Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Zespół

O jedzeniu możemy rozmawiać godzinami. Naprawdę znamy się na rzeczy. Wiemy, jak trafić przez żołądek do serca. Pomożemy wam odtworzyć smak podróży i podpowiemy, jaki produkt sprosta waszym oczekiwaniom. Mamy doświadczenie – poddajemy się kulinarnym eksperymentom, nowości testujemy na sobie.

Oto cali my – towaroznawcy, trenerzy z całego świata, specjaliści od profesjonalnych szkoleń, dietetycy, cukiernicy, a przede wszystkim smakosze i pasjonaci kulinariów. Sprzedajemy smaki świata, gotujemy, uczymy, organizujemy imprezy. Dbamy, żebyście czuli się u nas dobrze. Chcemy dzielić się tym, co dla nas najcenniejsze – wiedzą i jedzeniem!

  • Daria Ladocha prowadzi kurs kuchni tajskiej
    Daria Ładocha – kobieta żywioł, mistrzyni kuchni tajskiej, miłośniczka zdrowego żywienia, autorka książek, podróżniczka i prezenterka telewizyjna. Warsztaty z Darią to prawdziwa tajska uczta!

    Daria Ładocha

  • Tapinder Sharma podczas warsztatow kuchni indyjskiej
    Tapinder Sharma – szalony i przesympatyczny hindus, właściciel restauracji Origami Bistro oraz Ganesh. Na swoich warsztatach zaraża dobrym humorem i miłością do kuchni indyjskiej.

    Tapinder Sharma

  • Jakub Steuermark na warsztatach kuchni wloskiej
    Jakub Steuermark – przemierzył Stany i Europę, by następnie dzielić się profesjonalną wiedzą na temat gotowania. Na szkoleniach z Kubą poznasz sekrety kuchni najlepszych kucharzy.

    Jakub Steuermark

  • Tomasz Jakubiak podczas nagrania swojego programu kulinarnego
    Tomasz Jakubiak – kucharz i dziennikarz kulinarny, miłośnik lokalnej kuchni. Na szkoleniach dzieli się wiedzą z zakresu kuchni polskiej oraz łączenia jej z kuchniami świata.

    Tomasz Jakubiak

  • Isabel Balderas odkrywa tajemnice kuchni meksykanskiej na warsztatach w Instytucie Sztuki Kulinarnej
    Isabel Balderas – rodowita meksykanka, szefowa kuchni restauracji Dos Tacos, ciepła i pełna uroku osoba. Jej warsztaty to podróż po rodzimych tradycjach prosto z meksykańskiego podwórka.

    Isabel Balderas

  • Inessa Kim uczy jak przygotowac perfekcyjne kimchi
    Inessa Kim – koreanka z Kazachstanu, królowa kimchi, autorka książki Koreański Ferment, uczestniczka programów telewizyjnych, restauratorka. Z Inessą dowiesz się, jak smakuje koreańska kuchnia.

    Inessa Kim

  • Wiktoria Gorecka na warsztatach opowiada o specyfice kuchni wietnamskiej
    Wiktoria Górecka – mistrzyni kuchni wietnamskiej, autorka bloga Pyza made in Poland. Unikatową wiedzę na temat kuchni wietnamskiej zdobyła w trakcie licznych podróży po najdalszych zakątkach Azji. Podzieli się nią podczas warsztatów.

    Wikroria Górecka

  • Alfredo Boscolo i Leonardo Masi pokazuja jak przygotowac idealne risotto
    Alfredo Boscolo - wenecjanin i współautor autor książki Kuchnia Dantego. Zwykle w tandemie z Leonardo ich szkolenia to niesamowita podróż po historii Włoch, pełna anegdot, okraszonych typowo włoskim humorem.

    Alfredo Boscolo

  • Alfredo Boscolo i Leonardo Masi pokazuja jak przygotowac idealne risotto
    Leonadro Masi – florentczyk, współautor książki Kuchnia Dantego. Spokojniejsza połowa tandemi Alfredo i Leonardo. Na szkoleniu zabierze was w niezwykłą podróż po historii Włoch, okraszoną włoskim humorem.

    Leonardo Masi

  • Pawel Trzaskowski tłumaczy technikę przygotowania perfekcyjnego sushi
    Paweł Trzaskowski – finalista mistrzostw świata sushi, wyróżniony licznymi nagrodami. Jego cierpliwość i opanowanie pomogą w zdobyciu wiedzy stosowanej przez najlepszych sushi chefów i staniu się prawdziwym mistrzem sushi.

