Masala - Smaki Świata
Szukaj
0 Sprawdź
Sortuj według: NajnowszeNazwa produktu ↑Nazwa produktu ↓Cena ↑Cena ↓Oglądalność
Wspaniała mieszanka przypraw do przygotowania południowoindyjskiego dania Sambar!
Niezbędny składnik dań południowoazjatyckich!
Suszone mango pochodzi z surowych zielonych mangowców, wysuszonych słońcem, a następnie zmielonych na proszek. Dodany do zup nadaje im kwaskowy smak.
Chrupiące nasiona granata (anardana) to przyprawa o delikatnym kwaskowym smaku. Stosowana zarówno w daniach z dodatkiem dali wszelkiego rodzaju, dipach, jak i przyprawianych na ostro indyjskich sosach i daniach typu curry.
Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS
Suszony miąższ owoców tamaryndowca. Charakteryzuje się cierpkim i zarazem kwaskowatym smakiem.
Kwaskowaty tamaryndowiec, niezbędny do Pad Thaia.
Owoce ajwainu z wyglądu przypominają nasiona lubczyku, zaś ze względu na dużą zawartość tymolu mają zapach podobny do tymianku. Z tych dwóch przyczyn adżwan bywa określany jako: tymianek indyjski lub lubczyk indyjski, choć obie nazwy formalnie należy uznać na niepoprawne.