Smaki Swiata
Katalog » KURSY KULINARNE » Kurs Sushi
Wybierz kategorię
Sushi (166)
Przyprawy (149)
W czym możemy pomóc?
Masala Smaki Świata
www.masala.com.pl
Tel.: 22 299 28 71
Gsm: 660 976 792

info@masala.com.pl


Sklep Stacjonarny:

"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Pn-Pt 11-20
Sb 11-16

Masala Skład Bananów

Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Producent
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Najnowsze Przepisy Kulinarne
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
2017-07-02 | Kurs sushi: II stopień

KURS SUSHI: II STOPIEŃ

Robienie sushi nie jest 'Do', czyli drogą. Nie jest tak sformalizowane i poddane takiemu rygorowi jak KenDo, ChaDo czy JuDo. Można je zmieniać, ulepszać, modyfikować, bawić się nim i cieszyć. Nie można jednak zapomnieć, że sushi jest sztuką. Wymaga namysłu, szacunku, zrozumienia estetycznej konieczności, którą ze sobą niesie, poznania jego istoty i poznania siebie. Tnąc ogórka, który będzie składnikiem sushi, trzeba wiedzieć w jakim kontekście go pokażemy. Musimy myśleć nad powodem, dla którego chcemy go użyć w takiej, a nie innej formie. Celowość i estetyka to dwa filary doskonałego sushi.  Dlatego każdy nasz ruch musi mieć sens, a składniki użyte do stworzenia sushi powinny być piękne i idealnie skomponowane.


Zdecydowanie sushi nie jest 'Do', może być jednak obiektem nieustającej i zachwycającej kontemplacji.


Nasze konserwatorium jest spotkaniem o wysokim poziomie zaawansowania, przeznaczonym dla osób, które o sushi wiedzą już dość dużo, a podstawowe formy są w stanie wykonać bardzo dobrze. Dlatego do uczestnictwa w pierwszej kolejności zapraszamy osoby, które wcześniej uczestniczyły w kursie 'Czas Sushi' lub posiadają spore doświadczenie w tworzeniu sushi.

 

Serdecznie zapraszamy do lektury recenzji naszego szkolenia na blogu chillibite.pl oraz forum portalu miłośników  Japonii Konnichiwa.  http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088oraz obejrzenia krótkiego filmu z udziałem Macieja Nowaka w naszym szkoleniu!


UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!

                 
   

MIEJSCE "Skład bananów", ul. Postępu 5, Warszawa
TERMIN 2 lipca 2017 r., niedziela, godz. 12:00
CZAS TRWANIA 4h
GRUPA 8-16 osób
W PROGRAMIE Częśc teoretyczna

Częśc praktyczna:

Formy Sushi:
 
o    Tempura  sake yaki - Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko
o    Ura  Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze
o    fukusa  sushi - sakiewki sushi z naleśnika
o    gunkan  sushi
o    Temaki
o    Inari
 
Kuchnia Gorąca:
 
o    Tempura   
o    Technika  ajtsuke
o    Technika  Fry





Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

Zaproszenie Dla::
Cena
Ilość
220,00 zł
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Twoje pytanie:
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Towar dnia
220,00 zł
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Szybka pomoc
Szkoła gotowania
Nasze incjatywy

kursy kulinarne, nauka gotowania


delikatesy z całego świata


zawody w gotowaniu, cooking clash


22892829
© Masala - Smaki Świata. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.