    Paweł Trzaskowski

  • Natasha Su-Chang pokazuje jak przygotowac tradycyjne dania kuchni chinskiej
    Natasza Su-Chang – pochodzi z Tajwanu, gdzie nauczyła się perfekcyjnie łączyć smaki kuchni Państwa Środka. Na warsztatach przekonuje, że kuchnia chińska to harmonia pomiędzy ciałem a duszą.

    Natasha Su-Chang

  • Petar Simic na warsztatach kuchni balkanskiej
    Petar Simić – szef kuchni pochodzący z Serbii, gdzie rozpoczynał swoją kulinarną przygodę. Szkolenia z Petarem to potężna dawka wiedzy o kuchni bałkańskiej, mnóstwo zabawnych historii i oryginalnych technik przygotowywania potraw.

    Petar Simić

  • Gagik Grigoryan uczy kursantow zrobic idealne pchali ze szpinakiem
    Gagik Grigoryan – gruzin pochodzący z Batumi, edukator kulturowy, który zapuścił korzenie w Polsce w 2014 roku. Przemiła atmosfera podczas szkolenia oraz mnóstwo oryginalnych, gruzińskich przypraw zachwycą każdego fana dobrego jedzenia.

    Gagik Grigoryan

  • Doris i Marek Lopez tuz przed rozpoczeciem kursu kuchni peruwianskiej
    Doris i Marek Lopez – peruwiańsko-polski duet, dzielący się pasją do gotowania od 30 lat. Doris nauczyła się gotować już w młodości. Marek, z wykształcenia chemik, kuchnię peruwiańską zgłębił podczas podróży. Ta para uczy wszystkiego, co w kuchni peruwiańskiej najlepsze.

    Doris i Marek Lopez

  • Dorota i Jalil Hadrami prezentuja popularna potrawe kuchni peruwianskiej - tagine
    Dorota i Jalil Hadrami - Jalil to szef kuchni pochodzący z Marakeszu, gdzie doskonalił swoje kulinarne umiejętności. Dorota jest ekspertką kultury Maroka. Warsztaty z tym duetem to ogromna dawka wiedzy na temat kuchni marokańskiej i arabskiej.

    Dorota i Jalij Hadrami

  • Wloch, Nicola Palladini, na warsztacie kuchni wloskiej
    Nicolla Palladini – uśmiechnięty rzymianin, z zawodu aktor i reżyser. Zamiłowanie do kuchni zawdzięcza babci, która obdarowała go zeszytem pełnym oryginalnych włoskich receptur. To właśnie nimi dzieli się na warsztatach gotowania.

    Nicola Palladini

  • Kinga Filipowicz w swoim zywiole na warsztatach cukierniczych
    Kinga Filipowicz – mistrzyni cukiernictwa, absolwentka prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, autorka bloga conadeser.pl. Warsztaty z Kingą to mnóstwo merytorycznej wiedzy oraz praktyki, podanych w prosty sposób. Szkolenia z Kingą zachwycą każdego fana słodkości!

    Kinga Filipowicz

  • Na szkoleniu Izabela Zielska pokazuje jak perfekcyjnie doprawić tajskie potrawy
    Izabela Zielska – szefowa Instytutu Sztuki Kulinarnej, niekwestionowany autorytet i specjalistka kuchni tajskiej. Pomaga restauratorom w zarządzaniu biznesem i opracowywaniu wyjątkowych receptur. Na szkoleniach z Izabelą dowiesz się, jak naprawdę smakuje Tajlandia.

    Izabela Zielska

  • Kasia Zielska opowiada o tajnikach idealnego pad thaia
    Kasia Zielska – nauczycielka sztuki i malarstwa, wielbicielka kuchni tajskiej. Układa przepisy dla restauratorów i szkoli kucharzy. Podczas warsztatów zaraża tajskimi smakami i pokazuje, jak uzyskać odpowiedni balans pomiędzy nimi.

    Kasia Zielska

  • Tom Ekler na warsztatach opowiada jak dobrać odpowiednie wino do potraw
    Tom Ekler – gastronom z ponad 20-letnim doświadczeniem. Specjalista od win oraz klasycznej kuchni europejskiej. Na szkoleniach dzieli się wiedzą na temat obróbki mięs, ryb i owoców morza, zero waste oraz doboru wina do jedzenia.

    Tom Ekler

  • Gaweł Stefanowicz na warsztatach sushi
    Gaweł Stefanowicz – kucharz sushi z ponad 15 letnim doświadczeniem, związany z Tomo Sushi. Prawdziwy rzemieślnik, który w przyjemnej atmosferze nauczy jak kręcić perfekcyjne rolki każdego, nawet najbardziej opornego ucznia.

