Masala - Smaki Świata
Szukaj
0 Sprawdź
Sortuj według: NajnowszeNazwa produktu ↑Nazwa produktu ↓Cena ↑Cena ↓Oglądalność
Bancha to zielona, japońska herbata pochodząca z późnego zbioru. Herbaciane listki użyte do jej skomponowania - duże, twarde i dość żylaste, zostały wymieszane wraz z miękkimi gałązkami. Taka miesznaka zapewnia Banchy delikatny, słabszy napar o małej zawartości teiny i świeżym aromacie (stąd polecana także do picia na zimno).
Fukamushicha to wyjątkowa zielona herbata pochodząca z prefektury Shizuoka - propozycja idealna dla osób z wrażliwym żołądkiem.
Funmatsu Genmaicha to mieszanka wysokiej jakości Senchy z pref. Shizuoka oraz prażonego ryżu.
Funmatsu Ryokucha to japońska zielona herbata, sproszkowana, rozpuszczalna. Pochodzi z wysokiej jakości Senchy.
Herbata siedmiu szczęść to zielona herbata powstała w wyniku zmieszania zielonej herbaty Bancha z prefektury Shizuoka z prażonymi ziarnami ryżu.
Genmaicha iri Matcha to herbata powstała w wyniku zmieszania herbaty Bancha z prefektury Shizuoka z prażonymi ziarnami ryżu wzbogacona herbatą Matcha z prezektury Uji (stąd w nazwie "Iri Matcha"). Napar herbaty Genmaicha iri Matcha charakteryzuje się żółto-zielonym kolorem, intensywnym ryżowym aromatem oraz orzeźwiającym smakiem.
Mieszanka długo liściastej herbaty Bancha z dodatkiem prażonego ryżu i pudru herbacianego.
Japońska zielona herbata najwyższej klasy i jakości. Proces produkcji polega na prawie całkowitym zacienieniu krzewu i jego listków, w okresie dojrzewania i zawiązywania pączków
Matcha to sproszkowana, ekskluzywna herbata zielona używana w japońskiej ceremonii herbaty. Matcha znalazła też szerokie zastosowanie w cukiernictwie, gdzie wykorzystywana jest do aromatyzowania i barwienia ciast, deserów i lodów.
Hojicha to jedna z japońskich specjalności, przygotowana z palonych liści herbaty Bancha.
Jokyuboo Hojicha 500g
Ekskluzywna japońska zielona herbata używana w japońskiej ceremonii herbaty.
Matcha to sproszkowana, ekskluzywna herbata zielona używana w japońskiej ceremonii herbaty.
Herbata z wczesnych zbiorów, o dużych całych liściach, wyjątkowym i wykwintnym smaku oraz kolorze szmaragdowej zieleni.
Herbata siedmiu szczęść - mieszanka mattchy i genmaichy przygotowywanej z senchy z Shizuoka, w której zawarte są prażone ziarenka ryżu.
Doskonała herbata do potraw sushi, podkreśla ich subtelny smak.