O jedzeniu możemy rozmawiać godzinami. Naprawdę znamy się na rzeczy. Wiemy, jak trafić przez żołądek do serca. Pomożemy wam odtworzyć smak podróży i podpowiemy, jaki produkt sprosta waszym oczekiwaniom. Mamy doświadczenie – poddajemy się kulinarnym eksperymentom, nowości testujemy na sobie.
Oto cali my – towaroznawcy, trenerzy z całego świata, specjaliści od profesjonalnych szkoleń, dietetycy, cukiernicy, a przede wszystkim smakosze i pasjonaci kulinariów. Sprzedajemy smaki świata, gotujemy, uczymy, organizujemy imprezy. Dbamy, żebyście czuli się u nas dobrze. Chcemy dzielić się tym, co dla nas najcenniejsze – wiedzą i jedzeniem!
Tapinder Sharma – szalony i przesympatyczny hindus, właściciel restauracji Origami Bistro oraz Ganesh. Na swoich warsztatach zaraża dobrym humorem i miłością do kuchni indyjskiej.
Jakub Steuermark – przemierzył Stany i Europę, by następnie dzielić się profesjonalną wiedzą na temat gotowania. Na szkoleniach z Kubą poznasz sekrety kuchni najlepszych kucharzy.
Tomasz Jakubiak – kucharz i dziennikarz kulinarny, miłośnik lokalnej kuchni. Na szkoleniach dzieli się wiedzą z zakresu kuchni polskiej oraz łączenia jej z kuchniami świata.
Isabel Balderas – rodowita meksykanka, właścicielka restauracji Santa Catrina, ciepła i pełna uroku osoba. Jej warsztaty to podróż po rodzimych tradycjach prosto z meksykańskiego podwórka.
Inessa Kim – koreanka z Kazachstanu, królowa kimchi, autorka książki Koreański Ferment, uczestniczka programów telewizyjnych, restauratorka. Z Inessą dowiesz się, jak smakuje koreańska kuchnia.
Wiktoria Górecka – mistrzyni kuchni wietnamskiej, autorka bloga Pyza made in Poland. Unikatową wiedzę na temat kuchni wietnamskiej zdobyła w trakcie licznych podróży po najdalszych zakątkach Azji. Podzieli się nią podczas warsztatów.
Alfredo Boscolo - wenecjanin i współautor autor książki Kuchnia Dantego. Zwykle w tandemie z Leonardo ich szkolenia to niesamowita podróż po historii Włoch, pełna anegdot, okraszonych typowo włoskim humorem.
Leonadro Masi – florentczyk, współautor książki Kuchnia Dantego. Spokojniejsza połowa tandemi Alfredo i Leonardo. Na szkoleniu zabierze was w niezwykłą podróż po historii Włoch, okraszoną włoskim humorem.
Paweł Trzaskowski – finalista mistrzostw świata sushi, wyróżniony licznymi nagrodami. Jego cierpliwość i opanowanie pomogą w zdobyciu wiedzy stosowanej przez najlepszych sushi chefów i staniu się prawdziwym mistrzem sushi.
Natasza Su-Chang – pochodzi z Tajwanu, gdzie nauczyła się perfekcyjnie łączyć smaki kuchni Państwa Środka. Na warsztatach przekonuje, że kuchnia chińska to harmonia pomiędzy ciałem a duszą.
Petar Simić – szef kuchni pochodzący z Serbii, gdzie rozpoczynał swoją kulinarną przygodę. Szkolenia z Petarem to potężna dawka wiedzy o kuchni bałkańskiej, mnóstwo zabawnych historii i oryginalnych technik przygotowywania potraw.
Gagik Grigoryan – gruzin pochodzący z Batumi, edukator kulturowy, który zapuścił korzenie w Polsce w 2014 roku. Przemiła atmosfera podczas szkolenia oraz mnóstwo oryginalnych, gruzińskich przypraw zachwycą każdego fana dobrego jedzenia.
Doris i Marek Lopez – peruwiańsko-polski duet, dzielący się pasją do gotowania od 30 lat. Doris nauczyła się gotować już w młodości. Marek, z wykształcenia chemik, kuchnię peruwiańską zgłębił podczas podróży. Ta para uczy wszystkiego, co w kuchni peruwiańskiej najlepsze.
Dorota i Jalil Hadrami - Jalil to szef kuchni pochodzący z Marakeszu, gdzie doskonalił swoje kulinarne umiejętności. Dorota jest ekspertką kultury Maroka. Warsztaty z tym duetem to ogromna dawka wiedzy na temat kuchni marokańskiej i arabskiej.