    Gaweł Stefanowicz

  • Radoslaw Piwowar na warsztatach sushi opowiada, jak przygotowac zaprawe do ryzu
    Radosław Piwowar – szef Besuto Sushi Bar, nieustannie szukający nowych wyzwań. Prowadzi warsztaty oraz live cooking.

    Radosław Piwowar

  • Maria Najgrodzka podczas warsztatów kuchni hiszpanskiej
    Maria Najgrodzka – miłośniczka kuchni hiszpańskiej, była szefowa kuchni Carmona Tapas Bar, Znajomi Znajomych, Mojo Picon. Warsztaty z Marią to ogrom wiedzy i humoru, na których na pewno nie będziesz się nudził.

    Maria Najgrodzka

  • Piotr Bak tuz przed rozpoczeciem kursu kuchni polskiej
    Piotr Bąk – trener kulinarny i przedsiębiorca. Prowadzi catering dietetyczny Catering2be, tworzy receptury, szkoli kucharzy. Jest miłośnikiem kuchni polskiej. Na warsztatach udowadnia, że rodzima kuchnia może być lekka, zdrowa i smaczna.

    Piotr Bąk

  • Daria Zebrowska na warszatach kuchni afrykanskiej pokazuje jak zrobic kawe po etiopsku
    Daria Żebrowska – etiopistka, zakochana w afrykańskiej kuchni. Otworzyła pierwszą w Polsce restaurację etiopską Abyssinię i Afrykasy. Na swoich warsztatach udowadnia, że kuchnia etiopska to bogactwo przypraw i innych składników.

    Daria Żebrowska

  • Pawel Krysiak podczas warsztatow sushi
    Paweł Krysiak – szefu. Gotowanie to dla niego wszystko. Uczył się u najlepszych rzemieślników z Polski i Japonii. Jego misją jest edukowanie innych i poszukiwanie najlepszych rozwiązań dla gastronomii.

    Paweł Krysiak

  • Dorota Jaworska prezentuje czekoladki wykonane na warsztatach cukierniczych
    Dorota Jaworska – pasjonatka czekolady, prawdziwy rzemieślnik z ponad 10-letnim doświadczeniem. Jej czekoladki zdobyły uznanie samej Magdy Gessler. Na warsztatach chętnie dzieli się tajemnicami pracy z czekoladą.

    Dorota Jaworska

  • Bartek Golebiowski poczas warsztatow kuchni hiszpanskiej
    Bartek Gołębiowski – towaroznawca i gastronom. Miłośnik hiszpańskiej kuchni. Doradza restauratorom, managerom i kucharzom. Na warsztatach kuchni hiszpańskiej zaraża pasją i uczy oryginalnych receptur.

    Bartek Gołębiowski

  • Ewa Drzewicka, trenerka kursow cukierniczych
    Ewa Drzewicka - Właścicielka pracowni Jula Smakula, dyplomowany cukiernik z mistrzowskim tytułem, szkolona przez światowych mistrzów. Na warsztatach uczy tworzenia niebanalnych tortów w stylu angielskim oraz anatomicznych figurek.

    Ewa Drzewicka

  • Zdjęcie pojawi się niebawem
    Ewa Otceten – instruktorka plastyczna, na co dzień pracująca z dziećmi w warszawskich placówkach. Podczas warsztatów zaraża dobrym humorem, dzięki czemu warsztaty z Ewą to czyta przyjemność.

    Ewa Otceten

  • Aneta Łańcuhcowska prowadzi szkolenie kulinarne
    Aneta Łańcuchowska – dietetyczka, blogerka, autorka książek, uczestniczka programów telewizyjnych. Warsztaty połączone z poradami eksperta to idealne rozwiązanie dla każdego, kto chce zadbać o swoją dietę.

    Aneta Łańcuchowska

  • Zuzanna Lyczkowska tłumaczy zasady kuchni weganskiej
    Zuzanna Łyczkowska – coach, ekspert zdrowia, pasjonatka zdrowego stylu życia. Podczas warsztatów udowadnia, że wegańskie słodycze mogą być zarówno zdrowe, jak i obłędnie smaczne.

    Zuzanna Łyczkowska

  • Hanna Stolinska, instruktorka szkolen zywieniowych dla doroslych i dzieci
    Hanna Stolińska – dietetyczka związana z Instytutem Żywności i Żywienia. Edukuje na temat zdrowego odżywiania dorosłych i dzieci. Zwiększanie świadomości żywieniowej to jej pasja i misja.

