Masala - Smaki Świata
Szukaj
0 Sprawdź
Sortuj według: NajnowszeNazwa produktu ↑Nazwa produktu ↓Cena ↑Cena ↓Oglądalność
Najostrzejsza tajska papryczka chilli
Zestaw Kuchnia Indyjska 'Podstawowy' zawiera starannie wyselekcjonowane przepisy autorstwa trenerów Instytutu Sztuki Kulinarnej oraz najwyższej jakości produkty niezbędne w kuchni każdego miłośnika kuchni indyjskiej.
Anyż Gwiazdkowaty (Chakra Phool चक्र फूल) pochodzi z wiecznie zielonego drzewa o żółtych kwiatach. Jako przyprawa znajduje zastosowanie w przygotowywaniu potraw słodko-kwaśnych, mięsnych i warzyw.
Asafetyda - przyprawa niezbędna w kuchni indyjskiej.
Bambus suszony jest popularnym składnikiem wielu dań kuchni azjatyckiej
Bataty (słodkie ziemniaki), coraz bardziej w Polsce popularne, bardzo zdrowe bulwy o szerokim zastosowaniu w kuchni
Ziarna Białego Maku (Poppy Seeds White) renomowanej marki TRS.
Sezam biały.
Doskonałej jakości przyprawa znanej na całym świecie firmy TRS.
Brązowa ciecierzyca gotowana Kala Chana w solance.
Brązowa gorczyca często nazywana jest również czarną gorczycą. Jest głównym składnikiem musztard, marynat, wędlin, maseł ziołowych, a także surówek. W kuchni indyjskiej mieloną wykorzystuje się do przygotowania chytneyów oraz sosów. W smaku jest pikana oraz ostra.
Doskonałej jakości brązowa soczewica znanej na całym świecie firmy TRS.
Cebula prażona (Fried Onions) renomowanej marki TRS.
Ostre papryczki idealne do tajskich dań