Masala - Smaki Świata
Szukaj
0 Sprawdź
Sortuj według: NajnowszeNazwa produktu ↑Nazwa produktu ↓Cena ↑Cena ↓Oglądalność
Sucha przyprawa adżika pozwoli na własnoręczne przygotowanie gruzińskiego sosuo tej samej nazwie. Cechuje ją wyraźny ostry smak i charakterystyczny aromat. Można ją także zastosować jako dodatek do mięs, sosów, zup oraz wykorzystać jako składnik marynat.
Ostra przyprawa Adżika to idealny dodatek do mięs, sosów i marynat
Pikantny i aromatyczny dodatek do mięs, gulaszy, marynat i zup
Aromatyczny pikantny sos gruziński. Idealny do grilla
Klasyczna, gruzińska mieszanka przpraw.
Khmeli suneli to klasyczna, gruzińska mieszanka przpraw. W skład tradycyjnej khmeli suneli wchodzą: utsho suneli (kozieradka błękitna), szafran imeretyński, kolendra, cząber, niekiedy także koper.
Zielony śliwkowy sos, który podkreśli smak dań mięsnych i warzywnych
Swańska Sól to mieszanka ziół oraz soli wydobywanej z gór Kaukazu. Mieszanka pochodzi z górzystego regionu Swanetii.
Szafran imerytyński to zmielone kwiaty aksamitki. Szafran imertyński pełni rolę naturalnego barwnika, w krajach Kaukazu używany zarówno do potraw mięsnych, rybnych, jak i warzywnych.
Śliwkowy sos, który podkreśli smak dań mięsnych i warzywnych
Utsho Suneli (kozieradka błękitna) to podstawowa przyprawa kuchni gruzińskiej. Dodawana do zup i wszelkiego rodzaju sosów. Utsho Suneli stanowi podstawowy składnik khmeli suneli.
Naturalna woda mineralna wodorwęglano-sodowa (alkaiczna) fluorkowa gazowana Borjomi.
Woda mineralna Gruzji wydobywana z krystalicznie czystych źródeł Kaukazu.