    Hanna Stolińska

  • Dawid Pozoga na warsztatach kulinarnych
    Dawid Pożoga - propagator krajowej „Piwnej rewolucji”, sędzia PSPD, miłośnik piw rzemieślniczy. Na szkoleniach udowadnia, że piwo i jedzenie są połączeniem znakomitym. Również ze słodyczami!

    Dawid Pożoga

  • Michal Kliszcz podczas jednego z warsztatów
    Michał Kliszcz - Certyfikowany sędzia piwny PSPD, zakochany w smaku dobrego piwa. W wolnych chwilach warzy piwo i edukuje na temat łączenia tego wspaniałego trunku z jedzeniem.

    Michał Kliszcz

  • Maciej Siakowski trener kulinarny
    Maciej Siąkowski – współzdobywca gwiazdki Michelin jako sous chef restauracji Senses oraz 3 czapek Gault & Millau jako szef kuchni w restauracji Ole. Z pasją dzieli się swoją wiedzą, którą zdobywał u największych autorytetów kulinarnych.

    Maciej Siąkowski

  • Marcin Molik prowadzi warsztaty kulinarne
    Marcin Molik – szef kuchni warszawskiej Drukarni z ogromną wiedzą i doświadczeniem. Szkoli kucharzy, amatorów i dzieci. Pomaga restauratorom w poszukiwaniu najlepszych rozwiązań dla ich biznesu.

    Marcin Molik

  • Tomasz Krolikowski na warsztach gotowania w Instytucie Sztuki Kulinarnej
    Tomasz Królikowski – kucharz z ponad 20-letnim doświadczeniem. Współpracuje z magazynem Kukbuk oraz TVP. Jego przepisy ukazały się w książce Jolanty Kwaśniewskiej, promującej zdrowy styl życia, którego jest zwolennikiem.

    Tomasz Królikowski

  • Zdjęcie pojawi się niebawem
    Marcin Szuścik – doświadczony barman. Ukończył International Bartenders and Sommeliers School w Warszawie. Szkoli oraz uatrakcyjnia eventy pokazami barmańskimi.

    Marcin Szuścik

  • Piotr Henschke w czasie gotowania
    Piotr Henschke – warszawski szef kuchni, autor książek. Zwolennik diety wegetariańskiej i zdrowego stylu życia. Podczas wieloletnich podróży zgłębił tajniki kuchni ajurvedyjskiej, którymi dzieli się podczas warsztatów.

    Piotr Henschke

  • Sebastian Wilczek podczas gotowania na polu
    Sebastian Wilczek – szef kuchni z Warszawy, który uczył się w najlepszych restauracjach w kraju i za granicą. Gotowanie to jego największa pasja. W kuchni stawia na produkt i różnorodność. Eksperymentuje, miksuje, smakuje. Na jego warsztatach na pewno nie będziecie się nudzić.

    Sebastian Wilczek

  • Szymon Pochylski w czasie przygotowywania warsztatow kulinarnych
    Szymon Pochylski - absolwent technikum gastronomicznego, obecnie student. Jego wielką pasją stała się fermentacja, której poświęca każdą wolną chwilę. Fermentowane habanero? Kombucha? Kimchi? Dla niego to bułka z masłem.

    Szymon Pochylski

  • Pawel Dobierski w Instytucie Sztuki Kulinarnej
    Paweł Dobierski- wielki miłośnik ramenu i Gwiezdnych Wojen. Na co dzień szef kuchni w Yatta Ramen w Warszawie. W swojej pracy dba o każdy szczegół. Jego ramen to wyjątkowe połączenie smaku i jakości.

    Paweł Dobierski

  • Marta Mankiewicz w Instytucie Sztuki Kulinarnej
    Marta Mankiewicz - pasjonatka cukiernictwa, autorka niejednego słodkiego stołu. W cukiernictwie nacisk kładzie głównie na naturalność. Jej dwa ulubione wypieki to sernik i cieplutkie ciasto drożdżowe.

    Marta Mankiewicz

  • Aleksandra Paziewska podczas warsztatu kuchni gruzinskiej
    Aleksandra Paziewska „Zix”, studentka, której wielką pasją jest kuchnia. Testuje nowe przepisy, czyta książki kulinarne, piecze i kisi. Na kursach, podczas których asystuje, nie zabraknie Wam niczego.

    Ola Paziewska

  • Aleksandra Wachol przygotowuje warsztaty kuchni meksykanskiej
    Aleksandra Wachol, studentka. Uwielbia podróże, smaczne jedzenie i dobre kryminały. Na kursach mogłaby asystować z zamkniętymi oczami.

