Masala - Smaki Świata
Szukaj
0 Sprawdź
Sortuj według: NajnowszeNazwa produktu ↑Nazwa produktu ↓Cena ↑Cena ↓Oglądalność
Kuchenne miętowe szaleństwa - jagnięcina w sosie miętowym, indyjski miętowy dip, a może po prostu sos do mięs z grilla?
Suszone mango pochodzi z surowych zielonych mangowców, wysuszonych słońcem, a następnie zmielonych na proszek. Dodany do zup nadaje im kwaskowy smak.
Chrupiące nasiona granata (anardana) to przyprawa o delikatnym kwaskowym smaku. Stosowana zarówno w daniach z dodatkiem dali wszelkiego rodzaju, dipach, jak i przyprawianych na ostro indyjskich sosach i daniach typu curry.
Suszony miąższ owoców tamaryndowca. Charakteryzuje się cierpkim i zarazem kwaskowatym smakiem.
Kwaskowaty tamaryndowiec, niezbędny do Pad Thaia.
Taro (kolokazja jadalna) - świetna alternatywa dla ziemniaków, doskonały składnik gulaszy
Świeże tofu sprawdzi się w daniach typu stir fry, do duszenia i gotowania
Owoce ajwainu z wyglądu przypominają nasiona lubczyku, zaś ze względu na dużą zawartość tymolu mają zapach podobny do tymianku. Z tych dwóch przyczyn adżwan bywa określany jako: tymianek indyjski lub lubczyk indyjski, choć obie nazwy formalnie należy uznać na niepoprawne.
Zachęć ukochanego do spróbowania prawdziwego curry!
Naturalna woda różana do wypieków, deserów lub przemywania twarzy.
Woda z aromatem kwiatu pomarańczy marokańskiej marki Samra.
Yuba suszone tofu to idealny zamiennik mięsa w azjatyckich daniach wege
Doskonałe źródło białka, sprawdzi się w daniach wegetariańskich i wegańskich.