Masala - Smaki Świata
Szukaj
0 Sprawdź
Sortuj według: NajnowszeNazwa produktu ↑Nazwa produktu ↓Cena ↑Cena ↓Oglądalność
Najostrzejsza tajska papryczka chilli
Zestaw Kuchnia Indyjska 'Podstawowy' zawiera starannie wyselekcjonowane przepisy autorstwa trenerów Instytutu Sztuki Kulinarnej oraz najwyższej jakości produkty niezbędne w kuchni każdego miłośnika kuchni indyjskiej.
Anyż gwiazdkowaty (Chakra Phool चक्र फूल) to przyprawa znajdująca zastosowanie w potrawach słodko-kwaśnych, mięsnych i warzywnych. Idealnie wzbogaca smak grzanego wina oraz pierników, a ze względu na swój gwiazdkowaty wygląd, często jest wykorzystywany do dekorowania potraw.
Anyż Gwiazdkowaty (Chakra Phool चक्र फूल) pochodzi z wiecznie zielonego drzewa o żółtych kwiatach. Jako przyprawa znajduje zastosowanie w przygotowywaniu potraw słodko-kwaśnych, mięsnych i warzyw.
Asafetyda - przyprawa niezbędna w kuchni indyjskiej.
Bambus suszony jest popularnym składnikiem wielu dań kuchni azjatyckiej
Bataty (słodkie ziemniaki), coraz bardziej w Polsce popularne, bardzo zdrowe bulwy o szerokim zastosowaniu w kuchni
Ziarna Białego Maku (Poppy Seeds White) renomowanej marki TRS.
Sezam biały.
Doskonałej jakości przyprawa znanej na całym świecie firmy TRS.
Brązowa gorczyca często nazywana jest również czarną gorczycą. Jest głównym składnikiem musztard, marynat, wędlin, maseł ziołowych, a także surówek. W kuchni indyjskiej mieloną wykorzystuje się do przygotowania chytneyów oraz sosów. W smaku jest pikana oraz ostra.
Doskonałej jakości brązowa soczewica znanej na całym świecie firmy TRS.
Ostre papryczki idealne do tajskich dań
Doskonałej jakości chilli, przyprawa niezbędna w każdej kuchni
Ciecierzyca (groch włoski) to produkt znany na całym świecie jako składnik kuchni arabskiej wykorzystywany do przyrządzenia humusu i słynnych falafeli. Jednak o czym należy pamiętać, ciecierzyca ma znacznie szersze zastosowanie! Także w kuchni hiszpańskiej! Świetnie komponuje się m.in. z wytrawnymi czarnymi oliwkami, ostrą i wędzoną papryką pimiento oraz pachnącym chorizo. Świetnie sprawdza się zarówno jako baza dla dań podawanych na ciepło, jak i składnik pysznych sałatek.