    Aleksandra Wachol

  • Aleksandra Sztybor podczas gotowania na warsztatach kulinarnych
    Aleksandra Sztybor, studentka. W kuchni stawia na nowości i nietypowe połączenia. Na kursach do każdego uczestnika podchodzi z dużą życzliwością, ciepłem i serdecznym uśmiechem.

    Aleksandra Sztybor

  • Mateusz Kubiak podczas przygotowan do Cooking Clash
    Mateusz Kubiak, dla znajomych po prostu Rudy. Podróże to jego wielka pasja, o której może opowiadać godzinami. To on zasypie Was żartobliwymi anegdotami z wyprawy po Bułgarii i podpowie, w której knajpie w Marakeszu jedzą lokalsi.

    Mateusz Rudy Kubiak

  • Dominik Pacholski prezentuje tort podczas kursu cukierniczego
    Dominik Pacholski, miłośnik wszystkiego co słodkie, dlatego najchętniej asystuje na kursach cukierniczych. Uwielbia piec i dzielić się swoimi wypiekami z innymi. Jego sernik nie ma sobie równych.

    Dominik Pacholski

  • Hai Hung asystent kursow kulinarnych
    Hai Hung Dinh, student historii i neofilologii na UW. Przygotowuje kursy z zegarmistrzowską precyzją i dokładnością.

    Hai Hung Dinh

  • Izabela Zielska na Mrzonkach
    Izabela Zielska, założycielka i właścicielka Instytutu Sztuki Kulinarnej. W bananowie świecie zaraża optymizmem i pozytywną energią.

    Izabela Zielska

  • Pawel Krysiak z uratowana kura
    Paweł Krysiak, główny towaroznawca sklepu Masala Smaki Świata. O produktach może opowiadać godzinami. W Składzie wszyscy wiedzą, że nie ma pytań, na które nie znałby odpowiedzi.

    Paweł Krysiak

  • Ferdynand na obchodzie w Instytucie Sztuki Kulinarnej
    Ferdynand, ulubieniec wszystkich, którzy przekraczają progi Postępu 5. Zawsze wywęszy najlepsze smakołyki i przyjmie każdą porcję pieszczot.

    Ferdynand

  • Marianna Krysiak w sesji do Wiory Leca
    Marianna Krysiak, w biurze znana jako Pani Agata. Oprócz obsługi sklepu i papierkowej roboty, dba o to, aby na Postępu 5 nie zabrakło kwiatów i zieleni.

    Marianna Krysiak

  • Michal Talar w sklepie Masala Smaki Swiata
    Michał Talar, stary wyjadacz w Masali. Nie ma dla niego rzeczy niemożliwych. To on walczy ze wszystkimi komputerowymi katastrofami w bananowym składzie.

    Michał Talar

  • Aleksandra Wnuk probuje nowych dan
    Aleksandra Wnuk, współwłaścicielka ISK, specjalistka od rzeczy niemożliwych. Instytut to jej drugi dom, o który dba z niezwykłą starannością i sercem.

    Aleksandra Wnuk

  • Roman Hots w sklepie Masala Smaki Swiata
    Roman Hots, w Masali zajmuje się dostawami i obsługą klienta. Z anielską cierpliwością przyjmuje reklamacje i dba o zadowolenie klientów.

    Roman Hots

  • Paulina Borzecka w poszukiwaniu nowych smakow
    Paulina Borzecka, zajmuje się organizacją szkoleń w ISK. Dba o to, aby niczego na nich nie zabrakło. Mapę okolicznych sklepów ma w małym paluszku.

    Paulina Borzęcka

  • Daniel Szparaga w sklepie Masala
    Daniel Szparaga, magazynier w Masali. Kompletuje zamówienia. Pilnuje, aby każdy produkt trafił do odpowiedniej paczki, a sama paczka dotarła na czas do klienta.

    Daniel Szparaga

  • Kasia Dalewska na warsztatach kulinarnych
    Katarzyna Dalewska, dziewczyna wulkan. Gdziekolwiek się nie pojawi zaraża uśmiechem. W wolnych chwilach podróżuje i ogląda horrory.

    Kasia Dalewska

  • Mucha w Miejskim Ogrodzie Postepu 5
    Strażnik parkingu na Postępu 5 i kuchenek w ISK.
  • Pani Jadzia w studioa ISK
    Strażniczka czystości w Instytucie Sztuki Kulinarnej.

    Pani Jadzia

  • Martyna Kobylinska mysli nad kolejna kampania
    Martyna Kobylińska, znana jako Jej Rudość. Tworzy oprawę graficzną bananowego składu. Perfekcjonistka w każdym calu.

    Martyna Kobylińska

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store