Nicolla Palladini – uśmiechnięty rzymianin, z zawodu aktor i reżyser. Zamiłowanie do kuchni zawdzięcza babci, która obdarowała go zeszytem pełnym oryginalnych włoskich receptur. To właśnie nimi dzieli się na warsztatach gotowania.
Kinga Filipowicz – mistrzyni cukiernictwa, absolwentka prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, autorka bloga conadeser.pl. Warsztaty z Kingą to mnóstwo merytorycznej wiedzy oraz praktyki, podanych w prosty sposób. Szkolenia z Kingą zachwycą każdego fana słodkości!
Izabela Zielska – szefowa Instytutu Sztuki Kulinarnej, niekwestionowany autorytet i specjalistka kuchni tajskiej. Pomaga restauratorom w zarządzaniu biznesem i opracowywaniu wyjątkowych receptur. Na szkoleniach z Izabelą dowiesz się, jak naprawdę smakuje Tajlandia.
Kasia Zielska – nauczycielka sztuki i malarstwa, wielbicielka kuchni tajskiej. Układa przepisy dla restauratorów i szkoli kucharzy. Podczas warsztatów zaraża tajskimi smakami i pokazuje, jak uzyskać odpowiedni balans pomiędzy nimi.
Tom Ekler – gastronom z ponad 20-letnim doświadczeniem. Specjalista od win oraz klasycznej kuchni europejskiej. Na szkoleniach dzieli się wiedzą na temat obróbki mięs, ryb i owoców morza, zero waste oraz doboru wina do jedzenia.
Gaweł Stefanowicz – kucharz sushi z ponad 15 letnim doświadczeniem, związany z Tomo Sushi. Prawdziwy rzemieślnik, który w przyjemnej atmosferze nauczy jak kręcić perfekcyjne rolki każdego, nawet najbardziej opornego ucznia.
Maria Najgrodzka – miłośniczka kuchni hiszpańskiej, była szefowa kuchni Carmona Tapas Bar, Znajomi Znajomych, Mojo Picon. Warsztaty z Marią to ogrom wiedzy i humoru, na których na pewno nie będziesz się nudził.
Piotr Bąk – trener kulinarny i przedsiębiorca. Prowadzi catering dietetyczny Catering2be, tworzy receptury, szkoli kucharzy. Jest miłośnikiem kuchni polskiej. Na warsztatach udowadnia, że rodzima kuchnia może być lekka, zdrowa i smaczna.
Daria Żebrowska – etiopistka, zakochana w afrykańskiej kuchni. Otworzyła pierwszą w Polsce restaurację etiopską Abyssinię i Afrykasy. Na swoich warsztatach udowadnia, że kuchnia etiopska to bogactwo przypraw i innych składników.
Paweł Krysiak – szefu. Gotowanie to dla niego wszystko. Uczył się u najlepszych rzemieślników z Polski i Japonii. Jego misją jest edukowanie innych i poszukiwanie najlepszych rozwiązań dla gastronomii.
Dorota Jaworska – pasjonatka czekolady, prawdziwy rzemieślnik z ponad 10-letnim doświadczeniem. Jej czekoladki zdobyły uznanie samej Magdy Gessler. Na warsztatach chętnie dzieli się tajemnicami pracy z czekoladą.
Ewa Drzewicka - Właścicielka pracowni Jula Smakula, dyplomowany cukiernik z mistrzowskim tytułem, szkolona przez światowych mistrzów. Na warsztatach uczy tworzenia niebanalnych tortów w stylu angielskim oraz anatomicznych figurek.
Ewa Otceten – instruktorka plastyczna, na co dzień pracująca z dziećmi w warszawskich placówkach. Podczas warsztatów zaraża dobrym humorem, dzięki czemu warsztaty z Ewą to czyta przyjemność.
Aneta Łańcuchowska – dietetyczka, blogerka, autorka książek, uczestniczka programów telewizyjnych. Warsztaty połączone z poradami eksperta to idealne rozwiązanie dla każdego, kto chce zadbać o swoją dietę.
Zuzanna Łyczkowska – coach, ekspert zdrowia, pasjonatka zdrowego stylu życia. Podczas warsztatów udowadnia, że wegańskie słodycze mogą być zarówno zdrowe, jak i obłędnie smaczne.
Hanna Stolińska – dietetyczka związana z Instytutem Żywności i Żywienia. Edukuje na temat zdrowego odżywiania dorosłych i dzieci. Zwiększanie świadomości żywieniowej to jej pasja i misja.
Dawid Pożoga - propagator krajowej „Piwnej rewolucji”, sędzia PSPD, miłośnik piw rzemieślniczy. Na szkoleniach udowadnia, że piwo i jedzenie są połączeniem znakomitym. Również ze słodyczami!
