soi. Jeden z podstawowych produktów wykorzystywanych w kuchni koreańskiej. Stosowany jako składnik marynat do mięsa, przyprawa do zup i sosów lub gotowy dodatek do dań jednogarnkowych.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Rzodkiew Marynowana Takuwan (Oshinko / Daikon) 1kg
17,90 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
28671400
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.