Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

RozwińZwiń informacje o firmie

Sklep stacjonarny

  • "Skład Bananów"
  • ul. Postępu 5, Warszawa
  • Pn-Pt 09-20
  • Sb 11-16

Kontakt

Pomoc

Więcej o nas

Odwiedź nas

Sushi Nori

 Glony Nori do Sushi Złote (Roasted Sushi Nori Seaweed Gold) 10 arkuszy [Idealne do Sushi]

Glony Nori do Sushi Złote (Roasted Sushi Nori Seaweed Gold) 10 arkuszy [Idealne do Sushi]

10 arkuszy sushi nori najwyższej klasy GOLD.

 Glony Nori do Sushi Złote (Roasted Sushi Nori Seaweed Gold) 50 arkuszy [Idealne do Sushi]

Glony Nori do Sushi Złote (Roasted Sushi Nori Seaweed Gold) 50 arkuszy [Idealne do Sushi]

50 arkuszy sushi nori najwyższej klasy GOLD.

 Glony Nori do Sushi Złote (Roasted Sushi Nori Seaweed Gold) 50 arkuszy [Produkt Premium]

Glony Nori do Sushi Złote (Roasted Sushi Nori Seaweed Gold) 50 arkuszy [Produkt Premium]

50 arkuszy najwyższej jakości glonów nori Gold. Produkt typu premium charakteryzuje poza całkowitym brakiem ubytków, szczególny, równy sposób rozłożenia glonów w procesie suszenia i prasowania. Arkusze cechuje równy prześwit i większa grubość niż w przypadku analogicznego produktu klasy ekono.

 Nori Silver 50 ark.

Nori Silver 50 ark.

Nori Gold, 50 ark. (Japonia)

 Nori Snack (Prażone Wodorosty Nori) o Smaku KimChi 2,7g Kimmy

Nori Snack (Prażone Wodorosty Nori) o Smaku KimChi 2,7g Kimmy

Przekąska z prażonych alg Nori o smaku Wasabi. Znakomicie sprawdza się zarówno jako "małe co nieco" (szybka, gotowa do spożycia zakąska), jak i jako dodatek do różnych dań kuchni japońskiej i koreańskiej.

 Prażone wodorosty nori 5g

Prażone wodorosty nori 5g

Prażone wodorosty nori to ciekawa alternatywa dla chipsów głównie spożywana w Korei i Japonii. Mogą również posłużyć jako dodatek do dań lub ryżu.

 Przekąska wodorosty z migdałami i sezamem 35g

Przekąska wodorosty z migdałami i sezamem 35g

Przekąska z prażonych alg Nori o smaku kimch. Znakomicie sprawdza się zarówno jako "małe co nieco" (szybka, gotowa do spożycia zakąska), jak i jako dodatek do różnych dań kuchni japońskiej i koreańskiej.

Poradnik kupującego - sushi nori

Nori (zwane czerwoną algą) to ogólna nazwa wodorostów, która określa poszczególne odmiany i wyrabiane z nich produkty. Nori dzieli się na trzy podstawowe typy: yaki nori - prażone na sucho, ajitsuke nori - suszone i przyprawiane, i tsukudani nori - mokre i przyprawiane. Najpopularniejsze jest prawdopodobnie yaki nori prażone na sucho - materiał do owijania sushi, ale także składnik wielu dań gorących.

W Polsce nori występują w trzech klasach jakości:

Nori green - najcieńsze, dość nierówno rozłożone, z dziurkami - rekomendowane dla osób nie przepadającymi za smakiem glonów do sushi. Nori green sa najbardziej chrupkie i delikatne.

Nori silver - grubsze od nori green, również nierówno rozłożone jednak posiadają mniej dziurek. Nori silver charakteryzują się dość wysoką stabilnością i nie rozpływają się tak jak nori green po chwili leżenia.

Nori gold - grube, równo rozłożone i nie powinny mieć dziurek. Nori gold charakteryzują bardzo wysoką stabilnością, nie rozpływają się nawet po kilku godzinach leżenia, ich smak jest bardzo zdecydowany i wyraźnie wyczuwalny.

Glony nori są jednym z najzdrowszych pokarmów na świecie, zawierają mikroelementy i minerały wody morskiej, takie jak wapń, potas, magnez, sód, fosfor, jod, żelazo, cynk, mangan , miedź. Mają też niesamowitą zdolność gromadzenia ich we własnym wnętrzu w najbardziej przyswajalnej formie, zasymilowanej już przez organizm roślinny. Zawierają także witaminy A, B1, B2, B6, B9, C. 5 gramów nori zaspokaja zapotrzebowanie organizmu na ww. witaminy i minerały.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store