Michał Kliszcz - Certyfikowany sędzia piwny PSPD, zakochany w smaku dobrego piwa. W wolnych chwilach warzy piwo i edukuje na temat łączenia tego wspaniałego trunku z jedzeniem.
Maciej Siąkowski – współzdobywca gwiazdki Michelin jako sous chef restauracji Senses oraz 3 czapek Gault & Millau jako szef kuchni w restauracji Ole. Z pasją dzieli się swoją wiedzą, którą zdobywał u największych autorytetów kulinarnych.
Marcin Molik – szef kuchni warszawskiej Drukarni z ogromną wiedzą i doświadczeniem. Szkoli kucharzy, amatorów i dzieci. Pomaga restauratorom w poszukiwaniu najlepszych rozwiązań dla ich biznesu.
Tomasz Królikowski – kucharz z ponad 20-letnim doświadczeniem. Współpracuje z magazynem Kukbuk oraz TVP. Jego przepisy ukazały się w książce Jolanty Kwaśniewskiej, promującej zdrowy styl życia, którego jest zwolennikiem.
Marcin Szuścik – doświadczony barman. Ukończył International Bartenders and Sommeliers School w Warszawie. Szkoli oraz uatrakcyjnia eventy pokazami barmańskimi.
Piotr Henschke – warszawski szef kuchni, autor książek. Zwolennik diety wegetariańskiej i zdrowego stylu życia. Podczas wieloletnich podróży zgłębił tajniki kuchni ajurvedyjskiej, którymi dzieli się podczas warsztatów.
Sebastian Wilczek – szef kuchni z Warszawy, który uczył się w najlepszych restauracjach w kraju i za granicą. Gotowanie to jego największa pasja. W kuchni stawia na produkt i różnorodność. Eksperymentuje, miksuje, smakuje. Na jego warsztatach na pewno nie będziecie się nudzić.
Szymon Pochylski - absolwent technikum gastronomicznego, obecnie student. Jego wielką pasją stała się fermentacja, której poświęca każdą wolną chwilę. Fermentowane habanero? Kombucha? Kimchi? Dla niego to bułka z masłem.
Paweł Dobierski- wielki miłośnik ramenu i Gwiezdnych Wojen. Na co dzień szef kuchni w Yatta Ramen w Warszawie. W swojej pracy dba o każdy szczegół. Jego ramen to wyjątkowe połączenie smaku i jakości.
Marta Mankiewicz - pasjonatka cukiernictwa, autorka niejednego słodkiego stołu. W cukiernictwie nacisk kładzie głównie na naturalność. Jej dwa ulubione wypieki to sernik i cieplutkie ciasto drożdżowe.
Jan Kilański - szef kuchni, finalista programu Top Chef. Dzielenie się wiedzą i szkolenie ludzi to dla niego czysta przyjemność. Wierzy, że dzięki temu przyczynia się do rozwoju polskiej gastronomii.
Mateusz Kubiak, dla znajomych po prostu Rudy. Podróże to jego wielka pasja, o której może opowiadać godzinami. To on zasypie Was żartobliwymi anegdotami z wyprawy po Bułgarii i podpowie, w której knajpie w Marakeszu jedzą lokalsi.
Dominik Pacholski, miłośnik wszystkiego co słodkie, dlatego najchętniej asystuje na kursach cukierniczych. Uwielbia piec i dzielić się swoimi wypiekami z innymi. Jego sernik nie ma sobie równych.
Paweł Krysiak, główny towaroznawca sklepu Masala Smaki Świata. O produktach może opowiadać godzinami. W Składzie wszyscy wiedzą, że nie ma pytań, na które nie znałby odpowiedzi.
Marianna Krysiak, w biurze znana jako Pani Agata. Oprócz obsługi sklepu i papierkowej roboty, dba o to, aby na Postępu 5 nie zabrakło kwiatów i zieleni.
Michał Talar, stary wyjadacz w Masali. Nie ma dla niego rzeczy niemożliwych. To on walczy ze wszystkimi komputerowymi katastrofami w bananowym składzie.
Daniel Szparaga, magazynier w Masali. Kompletuje zamówienia. Pilnuje, aby każdy produkt trafił do odpowiedniej paczki, a sama paczka dotarła na czas do klienta.
Aleksandra Paziewska „Zix”, studentka, której wielką pasją jest kuchnia. Testuje nowe przepisy, czyta książki kulinarne, piecze i kisi. Na kursach, podczas których asystuje, nie zabraknie Wam niczego.