Smaki Swiata
Katalog » Książki Kucharskie » Książki Kucharskie Naszych Trenerów
Wybierz kategorię
Sushi (155)
Przyprawy (133)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Książka Kucharska | Alfredo Boscolo i Leonardo Masi "Kuchnia Dantego"
Dostępność: 3-5 dni
Nieoczywista książka kucharska poświęcona w całości oryginalnej kuchni włoskiej napisana przez naszych trenerów Alfredo Boscolo i Leonardo Masi!

Kuchnia Dantego to nie tylko wyjątkowa książka kucharska, która zadowoli zarówno laików, jak i wprawnych mistrzów patelni. To aromatyczna, wciągająca opowieść o historii kuchni, pełna błyskotliwych spostrzeżeń o różnicach i punktach stycznych kultury polskiej i włoskiej, a także kopalnia zabawnych anegdot, bon motów, ciekawostek i ciętych ripost.

Uwaga! Podczas lektury trudno opanować wzrost apetytu! Alfredo Boscolo i Leonardo Masi od lat z zapałem przekazują w formie pokazów i warsztatów informacje o włoskiej kuchni i kulturze; uczą, trenują, wykładają.

Alfredo i Leonardo, wenecjanin i florentczyk, jeden z doktoratem z historii Europy, drugi doktor polonistyki i absolwent konserwatorium, trafili do Polski dawno temu dzięki programowi Erasmus. Nadal zdarza im się rozprawiać o Dantem, jak za czasów studenckich, kiedy używali tej sztuczki do podrywania dziewczyn. A że pasjonuje ich gotowanie, wymyślili nowy rytuał gastrokulturalny, nazwany „Kuchnią Dantego”: gotują dla publiczności i w trakcie recytują Boską komedię po włosku i po polsku. Pewnego dnia, kiedy szukali pomocnika na zmywak, zjawił się Paweł, pismak wędrowny, autor kulinarnych felietonów w „Tygodniku Powszechnym”. Żeby wymigać się od ciężkiej roboty przy garach, namówił ich, by spisali swoją przygodę. Tak powstała ta książka. 


Na warsztaty kuchni włoskiej z Alfredo i Leonardo możesz się zapisać tutaj

Premiera: 2016-04-26
ISBN: 9788362795437
Liczba stron: 212
Format: 239 x 176
Typ oprawy: twarda
Cena
Ilość
44,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Sos rybny Oyster Brand 200ml
Sos rybny Oyster Brand, 200 ml.
Paluszki Włoskie Grissini Classico 120g Alis
Wspaniałe włoskie paluszki pszenne Grissini.
Przecier Pomidorowy Naturalny z Bazylią 350g Conserve della Nonna
Wspaniały przecier pomidorowy z włoskich pomidorów z aromatem bazylii.
Chipotles Adobados 105g Clemente Jaques
Chipotle Adobos to bardzo ciekawa pozycja wśród marynowanych, meksykańskich warzyw.
Sos Sojowy Ciemny | Koikuchi Shoyu 1l Marukin
Naturalnie warzony, japoński sos sojowy Koikuchi Shoyu (醤油こいくち) marki Marukin to produkt idealnie komponujący się z sushi - delikatny w smaku, o wyjątkowym, "aksamitnym" aromacie.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
2019-01-29 | Kurs kuchni wegańskiej: kierunek Półwysep Arabski <FONT COLOR="GREEN">OSTATNIE WOLNE MIEJSCE!</FONT>
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
29452925
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.