Smaki Swiata
Katalog » Kuchnia Włoska » Kasza i Ryż Włoski
Wybierz kategorię
GRILL (39)
Sushi (150)
Przyprawy (131)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Ryż Czarny Venere | Riso Venere 500g Casa Rinaldi
Dostępność: 4-5 dni
Producent: Casa Rinaldi
Ryż Czarny Venere to szlachetna, włoska odmiana ryżu.
 
Czarny ryż Riso Venere należy do najzdrowszych produktów świata. Jest szczególnie bogaty w witaminy z grupy B, witaminę E, przeciwutleniacze (antocyjany), błonnik oraz aminokwasy i składniki mineralne.
 
Ryż czarny pochodzi z Chin, gdzie aż do XVIII w. był uprawiany jedynie dla cesarza i jego dworu, miało to związek z jego wyjątkowymi właściwościami odżywczymi i afrodyzjakalnymi. Z tego powodu czarny ryż bywa także określany mianem "ryżu zabronionego". 
 
Nazwa ryżu "Venere", z języka włoskiego oznacza Wenus - boginię miłości. Nazwa nawiązuje bowiem do właściwości czarnego ryżu jako afrodyzjaku.
 
Uprawa ryżu Venere we Włoszech rozpoczęła się w 1990r., kiedy Chiński ekspert dr Wang Rice Xue Ren wybrał region Vercelli Piemont jako idealny do jego uprawy. We Włoszech uprawia go jedynie kilku producentów, gdyż jest to gatunek trudny do uprawy, a jego uprawa należy do wyjątkowo kosztownych. 
 
Ryż czarny jest odmianą kleistą, powszechnie używaną w Tajlandii i na Filipinach. Ryż ten ma nieusuniętą warstwę otrębów nadającą mu brązowego lub czarnawego koloru.
 
Do wyjątkowych właściwości ryżu Venere jest jego intensywny kolor, który po ugotowaniu zmienia się na ciemno-fioletowy i całej potrawie nadaje barwę ciemnej purpury. 
 
Idealnie nadaje się do sałatek, zup, białych mięs, jednak najlepiej sprawdza się w zestawieniu z owocami morza.
W kuchni azjatyckiej używany jest głównie do deserów w szczególności w połączeniu z mlekiem kokosowym oraz z egzotycznymi owocami, np. mango.
 
Walory smakowe: delikatny orzechowy smak z nutą drzewa sandałowego oraz wyjątkowy aromat, kojarzony z zapachem świeżo upieczonego chleba, który uwalnia się w czasie gotowania.
 
Sposób przygotowania: 
Przed ugotowaniem wskazane jest kilkukrotne przepłukanie ryżu w czystej wodzie.
Sugerowany czas przygotowania: 40 - 45 minut.
 
Kraj pochodzenia: Włochy
Waga: 500g.
 
Cena
Ilość
26,90 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Sos Teriyaki Kikkoman 250ml
Sos Teriyaki to mieszanka naturalnie ważonego sosu sojowego, wina, cukru, octu i przypraw.
Przyprawa do Fajita 30g
Mieszanka czosnku i cebuli aromatyzowanych naturalnym dymem z mesquite służąca do przyprawiania tradycyjnego, meksykańskiego dania Fajita.
Przyprawa do Taco 30g
Przyprawa do tradycyjnych, meksykańskich Tacos.
Kolendra Nasiona (Coriander Seeds) | Dhania Whole 100g TRS
Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
Sos Chilli Sambal Oelek (Chilli Paste Oelek) 200g Windmill
5,60 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


Najczęściej kupowane
Producent
31119061
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.