Masala - Smaki Świata
Szukaj
0 Sprawdź
Sortuj według: NajnowszeNazwa produktu ↑Nazwa produktu ↓Cena ↑Cena ↓Oglądalność
Najostrzejsza tajska papryczka chilli
Zestaw Kuchnia Indyjska 'Podstawowy' zawiera starannie wyselekcjonowane przepisy autorstwa trenerów Instytutu Sztuki Kulinarnej oraz najwyższej jakości produkty niezbędne w kuchni każdego miłośnika kuchni indyjskiej.
Anyż gwiazdkowaty (Chakra Phool चक्र फूल) to przyprawa znajdująca zastosowanie w potrawach słodko-kwaśnych, mięsnych i warzywnych. Idealnie wzbogaca smak grzanego wina oraz pierników, a ze względu na swój gwiazdkowaty wygląd, często jest wykorzystywany do dekorowania potraw.
Anyż Gwiazdkowaty (Chakra Phool चक्र फूल) pochodzi z wiecznie zielonego drzewa o żółtych kwiatach. Jako przyprawa znajduje zastosowanie w przygotowywaniu potraw słodko-kwaśnych, mięsnych i warzyw.
Asafetyda - przyprawa niezbędna w kuchni indyjskiej.
Bambus suszony jest popularnym składnikiem wielu dań kuchni azjatyckiej
Bataty (słodkie ziemniaki), coraz bardziej w Polsce popularne, bardzo zdrowe bulwy o szerokim zastosowaniu w kuchni
Sezam biały.
Doskonałej jakości przyprawa znanej na całym świecie firmy TRS.
Brązowa gorczyca często nazywana jest również czarną gorczycą. Jest głównym składnikiem musztard, marynat, wędlin, maseł ziołowych, a także surówek. W kuchni indyjskiej mieloną wykorzystuje się do przygotowania chytneyów oraz sosów. W smaku jest pikana oraz ostra.
Doskonałej jakości brązowa soczewica znanej na całym świecie firmy TRS.
Ostre papryczki idealne do tajskich dań
Doskonałej jakości chilli, przyprawa niezbędna w każdej kuchni
Ciecierzyca (groch włoski) to produkt znany na całym świecie jako składnik kuchni arabskiej wykorzystywany do przyrządzenia humusu i słynnych falafeli. Jednak o czym należy pamiętać, ciecierzyca ma znacznie szersze zastosowanie! Także w kuchni hiszpańskiej! Świetnie komponuje się m.in. z wytrawnymi czarnymi oliwkami, ostrą i wędzoną papryką pimiento oraz pachnącym chorizo. Świetnie sprawdza się zarówno jako baza dla dań podawanych na ciepło, jak i składnik pysznych sałatek.
Doskonały dodatek do curry, baza do hummusu, woda zaś nada się na wegańskie bezy.