Masala - Smaki Świata
Szukaj
0 Sprawdź
Sortuj według: NajnowszeNazwa produktu ↑Nazwa produktu ↓Cena ↑Cena ↓Oglądalność
Najostrzejsza tajska papryczka chilli
Wyjątkowa odmiana bazylii, niezastąpiona w tajskich daniach
Świeża, aromatyczna kolendra bez korzeni
Świeża tajska kolendra, pęczek bez korzenia.
Do tajskich zup, dań curry, stir fry czy sałatek. Obniża cholesterol i poziom glukozy.
Chrupiący, słodkawy bakłażan, idealny do green curry i sałatek
Pędy młodego bambusa w formie nitek.
Zamarynowane młode, świeże pędy bambusa (z tajskiego: Nor Mai) pokrojone w nitki. Do potraw najlepiej używać niemarynowanych i niekwaszonych (takich jak produkt tutaj prezentowany - pędy bambusa w wodzie). Przed użyciem należy je dokładnie opłukać pod bieżącą wodą.
Bambus nitki op. 540 g.
Bambus suszony jest popularnym składnikiem wielu dań kuchni azjatyckiej
Bataty (słodkie ziemniaki), coraz bardziej w Polsce popularne, bardzo zdrowe bulwy o szerokim zastosowaniu w kuchni
Baza do przygotowania orzechowego sosu do szaszłyków satay
Baza do Zupy Wonton (Wonton Soup Base) 40g LOBO
Japoński brązowy kleisty ryż japoński (Oryza sativa japonica) odmiany Akita Komachi to naturalny, niepolerowany ryż, z którego usunięto najbardziej zewnętrzną, niejadalną łupinę.
Klasyk prosto z chińskich ulic, doskonały jako szybka przekąska
Ostre papryczki idealne do tajskich dań
Mieszanka 5ciu smaków swoją nazwę zawdzięcza faktowi, iż łączy w sobie pięć podstawowych smaków: słodki, słony, kwaśny, gorzki oraz ostry. Zgodnie z ideą są one dobrane w doskonałych proporcjach, które wynikają z konfucjańskiej zasady wzajemnego równoważenia yin i yang.